Алпийските ледници се топят и разкриват замръзнали трупове

Не става дума за "Игра на тронове", а за безпрецедентното топене на ледниците в Алпите това лято. При топенето си те разкриват зловещи находки.

Обратно в новината

Коментари - Алпийските ледници се топят и разкриват замръзнали трупове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе тая водещата какви гримаси прави погнусени - дали като гълта матриала пак е така ?

на затоплянето се изпарят водите на повечето язовири в БГ,какво ли ще се види?

На мене преди 10 години ми замръзна магарето в Алпите дали са го намерили. Най-после ще мога да погреба Марко както се полага.

Отиде в Алпите на екскурзия и още я няма. Тази снимка... да не би? А ? Но и тя да е, сигурно се е вмирисала и няма да ще да си я прибере.

И сензацията е в труповете???! Малоумно стадоооо, нямаш оправяне. Сензацията в тъпите ви глави би трябвало да е в това, че ледовете се топят все по-бързо! И един слънчев, наистина слънчев ден ще има доста повече трупове и то в равното. Изпечени. Насред новата пустиня. Но не, няма да го вденете, докато не ви се случи. Ще продължите да газите Земята най-брутално, както не сте спирали. Но баланс има във всичко, нали знаете? И естественият подбор ще си свърши работата. Овце!

Нищо подобно! Новината е, че преди 70 години ледниците са били далеч по-малки от сега, щото иначе как ще се обясни наличието на замръзналите тела в тях?!? И не се прави на загрижен еколог, ами помисли с главичката си! Нали тия "изплуващи" днес хора, тогава са се движили в снега, а не по тунели в ледника! Да кажеш нещо по въпроса?!? Или ще си играем на лозунги!!!!

Абе ако се намери и Атлантида под разтопените ледове, значи съвсем сме го закъсали...

Да, да, прекрасно е да се разхождате в планината. Българските синоптици постоянно ни приканват да поемаме към нея. В нашата мила татковина до парка да идеш е опасно; може да идеш, но няма гаранции, че ще се върнеш жив. Няма нужда да ходиш до Швейцарските Алпи - иди се разходи в Борисовата градина я дърво да падне и те убие, я престъпник с десетки висящи дела да ти тегли ножа.

Защо видеото ви е от 2015г? Значи и новината ви е от тогава? И защо "новината" е от американска телевизия? Та те не показват почти никакви новини от Европа. А и в репортажа изобщо не се говори за алпите.

Значи като няма вода, поне месо има. Като и то свърши, ще викнеме нови туристи.

затопляне след ледников период протича за няколко десетки ама хиляди години. В случая затоплянето става за няма и 100 години. Ледник се спуска с милиметри на година, за 50-100 години се спуска с метър, два, три. Топенето и изкачането на труповете е единствено заради затоплянето, а не заради смъкването на по-ниско на ледника. При тази бърза промяна на температурите е съвсем нормално да има по резки минимуми и максимуми, т.е. ще има дни на изключитело ниски температури, дори рекордир но ще има и още по-горещи пикове, като средната температура ще се повишава. Разбира се тука ще играе и роля 12 годишния цикъл на слънчева активност, като може да последва и спад на средната температура за някоя година спрямо предишни, но тенденцията е ясна и всеки кретен може да я провери. Има статистически данни за последните 100 години и то без да има някакви сериозни катаклизми тип астероиден слъсък или мегавулкан.

Щом се показват, значи преди 50 г повърхонстта на ледника е била като днес. Значи се е стопило натрупаното за тези 100 г. Следователно температурата сега е като преди, когато са замръзнали. Не е ли така?

Не, не е. Ти си като тоя сенатор дето викаше, че в чашата си като има лед и той се разтопи не преливало. Значи, няма страшно. Звучи логично, нали? Е, да, ама не всичкия лед дето се топи е в морето. Голяма част е и на сушата.

