Коментари - БГ фирмите дават средно 200 лв. коледен бонус | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АЗ пари за калъфи нямям, има много болнични колежката и затова цялата фирма няма да има нищо.

така е при капитализма, колкото и да е на печалба фирмата частника не обича да дели печалбата с подчинените си а я прилапва и прибира за себе си - Коледни нанай

На българите врагове не ни трябват. Дори да сме сами на земята, пак ще изчезнем от самоизтребване с глад, алчност и завист.

Календара,тефтера и химикалката смятат ли се за бонус?Ако "ДА" значи и аз съм получавал бонуси вече пет години.

Ама ти и тефтер, и химикалка ли бе?! Бре! Случил си на пишман българаски бизнесмен. При нас календар и веднага се пита, кой ще остане дежурен на 1 януари. Нищо, че фирмата приключва с над два милиона чиста печалба...

"Шефове обещават пред журналисти" не е същото като "дават", имайте го предвид. Како и средно 200 лв не означава, че всеки служител ще получи по 200 (е, освен в държавни учреждения, но там сумите са по-големи), а че служителите я вземат 50-100 лева, я не, а послушните "меринджей" ще вземат по 2000 за да юркат работниците по-смело... Средно 200...

и президента на фирмата която е мениджъра и чистачката трябва да вземат по 200 - щото работата им е еднакво доходна за фирмата.

Вярно е! Тези бонуси от 200 лв ги обявиха още преди месеци. Но поставиха условие. Пак по български! 1. Да не се разболяваш. 2. Да не почиваш нито един ден. 3. Да не ти е отбелязана някоя грешка в отчета. 4. Да няма оплакване от клиент. 5. Да си си изпълнил таргета. 6. Да не ползваш 1-та събота в месеца почивка. 7. КПД-то да не пада под прага. За трите месеца, през които тече условието почти всички изпопадаха. Иначе шефа ги дава тези 200 лв! Ларж човек! Даже имейла му украсен с коледни мотиви. Душичка! "Ей ви 200 лв - не се пипа, само се гледа!" То и през годината сме така. Имаме месечни и тримесечни бонуси, но я хванеш нещо веднъж по случайност, я не. Има служители, които дори си мислят, че това е някакъв мит, фирмени легенди някакви...

знаеш ли за какво се дава бонус??? защото да пиеш една ракия за здравето на шефа ли? това не е почерпка другарю. Не е като да си вземеш в "Час пик" на работа отпуска, а после 20 дена болен, а след това да работиш на 50% и после да искаш бонус... за какво бонус бе? И като ходиш на работа ти плащат за определено КПД, ако паднеш под него що мислиш, че трябва да си получаваш пълната заплата? А ако клиентите се оплакват от работата ти - значи не си си я свършил бе. ооооо верно... забравих... те винаги другите са виновни. ти си вършиш работата перфектно. Ей... като вземете да си измисляте хипотетични ситуации само и само да очерните някой. Ми като не ти изнася - отивай някъде другаде. никой не те спира. Бонуса НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН !!! За това се нарича - БОНУС. И се получава за добре свършена работа.

Коледен бонус се дава заради Коледа, тъпанар!!! Това е жест! Защото идат празници. Така е по цял свят, където има подобен празник. Показва отношението на работодателят към подчинените си!!! Не се поставят условия по толкова грозен, и най-вече, БЪЛГАРСКИ начин!

накъде да се изнася, бре, държавата да не е твоя! Я, слез на земята - станали сте арогантни типове да експлоатирате цяла държава и даже акъл дава. Хипотетичната ситуация не я измисля човека, а ти. На тебе трябва да се каже: ако мислиш да скапваш хората от стрес и напрежение върви с "бизнеса" си вън от държавата.

Това със средното за страната е пълна измама! Аз и двама колеги взимаме по 1000 лв. заплата, шефа- 5000лв. , значи ли това, че средната заплата в отдела е 2000 лв.? - Само на теория! Същото е и с бонусите, тези "средно" 200 лв. реално са 50. Честито!

