Триград е в траур заради смъртта на Кристиян

Жителите на девинското село Триград са потънали в скръб, родителите на 16-годишния Кристиян са в шок, а местните жители са потресени от трагедията.

Обратно в новината

Коментари - Триград е в траур заради смъртта на Кристиян | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иначе Бог да го прости! Много сме жестоки към съгрешилите, затова някои се отчайват..

Самоубийството не е признак на отговорност, а точно на обратното.

Абе кой е тоя Кристиян, че чак траур има за него и отменят празник? Ами ако беше убил 2-3-4-5 души на пътя щеше ли да има траур?

Спокойно, след някой друг ден ще направят престъпника почетен гражданин на Триград посмъртно, след месец може и национален герой да го направят. Тук принципно най-големите престъпнице управляват, са герой на обществото и т.н. Това си е от десетки години. А прегазените хора от престъпника, кучета ги яли, нали така?! Взимаш колата на вашите на 15-16 години мушморок, качваш се, газ, газ, газ, премазваш 5-6 човека за кеф, после не се прибираш, а на другия ден си медийна звезда и даже главни секретари на едно министерство ти казват в национален ефир колко си важен и се ангажират сума народ да те издирва, абе направо нямам думи. Да му връчват и орден Стара планина I-ва степен за заслуги посмъртно и това е. А, забравих, родителите на престъпника да съдят туристите за предумишлено убийство и задължително поне 1/2 милион обезщетение. Нали живеем в страната на абсурдите, поне отново света да ни се посмее...

Именно, кой е и кои са роднините му? Дядо му е интересния човек, по майчина линия.

Когато по Великден ден пиян прегази 6 деца имаше обявен траур - това е разбираемо. Сега е тъжно, роднини и познати са в скръб - нелепо е загинало момче в зората на живота си. Но, официален траур? Та нали смъртта му е резултат от низ собствени грешки, част от които само по щастливо стечение на обстоятелствата не са довели до смърт на хора. Определено не злорадствам и не смятам, че смъртта на детето е справедливо възмездие, друг ще ни е съдник, но не е редно да има официален траур.

Чий е този синковец, та ни проглушиха ушите с един неосъществил се убиец по непредпазливост? Не е кой да е, обзалагам се.

В този случай родителите вече са наказани, но трябва да се помисли за законови промени, които да криминализират безотговорното поведение на родители, предоставящи колите си на непълнолетните си деца, които, разбира се, нямат книжка. Ако го бяха спрели, сега щеше да е жив.

ако го бяха възпитали да спазва законите и да уважава обществото нямаше 16-годишният Кристиян да кара кола без книжка ! НАЧАЛОТО НА ПРОБЛЕМЪТ Е В СЕМЕИСТВОТО ! ... нашето ... вашето ...

Възпитавали са го как се кара AUDI на 16 години- те го резултата. Можеше и още траури да има.

УРААААААА най-после разкри целия казус и добре ,че си ти да го оповестиш авторитетно на всички.Сега вече ще хапваш сладко и с голям апетит изпълнил дълга си пред обществото.

Добре де, тези 'туристи' каква работа са имали на пътното платно?! В тези райони това е много често поведение--според правилника за движение туристите също са в нарушение. Хората, които плюха по момчето и подозираха, че се крие без да имат доказателства да се извинят. Да се издири човекът с бяла тениска, който са видели гъбарките и да се накаже за това, че е избягал.

Този траур показва, че локалните им обязаности на тези хора а и навярно това че са мюсулмани са им по важни от гражданското право според което този младеж е извършил сериозно престъпление независимо от трагичната му кончина. Гледах го кмета ми ниско интелигентен човек е и опитите му да съчинява легенди без да има доказателства за самоубийството опитвайки така да героизира младежа са нелепи.

Българинът най-много обича да търси упорито виновници и като ги намери е способен да ги разфасова за отрицателно време.Даде ли се отговор на любимия въпрос - КОЙ и следва канонада от приказки , обвинения , забележки и всичко както си му е реда.Така се чувства велик , че е раздал правосъдие и може да си изяде обяда или вечерята сладко сладко доволен от великото дело , което е извършил.Не само е намерил за нула време виновника ами направо му е разказал играта,сравнил го е със земята.Какъв кеф , какво блаженство , а виновника ....виновника не му остава нищо друго да стои изправен до стената готов за разстрел до второ нареждане.