Периода на слънчевата активност на базата на добре изразена цикличност е 11 години. Тя се изразява предимно в това, че през около 11 г. се наблюдават епохи на максимум в броя на групите слънчеви петна, които в тези периоди достигат обикновено максимална площ, а и са най-дългоживущи, за разлика от епохите на минимум, когато броят на петната е много малък, те са по-често пори или с малка площ и с по-кратко съществуване.

Какво ли има под бялата ризка с микрофона....... може би ледници?

Охааа да построим малко хотелчета, да излеем малко бетонче?

Интересен е начинът, по който Алпите ни показват и миналото и бъдещето по един и същи начин.

Това означава само едно - Още сеч! Още бетон! Още!

Не ми е ясно защо СМИ-та така упорито се опитват да ни втълпят, че ЧОВЕШКАТА ДЕЙНОСТ Е ВИНОВНА ЗА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ И Е НОРМАЛНО ДА ИМА ЛЕД - може би защото т.н. ЕКОТЕХНОЛОГИИ СА ОГРОМЕН БИЗНЕС! Малко факти, над които си струва да се замислите: - през почти цялата геоложка история на земята НЯМА ЛЕД - в миналото на земята има И ДРУГИ ПЕРИОДИ НА ЛЕД И РАЗМРАЗЯВАНЕ - в миналото има моменти на ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЪРЗО ТОПЕНЕ НА ЛЕДА КОГАТО ЧОВЕКЪТ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ

Опитват се да ти втълпят че си виновен, в резултат на което се поддаваш на манипулация. Започваш да им играеш по свирката. Емоционално заробване! Огледай се наоколо, не виждаш ли, че българите са едно безволево стадо готово да се остави всеки да го използва.

Абе отде се въдите такива малоумници бе. Дупката в озоновия слой над Южния полюс се отвори без човешка дейност, нали? И невероятно се затвори като ограничиха употребата на фреон? И дори да приемем, че тия простотии, които си избълвал, са адекватно доказателство за липсата на ефект от индустриализацията върху екосистемата на планетата, да не би да пречи да се стараем да забавим и ограничим тоя процес, вместо да си докараме климатична катастрофа?

Водата при замръзване си увеличава обема до 10%. В затворен обем( охладителна система на автомобил, напълнена с вода) при замръзване водата се увеличава налягането до 2000 бара(кг/см2) и затова блокът се пука.

Ако видите кадри от любителски ипрофесионални филми за Елбрус то там е направо стълпотворение.Сега при засиленото снеготопене излизат стотици , а може би и хиляди трупове на немски и съветски войници загинали п в зоната на вечните ледове по време на битката за Кавказ. загиналите са на много превали ,но също така в посока на Елбрус , като и на подстъпите на заслона на "11-те".Появяват се картечници ,автомати , пушки ,боеприпаси , минохвъргачки,радиостанции.Направо страшно

как да потърся този филм? мерси предварително!

Това са документални филми, а те не са един.В някои на друга тематика Например ""Что искали спецы из Аненербе на Кавказе""" ,ама там няма много на тази тематика

Прав сте, грешката е моя!

Ледът е по-лек от водата, но дори и да приемем, че 900 млн. тона лед са 900 млрд. л. вода, то при 3м. ледена покривка това съответства на правоъгълник с размери 10км. на 30км., или общо 300 кв.км. Предвид че дължината на Алпите е около 1200 km, а средната ширина е не по-малко от 150 km., това е едва 0.17% от общата площ на планинската верига, така че може и да не е необичайно. Обичайното през последните години обаче е, че не минава и ден без медийните официози да ни внушават т.нар. "глобално затопляне", та се питам каква ли ще да е далаверата?! Иначе у нас т.нар. Топлофикация не ебава никакво затопляне и не спира да дере кожи дори и при смъкнати радиатори и ледени тръби. Бах т'ва "глобално затопляне"!