Бреей, развързаха кесиите чорбаджиите-изедници.

КАКВО Е ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА. КАКВО Е ФАШИЗЪМ Демокрация и свобода това е - ВЛАСТ от и за ГРАЖДАНИТЕ, тук и сега - всеки ден. ВСЕКИ представителен политик ВИНАГИ вярва, че представителната "демокрация" е демокрация, което си е просто психологическа болест. Вярванията, вярата НЕ са интелигентност. Те са взимане на решения ПРОТИВ твоята интелигентност. Представителната "демокрация" НЯМА нищо ОБЩО с демокрацията, защото представителната "демокрация" и "свобода" е РЕАЛНО фашизъм. Защо. В представителната "демокрация" и "свобода" ВИНАГИ чрез фалшиви, АНОНИМНИ и фасадни "избори", и то само за ЕДИН ден се изземва безусловно ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин за много години напред - това е фашизъм. Когато някой се МИСЛИ за по-висш от останалите и ТВЪРДИ, че ТРЯБВА да го СЛЕДВАТЕ - това е фашизъм, а ВСЯКА представителна "демокрация" и "свобода" е изградена върху ТОЗИ фалшив основен закон, това е ЗАКОНЪТ на фашизма. В представителната "демокрация" и "свобода" гражданите НЯМАТ право на власт, тук и сега, всеки ден. В представителната "демокрация" и "свобода", гражданите НЯМАТ право на реална и пълна ИНФОРМАЦИЯ - това е фашизъм. Ето защо фашизмът, това е представителната "демокрация" и "свобода". Представителната "демокрация" и "свобода" е ПЪЛНА диктатура - цялата власт и целият капитал, и цялата реална информация е ВИНАГИ в ръцете на шепа "хора" - ЛИДЕРИ. Всичко това е НАЛОЖЕНО от тях единствено чрез физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ върху ВСЕКИ гражданин - всеки ден. Винаги ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА е била и е - постоянна власт от и за ВСЕКИ гражданин. Постоянна пълна реална информация от и за ВСЕКИ гражданин. ВСЕКИ гражданин ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия. Представителната "демокрация" и "свобода" (ФАШИЗЪМ) е била и е - ВИНАГИ цялата власт и целият капитал е в ръцете на ШЕПА "хора" (ЛИДЕРИ), и това е наложено безусловно върху ВСЕКИ гражданин. Никога ВСЕКИ гражданин НЯМА достъп до постоянна пълна и реална информация, НИКОГА шепа "хора" (ЛИДЕРИ) НЕ носят индивидуална ОТГОВОРНОСТ за своите действия. Именно това е фашизъм, а НЕ демокрация. Държавата - това е ВСЕКИ гражданин. Демокрация и свобода това е - ВЛАСТ и реална информация от и за ВСЕКИ гражданин, тук и сега - всеки ден. ВСЕКИ гражданин, ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия.

в оригиналната демокрация е имало... роби. провери ако не знаеш. така е устроен човекът. само тотална елитарна власт е единственото решение, предложено от Природата. поне за сега...

Тук е показано чрез думи, какво е демокрация и свобода, а не какво е само демокрация.

От 2000 до момента съм работил в няколко фирми и само веднъж шефа раздаде бонуси на "простосмъртните". Иначе за тях винаги имаше по нещо отгоре за празника, тоест средно са се раздавали бонуси навсякъде. Най-фрапантно беше във фирмата на един "отвлечен", който често се появява да коментира по телевизията. Там на служителите им се одържаше от декемврийската заплата за да се купи подарък на шефа

Май синчето го фалира.

при нас в ЦГМ-София дават по 50 лв на калпак от простолюдието, за шефовете пълна мистерия, говори се че ще си подсигурят 13 и 14 заплата като Коледен бонус.

