Турция ще удари 150 обекта на кюрдите в Сирия

Наземната фаза на турската военна операция срещу кюрдите в Сирия ще бъде предшествана от въздушен удар на турските ВВС срещу 150 цели в провинция Африн.

Обратно в новината

Коментари - Турция ще удари 150 обекта на кюрдите в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Става интересно.... Кюрдите обявяват, че през теретория под контрола на правителството прехвърлят подкрепления от Манбидж към Африн, като в същото време кюрдска делегация е пристигнала в Дамаск. Други източници съобщава,т че голям правителствен конвон е навлязъл на тереторията на Африн. Местни източници допускат прехвърляне на контрола на правителството... За Африн, това няма да е особенно трудно и да представлява проблем... остава въпроса с Манбидж...

брях бре петков. какви точни новини ... абе направо от люлката ... или от место ... имаш ли си понятие вйобще де е арфин, ерфин, мембидж, идлиб и дамаск? и кои къде е и какъв е?

Шът, прав е "petkov_".

По-голямо понятие имам от теб!!!! Новините ги следя постоянно. И сега малко разяснение кое къде е .... Африн и Манджиб се намират в северната част на провинция Алепо, като Африн е точно на север от Алепо, а Манбидж е .... в североизточната част на провинията. И двете обасти са контролирани от Кюрдите. Между тях стои една област контролирана от Свободната Сирийска Армия с помоща на Турците. Тази област беше превзета от ИДИЛ миналата година по време на операцията Гнева на Ефрат и включва в себе си Азаз и Ел-Баб и основната и цел беше да изолира Африн от останата теретория контролирана от кюрдите. По договореност между военния съвет на Манбидж и Сирийското правителство между зоната контролирана от турците и контролираната зона от кюрдите в Манбидж има около 4-5 км. ивица, чийто контрол е предаден на правителството и служи като буфер между двете (за съжаление дължината на зоната отбваща само периметъра по магистрала М4). Връзката между Африн и Манбидж се осъществява през теретория контролирна от правителството (всичко на юг от Ел-Баб). Ако нещо не ти е ясно, питай, с удоволствие ще ти дам допълнително инфо!

Мощна икономика като турската може да закупува много повече американско оръжие Вероятни за да се справи Турция ще трябва да тегли заем Вероятно САЩ ще и отпуснат Войната е повод но истинската заплаха е че ЕС може да и наложи санкций ако откаже да се въоръжава Една голяма война в раиона където всички страни се бият с американско оръжие напълно устройва САЩ

Не си истински диктатор ако не започнеш да убиваш.

имат право на собствена държава не по-малко от палестинците да речем. Фактически те имат почти държава на територията на Ирак, вече и на Сирия, това обаче не устройва нито Иран, нито Турция, които са следващите "дестинации" където кюрдите ще от години искат независимост. Сега САЩ ще трябва да избира между кюрдите и Турция. Да ги помири и да ги накара по точно принуди да се договорят както албанците и македонците едно време, просто не е по силите на никой.

Ердоган плаче да отиде на скамейката в Хага, ако изтреби мирното население в Сирия му е гарантирано...

Не знам за Ердоган! Но досега нито един хибриден терорист от идил-ал-кайда-ал-нусра не е заловен от САЩ и предаден в Хага за геноцид срещу мирното население и християните в Сирия! Защо ли? Защото май се оказва САЩ подкрепя и защитава тези хибридни терористи( инфо от нета), докато Ердоган воюва срещу тях...

не искан да съм лош пророк, ама по-добре българите да се въздържат от ходене в Истанбул и Одрин. Ердоган кат нищо може да организира един взрив насред някоя чаршия и да го припише на кюрдите с цел сплотяване на електората. Нека руските туристи ходят там То Путака им гарантира че е безопасно

ще има руска рулетка с елементи на турска такава

Кюрдите не бяха ли съюзник на САЩ във войната? Сега става интересно. Това ли е договорено в Астана? Или е самодейност на Ердоган? Ако турците смятат кюрдите за терористи, значи ли, че Щатите са помагали на терористи А като цяло - гадно и страшно, една държава беше бастисана за нечии интереси, при това тези интереси не бяха удовлетворени. И, между другото, ако се стигне до конфликт с Щатите и Турция излезе от НАТО - а тя може - на нас дупе да ни е яко.