То па едно търсене на виновника падна. Като, че ли на някой не му е ясен виновника. Всяка година колко подобни случки с подобен край стават...Или ще е молалетен без книжка или пиян или дрогиран- резултата е един.

Наблегни на това което се случва с виновника след разкриването му.Там е ключа от мазето.Като четете поне опитвайте и да разбирате какво четете.

Gaco, Ама ако даваш за пример Англия - що не одиш да поживееш тамо. ?? Да не мислиш, че са цвете за мирисане. А, и е вярно това , че са кръвосмесителни уродчета оригиналдъ англичаните. Ние тук сме си много добре, но трябва наистина да хванем големите бандити и да ги натирим по затворите. Това младо момче, дори да е сбъркало - какво - това ли е топ престъпника? Ние докато си отклоняваме вниманието с него - някой котарак краде от здравната каса и обрича на смърт хиляди! Друг отклонява парите за Витиня и падат лампи и трепат хора. А ние се занимаваме с 'проблема' на един покойник. Той няма проблем, нито пък родителите му. България има проблем и той е във 'върха'. Рибата се вмирисва от главата, от София , не от Триград. За триград си е траурен ден - млад човек е загинал, един от малкото там.

Дадах ти минус защото не можеш да си подредиш мисълта и не става ясно какво си искал да кажеш. Изсипал си един куп глупости насипно. Заради ментално неадекватни кату тебе, си изхабих минутката време да те чета. Буклук, поне недей да спамиш, ако немаш какво да кажеш.

Точно ти ли говориш за подреждане на мисълта и за ясно изразяване бе. Да не говорим каква шизофрения те друса, та не можеш да решиш мъж ли си, жена ли си, имигрант ли си, или живееш в България.

papion

Не разбирам защо трябва да обявяват траур? То всеки ден стават катастрофи със загинали, самоубиват се хора, ако почнат за всеки да обявяват траур какво става? И точно в този случай сякаш оказваме чест на момче, което изобщо не я заслужава.

Защото в селото няма човек, който да не познава/знае момчето и всички са съпричастни. Колкото по-малко е едно населено място, толкова по-силни са връзките между хората.

Той натръшка чужди хора, ами ако бяха съселяни дали щяха пак да обявят траур?

TIREX

траура е Именно че е натръшкал друговерци... кмета нарече "малка грешка"..а дебилчето не з а първи път е демонстрирало наглост и безнаказаност.

За какво говориш,Гацо?Не четеш ли какво пиша? Ми значи ние пешеходците да си ходим по улиците ,където може и където не може и да си оставаме ненаказани за нарушенията по пътя,а?Ми то в правилника си пише че следва да се санкционират и пешеходците нарушаващи правилника,така че какво коментираш,да виновни са туристите,които са ходили в няква кръчма на по една, две ракии,ако си гледал репортажите и там е само пътно платно за автомобили и е тъмно като в рог, и всички туристи навсякъде също имат вина за произшествията ,не по.малка от шофьорите,защото ходат като овце!

Е, тогава да кажем, че за всичко е виновен кмета. Този път, на който е станала катастрофата няма никакъв тротоар, от години туристите, отиващи към пещерата са се движили пеша по него, но просто не е имало джигити, каращи без книжка мощни коли. Сега хитрият кмет е измолил пари за ремонт на пътя, но....доста късно за някой.

Питам се дали някой от пишещите тук си дава сметка, че тези деца, които наричате "лекета", "престъпници" и т. н. са "продукт" на болното ни общество? От което сме част всички ние! И всеки от нас има вина за това! Спрете да сочите с пръст и да търсите виновни! Бог да прости детето!

И аз се учудвам на 'лекета' и подобни квалификации. И то за момче, което не е дремало пред компютъра, а е правило нещо. Какво искаме - да отгледаме предкомпютърни мърши ли със слушалки на уши. Може да е имало грешка, но Триград е загубил един активен човек. Мир на праха му.

По-добре тебе да беше блъснал, поне малко да ти размърда мозъка.