ЗАПЛАТА И ДАНЪЦИ ИЛИ РОБСТВО Всяко работещо физическо лице, трябва да плати данък и задължителни осигуровки, определени и наложени чрез сила от друг - общо 28% всеки месец. Всеки гражданин в България трябва да плати данък, определен и наложени чрез сила от друг - ДДС 20% . Във всички стоки и услуги участва наложено взимане от друг - данък ДДС 20%. Всеки гражданин в България трябва да плати "данък", определен и наложени чрез сила от друг - акциз горива над 50% плюс данък ДДС 20%, общо данък горива е над 70%. Във всички стоки и услуги участва наложено взимане от друг, "данък" акциз горива - средно 10%. Общо данъците, наложени от тях върху един трета категория човек, извинете, труд в момента са над 58%. Следват още данъци, наложени върху теб чрез сила от друг: недвижимо и движимо имущество, винетки, задължителни застраховки, още акцизи и т.н. Задължителни взимания, плащания, данъци в България за 201Х/2017/201Х г. са: Всяка частна компания - 15% Всяка държавна компания - 60% Всяко физическо лице, например: пенсионер или работещ, или дете, или безработен - 30% (20% ДДС плюс средно акциз горива 10%) Всяко работещо физическо лице - много над 61% "Свободата при демокрацията НЕ е гарантирана, когато хората ТЪРПЯТ частната собственост до такава степен да се разрасне, че да СТАНЕ по-силна от самата демократична държава. Това е залегнало и в ОСНОВАТА на фашизма - да управлява ЧАСТНАТА собственост на правителството чрез ЕДИН вожд, една ГРУПА ("шепа") или власт на някаква ЧАСТНА клика." Франклин Делано Рузвелт - ЕДИНСТВЕНИЯТ американски президент, избиран повече от два пъти.

Ама искаш безплатно здравеопазване, искаш армия, искаш пътища, искаш безплатно образование, искаш като се пенсионираш хубава пенсия - ми не става без данъци. Явно си и сляп и глух, защото държавите с най-добър живот и социална система, са точно тези с най-високи данъци.

ко рече ?

Ами ти имаш ли ги като плащаш данъци?

Въпросът е, не колко големи данъци ти плащаш, а колко остава за теб, след като ти си платил всички "данъци".

българина е свикнал да взема меда,жило не ще и много добре си живеят така

Очевидно аз пак нямам късмет и работя в онази 1/4 от фирмите които няма да раздават бонуси, но пък за сметка на това управителите ще си разделят едни 100К. И може би така средно в нашата фирма всички ще вземат едни 200-250 лв. живи и здрави да сме, другото няма да си го купим Весели празници на всички !!!!

Ако 200 лева се сложат към заплатата, държавата взема около 30% данък осигуровка. На остатъка - 10% ДОД. За това, ако се дадат пари те са от черната каса..После бизнесмена плаща само 5% данък дивидент и си показва доходи на книга официално. А колко се дават пари от черната каса - това статистиката няма как да го каже. Отделно, че е платена статистика-стъкмистика.

От Иво, Цецо и Сашо по 200 жълтици. От разните им централи и сдружения даже се обиждат - аууу, срамота, ние сме честни частници. Усетихме се как ни рутат, ама късно. Затва сега - зимайте кокошката и трайте, че утре се не знае знай ли се.

изкопчии, шофери, багеристи, миячи, куриери, все от този род дребни изпълнители без ценз, а плямпат за образователни реформи. Е как ли пък не ще пуснат по 200 кинта на някой зидаро-мазач!

който има - дава! който нема - взема! вън евроапата, християнството и новата година от балканите!

Много неуместно от страна на екипа на dir.bg да публикува тази статия непосредствено преди да се предоставят тези бонуси. Финални насоки и "сверяване на часовници"за тези, които са били решили да предоставят по-голям бонус!!!