Обеснявам Турците ще бомбардират кюрдите с американски бомби хвърляни от американски самолети Кюрдите пък ще ги свалят пак с американски зенитки Понеже и двете страни ще са недоволни после ще си купят по нови Пак американски И така После който победи ще предаде на САЩ контрола на нефтените полета. И готово Нас няма да ни засегне ако сами не се набутаме между шамарите

да договори и то с Иран било в Астана или където и да е другаде фактически даване на кюрдите на независимост, че и въоръжаването им. Нали След Ирак и Сирия следват Турция и Иран?

Какво право има Турция да атакува сирийска територия?

Същото, каквото САЩ да бомбардира в Сирия, но с обратен знак! Турция воюва срещу терристите в Сирия, докато САЩ май ги въоръжават чрез СА( съюзник на САЩ).

кой е член на НАТО - Турция или САЩ? И това НАТО въобще какво е? Чеп зе зеле? Време е да си правим армия.

С какво ще я правиш бе шматьо? техника ли имаш? човешки ресурс ли имаш. Една полева баня втора употреба.

ДЯДОВЦИТЕ НИ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО БЕ,ПУТЬО?!И С ПОДКРЕПАТА НА РУСКИТЕ ОФИЦЕРИ!!! МРЪНКАЛНИК С МРЪНКАЛНИК,ТРЕТОПОЛОВ!!! ДУХ И КУРАЖ СЕ ИСКАТ НА ПЪРВО МЯСТО,ПОСЛЕ ПАРИ!!!

а какво казва баба меркел по случая,нали и беше привърженик бе германчето живеещо с турци

След неуспеха в Сирия САЩ и Израел правят всичко възможно да създадат нова марионетна държава, за което най- подходящ обект е точно Кюрдистан. Кюрдите отдавна се борят за независимост, наброяват над 40 милиона и са родени бойци. Кюрдистан има силна стратегическа позиция в Близкият изток. Про американски и израелски Кюрдистан ще бъде маша с която ще се контролират всички държави в региона, Иран, Сирия, Турция и нефтените трасета. Освен това успешно ще се поддържа напрежението в Близкият изток, с което САЩ и Израел ще заемат нови силни позиции, за сметка на тези, които загубиха.

а какво ще правят руснаците, след неуспеха им в Сирия? Путеф може да забрани и вноса на лекарства, както им наложи и хранително ембарго.

Шило

неуспех?!

От глупостта която си написал личи само, че искаш да пробуташ провокативно една елементарна лъжа, че руснаците не са успели в Сирия! Няма кой да ти повярва бе жмульо! Руснаците постигнаха всичките си цели в Сирия, та и доста отгоре. Стабилизираха режимът на Асад, зградиха две големи военни бази в Близкият изток и спечелиха вечен съюзник в лицето на сирийският народ.

Нали щяхте да сваляте диктатора Асад ?! Ко стана с плана ?

Великият наш войник би трябвало да се възползва от случая докато тия навлизат там далеч, да си възвърне земите тук от източна Тракия, а не да чака Волен да проси безплодно по 10-20 милиарда на предизборните си комедии.

Абе ти или си откачен или халюцинираш! България няма армия от 27 години бе! За какъв велик български войник говориш? В пунтовската ни армия са останали само дебелогъзи офицери и фатмаци с големи шкембета, които едва ходят като колорадски бръмбари, чакат пенсии и знаят само да риват за по- големи заплати.

Алоу дир-а, може ли още малко подробности по операцията, оти се интересува един кюрд.

а непобедимата американска авиация няма ли да свали всички турски самолети и да помогне на кюрдските си съюзници? щото като гледам турците си правят каквото си искат, а краварите даже не смеят да посмърчат

остави партньорите в НАТО да се разберат. Важното е, че рашките мълчат, като със залепена уста. А преди се говореше, че няма да може дори и пиле да префръкне над СИрия... ко стана? Всеки си прави, каквото иска и си гризка от сирия.

ДА РЪСЯТ МОЗЪК НА КИЛО?!ЦЯЛА ДЪРЖАВА Е ЗАД ТЯХ,НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ,ПРЕДИ ДА ПОМИСЛЯТ!!! ЗАД ТЕБЕ-САМО ЗАДНИКЪТ ТИ!!!БЪДИ СИГУРЕН,ЧЕ СКОРО ЩЕ ПРОГОВОРЯТ...