Може да е имало грешка,а може и да не е имало. На 16 години знае да кара кола AUDI, сигурно сам се е научил...,може да вземе ключовете и да я подкара без разрешение и без никой да го спре вечерта.. е какви новини да очаква бащата. Може и да стане грешка....ама аз дано не съм наблизо...

Вярно бе! "Обществото" му е завряло ключовете на мощна кола в ръцете и го е насърчило да потегли без придружител! Как никой не се сети за това!

в Помакландия е така - от малки ги учат, че законите са само за гяурите, те фесовете могат да си правят каквото искат, особено на село дринк'н'драйв не е проблем, пък и тя книШката кола не кара !!

Абе хора ,осъзнайте се!Защо никой не съди туристите и тяхната безотговорност да се движат по платно за движение на автомобили и то в неосветен участък.Та при тази ситуация на всеки би могло да се случи това и на хора правоспособни. И нека всеки си признае ,че във времето на комунизма ,всеки втори хлапак караше без книжка и мотор и кола,сега родителите виновни.Не, в тази възраст всички правят грешки.Вината на детето е само че е на 16 години ,все още дете с големи мечти да порастне бързо.Почивай в мир,мило дете!

Нещо не зацепван, може и да съм тип, де да знам? Значи туристите са виновни, че ги е помел едно мекере, каращо ауди А6 без свидетелство за правоуправление, така ли? Ами ти, като пресичаш някоя улица, на която няма пешеходна пътека и някой такъв те отнесе, дали ще си ти виновен или този, който е минал през теб. Алооооо, келешът е престъпник. Това, което е направил е наказуемо по НПК, а целият град бил в траур?! Това значи ли, че, ако примерно сам е рипнал от скалата този престъпник (защото, ако беше жив и го бяха намерили щяха да го съдят и да го осъдят), трябва всеки път, когато един престъпник, примерно се обеси в килията си да сме всички в траур. Малко се преекспонира цялата случка и престъпникът се изкарва невинно агънце, а жертвите - виновниците? Вие малко акъл имате ли или жегата ви е размила сивото вещество тотално???

баче Гацо, баче Гацо изкара туристите невинни агънца. Същите тия туристи , от които пропищя Барселона и местните се изнесоха от Центъра. Какво им е хубавото на туристите серящи и пикаеши и дор исамо тъпчещи тревата по родните места на въпросния джигит? С какво туристите са по-прави от това момче. И защо да не са в траур в Триград? Колко млади хора има по тия места, колко останаха. За Триград щетата е много по-голяма отколкото за туристите. Като ходиш някъде извън родното място ти си на гости, трябва да очакваш изненади, тия са си се мотали като у дома си. Крайно време е да се наложи режим и на такива места, които са супер тесхи като ждрелото да се пускат не повече от 10-на човека на час. Ама пусто печалбарство. Добре, че съм посетил това прекрасно място там преди да се претъпче с всякакви. Не смятам да ходя повече, сега сигурно е като в МОЛ-а там.

Бого да го прости Кристиян,но защо е погребан по мюсюлмански обичай,а името му е християнско....!?

Щото името му е по модата, а вярата - традиционна за региона. Също и защото родителите може и да не знаят какво точно значи името му - примитивизъм, какво друго да ти кажа? Просто ти е бедна фантазията колко са прости и примитивни тия хорица там ... Иначе много се пънат да се правят на столични, зарязват огромни къщи, идват в столицата, тук бачкат много, за да купят апартамент, кола, дрехи по-така ... За какво им е всичко това - и те не могат да ти кажат - сега в регионите, ако човек е специалист и се хване по евро-проекти, може и повече да изкара, отколкото като наемен работник в град, ама ха, де?!

Абе траур-мраур, прегазените сигурно и те са в траур, ама да питам прокуратурата кога ще заведе дело срещу родителите? Нали с последните поправки в ЗДП вече носи отговорност собственикът на МПСто, а не пияният/дрогираният/неправоспособен водач, който е извършил нарушението, ако ще в момента на предоставянето на МПСто да не е бил пиян? Или като има "голяма трагедия", пак едни ще бъдат по-равни пред закона от други?

Родители, не забравяйте да научите децата си на най важното, пазиш живота, в гората, на улицата, при селфитата, животът е най важен. Животът на едно дърво, цвете, старец се пази винаги. Научите ли на това децата си, те са научили всичко.

а според дира "младо момче"., като, че има стари момчета.