Пич супер си, направо "Гении"! Щото ако се вярва на това което пишеш то май май целите Алпи са един голем ледник и гледаш ли се е разтопило едно връхче там! Виж ако ти "знаеш" нещо по въпроса това ше да е нова география, история и прочие! Щото аз и някой други де се си мислим, че хималаите са от некви си скали,песък,малко почва, и някой и друг каминяк и тук там по някой и друг ледник! Инак за топлофинакция не знам толкоз много!

Абе прав сте, ама все пак този обем е има-няма колкото един по-голям нашенски язовир.

1 тон лед си е точно 1000 л. вода :) Разлика има само в обема. Това е като да питаш кое е по-тежко - 1кг. желязо или 1 кг. захар...

Абе защо пишете глупости? Как сравняваш тонове и литри? Това са различни мерни единици! Все едно да напишеш, че 10 метра са 100 лева или друго подобно!

Как успяхте да сбъркате името на най-известното шоу в момента?? Напоследък доста ниска обща и поп култура показват журналистите тук..

баси якото чуек...

да

Може би сега ще изплува някой от 192-та трупа от неразкритите убийства, когато пожарникаря беше генсек на СИК, пардон, на МВР!

Лъжа от Уикипедия, свободната енциклопедия "Лъжата е съзнателно изречено неистинно твърдение, с цел въвеждане в заблуда на адресата и, или обществото. Когато дадена лъжа е изречена с користни подбуди, и е подържана от изреклия я, тя транслира в измама. Мотивите за изричане на лъжа/и могат да са най-разнообразни (примерно с цел да се затаи или прикрие истината, или да се въведе някой/и в заблуда и т.н.). Човек който често лъже се нарича лъжец...": "...след скандала с депутата от БСП Иван Иванов, отстранен за връзки с групировката СИК в миналото...", 28 август 2013. Дир бг. "Орешарски заяви, че ... Вчера той назначи и уволни зам. министър на вътрешните работи, който се оказа че е работил в миналото за СИК Премиерът коментира вчерашното решение за експресното уволнение на заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов, за когото стана ясно, че е работил за групировката СИК, предаде БТА Дъбов: Аз бях "Номинацията на Иван Иванов за заместник-министър в Министерството на вътрешните работи е на БСП и лично моя", призна пред Радио Шумен депутатът от "Коалиция за България" Димитър Дъбов. Уволненият Иван Иванов и Дъбов са депутати от Шумен" 20 юни 2013, Дир бг.

Имаше някакъв работил 3 месеца на компютър - тип секретарка. Вероятно това визираш. Виж търси в Гугъл "бойко сик". И почвай да четеш например: Иван Славков: Бойко Борисов пазеше колите на СИК Бареков извади снимка на Бойко със СИК СИК и Сретен Йосич събирали пари, за да направят Борисов шеф в МВР Бойко Борисов отговаряше лично за каналите за хероина от Турция, който се сменяше от тук с каптагон и синтетична дрога. Или какво казва бившият охранител на Бай Миле Васил Костов за Бойко. Цитат: Подсъдимият Васил Костов: Добре. Виждал съм Бойко Борисов, Сретан Йосич, Бай Миле, Стоил Славов и не съм на сто процента сигурен, но мисля, че и Венци Стефанов в сладкарница Виенски салон, която се намира на паметника Левски. И доколкото в последствие разбрах тоя Виенският салон май е бил на Венци Стефанов. В последствие разбрах, че там се обсъждало от групировката всеки от босовете да съберат пари да подкрепят Бойко Борисов да стане някакъв главен в полицията,

Дори май Ройтерс го бе обявил за мафиот. Иначе може да си гледаш снимкате (слепи линка): bnews. bg/uploads/images/6/535-145469_wide.jpg Търси на снимки в Гугъл "бойко сик".

Господа,редактори,от кога литар вода е100 грама

литАра може и да е 100 грама във литЪра има точно 1000 грама ;)

Че е литЪр си прав, ама и ти си толкова грамотен. "Във" и "със" се пише само когато следващата дума започва съответно с "В" , "Ф" и за "със" със "С" или "З".