Че защо да се месят руснаците в случая?! Тези кюрди в случая са бунтовници срещу сирийското правителство, и вероятно Русия няма нищо против турците да им хвърлят един бой, след което въпросните кюрди биха били доста по сговорчиви да минат под закрилата на сирийската (и руската) армия!

Време е 45 милиона кюрди да се обединят в една държава, а Турция да бъде срината с земята.

вземи си ги 45-те милиона кюрди и ги наври на мама си у п.ткаta рунтава амсалак недотакован.

Доколкото разбирам от българската продажна политическа класа Бокич ще помага на Турция за някой лев и нов фес.

Според CIA World Factbook, кюрдите образуват приблизително 20 % от общия брой на населението в Турция.

но нямат никакви права, дори не могат да говорят на кюрдски или да си избират кчрдски имена за децата, а турците просто завладяват територии от Сирия, преди да могат кюрдите да обявят автономия. Интересно защо Русия, ЕС и САЩ мълчат ... има сделка явно

Все още е мълчание - ГРОБОВНО, ПРЕДИ ДА ЗАСВИСТЯТ И ЗАГЪРМЯТ СНАРЯДИТЕ...!!! Дааа...!!!

ще доживеем ли до мир по тези земи?

САЩ действат тихо и много активно! Само преди месец изпратиха 700 преносими ракетно зенитни системи FIM-92 Stinger, над 100 тежки оръдия и системи за залпов ракетен огън. Заедно стези оръжи са изпратени и 500 американски инструктори, които действат именно в района до турската граница.

Турция я чака пълен военен разгром и разпад.

Парчетата от ердогания ще бъдат поделени между съседите и...!!! Дааа...!!!

ЩЕ ДОЙДЕ И ТОВА ВРЕМЕ,КОНСТАНТИНОПОЛ ЩЕ БЪДЕ ХРИСТИЯНСКИ!!!

Е, вече става интересно ! Ще видим най сетне как работят зенитните установки с които САЩ снабдиха кюрдите ! Като им ги даваха си мислеха навярно , че ще бъдат използувани срещу руските самолети...но не би ! Лошото е , че ще загине бая народ...и от кюрдите и от турците...

Ердоган вече предупреди САЩ, че играта свърши и турските войски влизат в действие. Путин обаче не предупреждава никого. Руснаците трепят джихадистите наред, заедно с техните американски инструктури. Не правят разлика и ги пращат заедно при аллах и девиците ...

Руско-турска атака срещу кюрдите. Братята Путин и Ердоган действат винаги заедно.

Така ли ти казаха да напишеш...., твоето мнение какво е?!?

.....опаа госта педалчето розавочервеничко се разсмърдя, абе я си подай задното отверстие да те поразширя малко е ще те позаболи но нали си лево ще търпиш!!!

жалко за кюрдите,станали заложници в играта на цру и израел

МИТ и КГБ дорогой!

ти си обикновен гъзофил,тоест третополов изтръсак

А САЩисаните гледат от страни как избиват техните протежета. И само преглъщат...

скоро няма да има държава израел,и не вервам на някой тогава да му пука,жалките напъни на ционистите ще доведат до края на мизерната държава

Едни въоражават други нападат що е то ? НАТО ! Евала на щаба липсва само Брус Уилис

Че им се ще, ще им се. Ама да не им извърти чичо един зад врата, че свят ще им фръкне чалмата.

Бой по американските пионки!

Да не им преседне с новите американски ракетки...

Едва ли

Кои нови ракетки? От кънтър страйк или от междузвездни войни?

Едва ли турците ще могат да изтрепят кюрдите на собствената им територия, която обитават от хилядолетия?! Тази турска офанзива е очаквана отдавна от САЩ, които именно заради това дадоха на кюрдите зенитни системи и тежка артилерия, още преди месец. В този район действат близо 500 американски инструктори, които обучават кюрдите за работа с новите американски оръжия. Създаването на държава Кюрдистан е стратегическа цел на САЩ и Израел, които разчитат да я използват като маша срещу Иран, Сирия и Турция и да поддържат напрежението в Близкият изток!

Така, преди неколко години САЩ, подкукоросаха Сирийската Сърцеядна Опозиция. Който се е хванал със САЩ, бел ден не е видел

Почва се... Турция ще предизвика световната война с навлизането си в Сирия...!!! Дааа...!!!

