МЗ и областните болници се договориха за преструктуриране

„Направен е пълен анализ на финансовото състояние на областните болници“, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Обратно в новината

Коментари - МЗ и областните болници се договориха за преструктуриране | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя да спре да дрънка глупости, защото години наред методично участваше в осъществяваната политиката на концентриране на парите на здравната каЦа в частните структури. От 15 години болниците работят с касата и не бяха зле в началото, а последните години изведнъж станаха зле и фалират. Ще ви обясня защо. Разходите на болниците постоянно растат /но не за медицина/ по независещи от тях причини: изисквания за информационни системи, софтуери, хардуери, бордове, одити, охрани, сертификации, акредитации, абонаменти, фалименти.... И отрасловите минимални прагове на заплатите се вдигат. Срещу тези увеличени разходи има намаление на приходите, защото се намалиха цените на много от масовите клиничните пътеки /за да има повече за облагодетелстваните скъпо заплащани дейности в определен кръг болници/, въведоха се лимити, касата завиши изискванията за специалисти и оборудване и така отряза болници от възможността да вършат /и да им се плащат/ дейности, които са извършвали преди. Това е реалността. Промяната в условията и регламентите, едностранно диктувани от здравната каЦа, е причината за влошаващото се финансово състояние на повечето болници. Останалите оцеляват с тарикатлъци, лекуване на здрави хора и псевдомедицина в най-лошия смисъл на думата.

Не ни трябва МЗ, болниците да идат във ФМ. Болниците се оформят по финансово състояние, толкова за равният достъп до медицинска помощ. Не съм чул някой да се е излекувал, защото има право да се излекува, но ако има пари е друго.

А бе друго си е финансист да им стегне коланите! Да се радват, че Симеон Дянков се върна в Америка.

Ти ми ела да ти стегна колана и джоба,после ходи се жалват на Киро бюджетаря.