Столичната община събира стари гуми, бори мръсния въздух

Повече от 3400 стари гуми са събрани от домакинствата в София от началото на акцията на Столичната община за борба със замърсяването на въздуха.

Обратно в новината

Коментари - Столичната община събира стари гуми, бори мръсния въздух | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато съм жив (може би умрял от задушаване), 100% съм сигурен, че никакви нормални мерки няма да бъдат взети срещу замърсяването на въздуха! Всички предложения от общината са повече от абсурдни и никои от тях няма да помогнат - абсолютно бездействие или действия в грешна посока. Защо съм 100% сигурен - защото работя в общината и живея в един от кварталите в които не може да се диша!

На сайта на столичният инспекторат НЯМА график за събиране на стари гуми. Няма и списък с контейнерите, където може да се изхвърлят стари дрехи.

Никъде не намерих къде и кога събират стари гуми или стари дрехи ... На сайта на общината пише, че са сключили договор с две фирми и толкоз.

Нали циганина ще отиде в коя да е гумаджийница и ще си натовари каруцата със стари и скъсани гуми които ще си гори на воля цяла зима в кюмбето ,гумите горят с висока температура и на зелените им е изгодно да ги горят ,вместо да купуват дърва да режат и цепят а това че от комина излиза страшна отрова и смрад него не го вълнува

Неразбирам защо пунктовете за събиране на отпадъци са толкова далеч от точките с най-мръсен въздух. Кой гори гуми в кв Оборище?

Пак ли ви е мръсен въздуха ?

При почти 100% увеличение цената на парното е нормално да се потърсят алтернативи (дърва и въглища). Като сте загрижени за чистотата на въздуха намалете цената на парното и направете прозрачно ценообразуването.

Незабавно трябва да се оправи филтърната мрежа на комина в Александовска болница. От там нощно време излизат огромни кълба облаци. Не може ли екерисажа да се премести на друго място?

Правилната дума е "боря СЕ С някого или нещо" а не "боря някого / нещо".

А защо тогава Пеевски ага пита: "Страхува ли ви ГЕРБ?"

Гумаджийниците не прибират ли старите гуми?

Много лесно могат да се съберат всички стари гуми. Просто в пунктовете трябва да дават по някой лев за всяка предадена гума.

кой е виновен за замърсяването? Данъкоплатците, които си изхвърлят боклука. Тези, които ровят по кофите и горят гуми и др. не са виновни! Нови контейнери - по-големи такси....