ако се бие само с кюрдите няма да има проблем това е в интерес и на ал асад и путин всички изроди :))

Турци, обеднена "сирийска опозиция", хамеринструктор, "сирийски" кюрди, правителствени сирийски войски, спецназ, чалми от Иран и Ирак, и кой ли не още?... Касапницата е готова...!!! Дааа...!!!

и как стана така че русофилките обичаха кюрдите преди година а сега благоговеят пред ердоган ??? аааааа да путин им заповяда :))))) смешници

"мизерере" е болестно състояние при което пациента започва да повръща лайна. Стига си оповръщал този форум с дивотиите си бе!

Много пророци предричат трета световна започваща от Сирия. Лошо. На кюрдите е обещана държава през първата световна. мамка му йййй мечка - след третата май ще я получат. Кюрдите са индоевропейски народ, не тюркски. Нема лошо да се посдъвчат турските мераци. Идеята е явно кюрдски коридор да няма от петролните полета до Средиземно море. То утре виж и газопровод направили там и Турския поток увиснал. Само Турция да не реши да се компенсира сама на Балканите. Нашите военни да гледат какво показва Турция и да се готвят за отбрана. Сега да видим САЩ колко са приятели на кюрдите, а и какво ще рече Путин по въпроса. Да ни съ ступат сега Ердоган и Путин, че и това го има в предсказанията. Лошо му се пише на миротвореца Борисов.

А-уу кво пише Тръмпчо в Туитър ако още не е умрял от старост и курвенски истории.Боже опази не съм го казал АЗ.

Кюрдите заложиха на САЩ и загубиха. Това е защото САЩ нямат приятели, имат само интереси.

... и врагове - смъртни...!!! Дааа...!!!

И така, до седмица с Кюрдите е свършено. Слагайте ми пак минусчета. Нема Стингър, нема Мингър

бе те го свършват от 1950 та бая седмици станаха. Ама + че ти пишеме за участие

Да се обзаложим?

все пак някой в парламента трябва да направи изводи от цялата тая дандания. А извода може да е само един: Трябва спешно да се премахне българското гражданство за изселниците от България в Турция. Щото сега който има да носи служба в турската армия ще се пише българин и ще се покрие у нас. Алтернативата е да настъпи кюрдска мина или да му пръснат кратуната със снайпер

Днес пишат, че САЩ са доставили тайно на кюрдите преносими зенитно ракетни комплекси. Това, като братство по оръжие по НАТО, на което горд член е и България.

Тайно, пък ти знаеш..Голяма тайна ще да е...Могат да доставят на когото си искат. Никой не е карал ''братята по НАТО'', да нападат кюрдите

Явно много неща не знаеш, но се опитваш да провокираш. Турция от много години навлиза в Сирия с войска за да избива кюрди и това го знаеха партньорите и от НАТО. Но сега нещата взеха друго направление. Турция избива и кюрдите живеещи в Турция, но за това мълчат и нашите медии.

Щом Путин целува Ердоган, то Ердоган е наш приятел....мисли на най-дивите комунисти в България....Зачерква се робството, зачерква се априлското въстание....Да живее Ердоган...така е казал Путин...МРЪСНА КОМУНИСТИЧЕСКА ГАД, СЪСИПАЛА НАШАТА ДЪРЖАВА

Ура

Всеки, с изключение на България, се съобразява със своите интереси. Ердоган се страхува от нарастващата мощ на кюрдите, които искат собствена държава. Те са около 40, а може би и повече милиона, от които около 30 милиона живеят на територията на Турция. Най важното за тях е, че са смели, добре въоръжени и се плодят като зайци. (Ние сме на другия полюс). Сирия, Ирак и Иран, където също живеят кюрди, също не желаят създаването на Кюрдистан, тъй като ще трябва да му отстъпят територии. САЩ подкрепят кюрдите, тъй като желаят смъртта на Ердоган. (Впрочем рано или късно те ще постигнат своята цел). Къде е Русия? Тя е взела неутрално положение, за да запази добрите си отношения с Ердоган и Асад. Тя играе приятел на Турция докато започне да подава петрол към нея. Тогава Турция ще бъде достатъчно зависима от Русия и ще се сеща какво да прави, за да остане аверка на Русия. Къде сме ние - както винаги под кривата круша. С подлоги никой не се съобразява, дори нашите гербери, соросоиди и третополови сами се сещат как да навредят на България. И все пак българинът дълбоко в себе си желае, че Кюрдистан ще го има, за да се отслаби Турция. Освен това той не се съмнява, че рано или късно достлука между Русия и Турция ще се провали и Дядо Иван отново ще ни закриля, както винаги е било. А това скоро ще стане.

