Трябва кръв за ранена при катастрофа млада жена

Близките на 21-годишната шофьорка, която вчера бе тежко ранена при катастрофа край Хасково, призоваха хората да дарят кръв за нея.

Обратно в новината

Коментари - Трябва кръв за ранена при катастрофа млада жена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е написана непрофесионално. Освен като обява за живущи в Хасковска област може и да е поучителна. Ако се каже какви са марките на участвуващите в ПТП автомобили, какъв е механизма на възникване на ПТП, загиналата в коя кола е била и др. всеки водач ще направи необходимите изводи за поведението си на пътя. Ама нямали информация! Да пишат, за което имат информация.

Няма държава, няма здравеопазване, няма кръв.

Може ли да се уточни, тази дето се нуждае от кръв, дали е тази която е била виновна за катастрофата, или тази която е пострадала от нея. Че нещо взе да ми писва от 20-годишни шофьорки, дето зад волана с едната ръка се гримират, с другата чатят, а волана подпират с потките си.

Доколкото съм запознат с дивотиите на нашата система за кръводаряване, желаеещите да помогнат персонално за тази млада жена ще трябва да отидат лично до Хасково и там да дадат кръв. Защото лечебните заведения не признават бележки за кръводаряване, която е издадена от Кръвен център , в административна област различна от тази , вкоято е лечебното заведение. Все едно, че става дума за различна държава.

Да, а и трябва да занесеш заветната хвърчаща бележка на крака. Което реално създава риск, защото след кръводаряване не е добре да се шофира. Абе ...

От снимките се вижда, че нейната кола е ударена отстрани, т.е. прибирала се е в своята лента, но не е изхвърчала от пътя. Спътничката й е била без колан - това е ясно от травмите й. За шофьорката - не знам. Другата кола се е завъртяла от удара и е останала в обсега на пътя. Спасителите би трябвало да са дошли сравнително бързо. На снимките мъглата е търпима. Явно е имало някакво моментно сгъстяване. Въпреки, че е виновна, трябва да й се помогне!

дкми

Стойте колкото може по-далече от тия консултанти от Пловдив!!! В Пловдив не са лекари, а убийци! Преди няколко дни така умориха 16 годишно момче, пострадало при катастрофа - в продължение на 5 часа са го държали в коридора на "спешното" без да го приемат. После се оказа, че е имал лошо счупени ребра, и тъй като не е обездвижен на време - са му пробили аортата и белия дроб, и момчето почина. Разбира се, от "спешното" излязоха със заключение, че не е умрал от това, а от.... отравяне с метилов алкохол. В Пловдив убиват! Бягайте колкото може по-далеч!

Сега кой как е шофирал няма значение. Важното е, че трябва да се спаси живота на млада жена. От това злобеене сме на такъв хал и никога няма да се оправим!!!

Ами ако тя е виновната за ПТП-то и е затрила другата жена защо да даваме кръв за нея?

Кръвта така или иначе ще я получи, дава се, за да се попълнят кръвните банки, ако случайно на тебе ти се наложи - да има какво да ти прелеят. Да не мислиш, че точно твоята кръв при нея ще отиде?

Като е виновна после ще се доказва и ще си носи последствията , но в момента трябва да бъде спасена.Кое според теб е по-важното ? Сега да се търси виновния или да има едно младо момиче живо.Какви полирани мозъци сте ....

Защо разрешават на пикли да шофират ?

А на пикльовци ?

КОЛИТЕ ,БУКВАЛНО СА СЕ РАЗМАЗАЛИ !!! И ТАКОВА СКОРОСТНО КАРАНЕ ПРИ МЪГЛА !!!!! КОЯ ЖЕНА , КАК Е ШОФИРАЛА , АМИ НЕ СЕ КАЗВА !!!1 ПРОСТО ДАЙТЕ КРЪВ !!!!