Какво щели да дават ? Бомбонуси някакви.

Платиха ли на миньорите и шивачките заплатите?

Да ви казвам какво може да направите със 100 евро на запад! Мисля, че знаете много добре. Тук 200 лв., а в това време празнуват на корем в някой известен курорт и се обдаряват с луксозни подъръци за хиляди евро. Хитро.

а фирмата ПАРЛАМЕНТ какви бонуси ще раздаде - няколко пъти повече от 500 лева.Това е фирма

КОЛЕДА ... ВРЕМЕ ПРЕЗ КОЕТО АЛЛАХЧЕТАТА РАЗДАВАТ БОНУСИ НА ГЯУРИТЕ :))

Не е 40 лева.

..да Се смее ли Човек...да плаче ли ...

Мойте ми дадоха 39500Dk бонус.

А стига с това...,,СРЕДНО" бе ! Нали се ,,борихме" преди 28 год. ПРОТИВ ТАЗИ УРАВНИЛОВКА ! Днес какво е: - средна заплата -средна пенсия - среден доход на глава на член -средно потребление на... Накрая на 80% от Народа МУ влиза един ...СРЕДЕН,защото останалите пръсти са свити в две шепи към устата на оставащите 20%...Не,че са по-умни,работливи,способни,а. ..лакоми,нахални,безскруполни и ...корумпирани! Ей,такива,като това ухилено безполово същество от снимката,с кьосе розавите бузки,вероятно ще вземе не 200,а 2000защото са му порили белите гладки бузки,а тия,дето все пак са имали щастието да се хванат на някаква мин.заплатка дори,не само няма да вземат,ами дано и мизерните заплати дадат! СРЕДНО... СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕ... БЪЛГАРИНООО !!!!

..3М Хора - Теглиха таковата на Всинаште ...и Ако още 0.5-0.7М направят Същото - ТихРазказ .

Общо взето безмислена идея за безмислено харчене. Тези суми не могат да послужат за друго освен за плюскане и пиене. А от това полза освен за vc няма.

се намаляват данъци.

няма смисъл да ги давате. така и така хората няма да са доволни и ще ламтят за повече.

Преди ми даваха по 3-4 бона коледни бонуси. От 4-5 години махнаха тая глупост. Сега съм по-добре - от бонуси за свършена работа през годината вземам повече.

Значи на нас 200лв на гърците 200%. Обединена Европа затваряне на глави BitCoini тинтири минтири. А да един хеликоптер падна затова няма пари.

Ха нека да започнат да плащат на хората нормални заплати и да си държат бонусите- подаяния.

нека хората почнат да подписват договор за работа на нормални заплати, а не на минимална за да скатават осигуровки, па да получават 3-4х над това на което са подписали.

Тъкмо това коментирах преди малко с познати, работещи в пловдивският OSRAM. Те ще вземат по 100лв. и се радват като малки деца.

te bednite i na 20 lv se radvat bulgarina e mizeren

е българина,но по душа,щото е безбожно алчен

ние даваме 500 лева коледни. малка, почти бедна фирма сме. начи, много са стиснати големите и богатити. дано си ги земат с тех парити, като си отиват от тоа свет.

седи мирен бе кои те пита?

2/3 от пенсионерите няма да получат НИЩО! Господ гледа.

Нали им обещах по 40лв, какво искате? Нямате наяждане, значи!!

2/3 от пенсионерите на вложили един цент в осигурителен фонд и трябва работещите да им плащат пенсията с данъците си. И така... 2 300 000 работещи 2 200 000 пенсионери колко ще отделиш от заплатата си за данъци да отидат при пенсионера? разбира се се осигуряваш на минимална за да не плащаш много данъци нали? така и над 700 000 работника като тебе правят същото.

не бъзикай пенсионерите защото с техните пари порастна и се изучи.

гледа и позволява,този народ да краде безнаказано,значи нищо не вижда,заври се келявия господ отзад