според тролския мозък когато русия прекара тръби за нефт и газ през турция турция ще стане зависима от русия????? и то при положение че през турция минава не само руски газ??? хора ходете чистете тоалетни или нещо друго не че има нещо лошо в това ама сте много далече от необходимото интелектуално ниво за да се занимавате с анализи! дядо ви иван е иван грозни изрод убил сина си в пиянска простотия

Бегай у тоалето да се облекчиш, че започва да ти излиза през устата.

Ако кюрдите не бяха променили отношението си към Русия и не приеха политиката на САЩ против Русия до сега щяха да имат държава. Сега сътрудничат с наемниците на САЩ наречени независима сирийска армия, против президента Асад. Кюрди има и в Азербайджан.

Според мен това е много мъдър ход на Ердоган но и малко позакъснял. Ще вкара в месомелачката всички неудобни офицери и смърта им ще мине за сметка на кюрдите. Иначе трябва да ги арестува и да им прави показни съдебни процеси, Трябва да се обяснява с Меркел що арестува офицерите си и да им измисля връзки с Фетула Гюлен. Така си е чиста работа. Докарат го в затворен ковчег- паднала кюрдска мина го е направила на салата. А дали е било мина или са го гръмнали у тиквата верни на Ердоган вече са безинтересни подробности

Да ама от лашкане с тоя и ония /преди с османската империя срещу франсетата/ сега заради нефта и с сащ и с дамск,ама и срещу дамск, и с турция ама срещу турция.

ПИПО

И къде бе пиле?

Лицемерните руснаци не искат 20 милина кюрдски народ да има своя държава. Лицемерните руснаци подкрепят Ердоган и са срещу кюрдския народ. Факт който никой не би оспорил. САЩ воръжават кюрдите, Русия подкрепя турците.

Искаш да кажеш, че САЩ искат да подкрепят създаването на нова държава, върху територията на друга държава, а руснаците са виновни ? Къде ви събират такива? :))

Ти пиян руснак ли си?:)))

Няма ли някоя точка в договора с нато че ако някоя натовска страна с или без съглашение с не натовска започнат военна агресия на чужда територия или пък своеволно , то тази натовска страна да бъде на подложена на атака от страна на алианса ? Хайде сега както беше в Югославия да започнат самолетни бомбени атакаи срещу Турция от авио база Авиано в Италия !! Тогава Турция особено държеше всичките бомбардировки и наземни операции да ги извърши единствено тя срещу християнското но православно население опазващо се от мюсюлманския башибозук . Сега пак имаме нападение срещу мюсюлмани , какво чакат нато и Америка ? Нали много обичат и уважават нашите главорези , нека се задействат . . .

Русначе, ти май не знаеш на кой свят си:)))

Няма смисъл да ти отговарям !

....а сега де, баф мааму на коя страна да съм, по-рано беше ясно ердо опраска самальотчето на путето и аз бях срещу ердоганчо и твърдо за кюрдите,... ама сега кво нали путето пристана на ердо и са си биз бизе, ама па кюрдите размазаха идилците и сега, абе много мислим и че ми се повреди едноклетъчното мозъче на русофилче,а оно я мразим да мислим, епа нали за това съм русофилче, оти мисленето ми вреди!!!

Не си русофилче,неее, ти си третополче европродажно!

И като ги нагънат от другата страна и сирийската армия, щот кюрдите са съюзници на сащ не на Дамаск, айде на ти кюрдистан /на ти петрол, нати с тоя ония алъш вериш/.

Турците ще довършат това, което руснаците започнаха за да запазят Асад на власт. Сега всички работят за Башар Асад. Ако случайно турската армия се провали поради липса на боен опит, накрая и САЩ ще се намесят......против своите"приятели" кюрдите. Нещата пак се връщат в изходна позиция, статуквото е още по стабилно, единствения интерес на всички е не резултата от войната а самата война. Оборота на оръжейниците, включително и на нашите заводи, отбеляза нов връх напоследък. Ако тази война вземе да свърши, това зависи главно от пешмергите, ще има нова наблиза и скоро.