За война на тронове не съм чувал-има игра на тронове

Има и "Война на дронове".

При малко късмет в Хималаите ще излезе и нашият Христо Проданов. Дано поне успеем да го погребем. Нищо ,че някои не го харесваха ,но си е НАШ!!!

Разтопи ли се там където е Христо Проданов, Черно море вече ще е до София

Всичкият лед да се разтопи, май нивото на океаните ще се дигне метър и половина. София е на височина някъде 625 метра. От Малдивите нищо почти няма да остане, че там средната височина е 1.5 метра, а най-високата май 2.7 метра.

Какъв е този клип? Защо няма превод. Не, че хората не знаят англииски, но да пльоснеш един клип от тубата без превод е някак...все едно се намираме в някой блог, а не новинарски сайт. какъв новинарски сайт сте вие?

И кой да го направи този превод? Те български не знаят, горките, вие искате от тях превод от английски...

Ае да нямате предвид, че не става дума за ''Игра на световете''???

Заболя ме главата от бръщолевенето на лаещата от видеото.

От много ниско чело често боли глава :) Нито думичка ли не разбра, от това което говори ?

напротив, патката-говорителка е много непрофесионална, само жестикулации, мимики и гледане в страни все едно си е у тях в кухнята. Да не говорим, че поне косата й можеше да пооправят-сигурно е американският еквивалент на телевизия Атака :)

И запомнете думите на Учителя Дънов ,че Бяло море ще дойде при нас ....!

Тамън ще имат достатъчно мумии за едно платено музейче на ужасите. Няколко хладилника и готово.

Това не е никак швейцарско!

Ледниците в Алпите наистина се топят и няма нужа от такива плоски манипулации, че видите ли понеже много се топяли, затова взели да излизат много трупове на замръзнали преди десетилетия хора. Истината е, че те щяха да излизат и ако ледниците увеличаваха обема си а не се топяха, защото това е естествен процес - докато във високата част на ледника се натрупва нов лед, като цяло ледника се свлича надолу по долината и долната му част се топи. Така са се образували ледниковите долини не само в Алпите, а и в нашите планини от алпийски тип Рила и Пирин. Така че хайде без глупави манипулации поне в случаите в които няма нужда!

Голям работа, голям ум, много книжки си прочел и пак стигна до глупаво заключение :) Как все целият свят само с тъпи хора е пълен, а тук на дир-а умници с лопати да ги ринеш :)

И какво е глупавото заключение? Физичните закони или това че те действат независимо от нашите теории?

"щяха да излизат" ама сигурно след 50 години.

A сега след колко излизат? Тия съпрузи дето изчезнали през войната и ги намериха наскоро колко време са престояли в ледника? Всичко зависи в къде/колко високо е изчезнал човека и от това съответно колко време ще е необходимо да бъде "транспортиран". Разбира се ускореното топене прави така че да излизат някоя година по-рано, а за някои ледници които напълно ще изчезнат процеса съвсем ще се ресетне...

Няма как да станеш метеоролог, без да пееш одата за Глобалното Затопляне. Ма че наскоро Ниагарският водопад замръзна за пръв път от 300 г., това не интересува уважаемите климатолози.

разбира се има конспирация и климатолозите са лъжци? Хаха този сайт наистина е пълен с малоумни, необразовани кретеноиди.

Това е същото като се запролете у нас - намираме труповете на изчезналите зимъска.

Дира, изтрещяхте с тези новини за главни! Пуснете новина за: Почина кънтри легендата Глен Кембъл! Да почива в мир!

Ху да фак ис глен кембъл? Ти харесваш някаква америгоска свиня, друг - Преслава, трети - тамтами. Това, което ти харесваш не е задължително да бъде на дневен ред на цялото българско човечество. Имбецил.

Ху де фак е тоя труп ?

:)))))