Редбул давал крила...?!?... Лошото е, че друсат с друго, а не пият "Редбул"

Кой знае, какъв стар праисторически вампир си е отишъл, а ти - "млада душа"....?!

Погребението мина, шокът - също. Време е да се заведе дело срещу родителите. Така или иначе опитът за убийство с МПС, се дължи на тях, смъртта на извършителя, също е тяхно дело, и най-важното - делото ще ги държи далеч от мъката по детето йм, и поне ще се случи нещо полезно от цялата тая гротескна ситуация.

За теб шокът може и да е минал ама за родителите едва ли.

Ами да ги чакаме да се "разболеят" за делото, това ли предлагаш?

Аз писах днес по-рано, че ми се иска и с надявам, макар и слабо, някой родител на кандидат-фитипалди да прочете мненията на хората, да е гледал предаванията за трагедията и да си е взел поука, да е спрял мераците на син или дъщеря да се качва на кола или подобно преди да има право на това, курс и книжка ... Да, ама не! Никой не си прави никакви изводи от чуждите трагедии! И още днес, в София, в "Надежда", момче на 12 години подкарало АТВ и блъснало с него друго дете, на 8 г. Прегледал го е лекар, оказана е помощ, няма подробности - дано да е само леко контузено ... Та, кво прайм нататък?! Разни хора си пишем тука, сами си се четем, а докато умните се наумуват - лудите се налудуват ... И тия ли родители 24/7 се "борят за хляба" и нямат време да озаптят 12-годишния си кандидат-шампион по мачкане на пешаците?! Да са ни честити новите кандидати за наградите "Дарвин"!

378 ( нерегистриран ) 23.07.2017 17:17 Абе според мен е избягал от шок и страх да не е убил някой/някои от хората. Качил се е на скалата да проучи обстановката в селото. Ако има полиция, неспокойствие, подготовки за издирване още същата вечер - лошо, сигурно смъртен случай. Ако не се беше подхлъзнал е щял да се свърже с родителите си(може дори същата нощ да се прибере вкъщи по тъмно или следващата) и като разбере от тях, че няма убити щяха да го убедят да се предаде за една условна. А за подхлъзването като нищо фактор са изиграли и нервите. 100% целият е бил разтреперан, в неизвестност какво ще става с бъдещето му от тук нататък.

Най-пострадалата жена с контузен таз каза по "120 минути", че новината за трупа на момчето сякаш я е ударила в гърдите. Изказа съболезнования на родителите и сподели, че с дъщеричката си пак ще идат в Триград. Цял ден чета мнения на човекоподобни, зарадвани, че някакво невръстно говедо загинало край Дяволското гърло. Техните деца не били същите. Дано не са същите като родителите си. Моля се! И благодаря от сърце на пострадалата жена! Не всичко е загубено в Територията ни.

Тази територия си има име - България! Ако ти е неприятно да я назовеш по име, може би трябва да си потърсиш друга "територия", за живеене.

Поп не видях на погребението, що? Страх ги е, че се е самоубил? И какво, ако е така? Евати лицемерните духовници! А не си ли зададоха въпроса, че тоя слабоумен мунчо (да не казвам "престъпник") в стремежа си да гледа отвисоко и захвърляйки си дори таблета и телефона се е обрекъл на сигурна смърт в тъмницата по чукарите. Хората са казали, че нощно време в гората и в планината не се ходи без лампичка, ама пуста издайническа лампичка - вижда се отвсякъде и от потерията...

Бил е погребан по мюсюлмански обичай, поклонението е направено в джамията на Триград.

Аха, явно за имамите не е проблем, дали трупа се е самоубил (основна версия) или е направил неволен опит да утрепе някой. Даже и името му не пречи. Начи и тия са си евали майката - същите кауни, като поповете!

бог да го прости момчето! но, този случаj се коментира много. по всяка вероятност всеки чувства, че има нещо гнило около него....уж момчето е сuс стабилна психика та маjка му го оставя да кара, а после уж се самоубил...ниshто не се казва и показва за пострадалите, нищо за момичето с него в колата.... по селата броя полицаи е нищожен. дори често липсва...

,,да бе мирно седяло,не би чудо видяло"-кво да се казва повече!!!бог да го прости,момчето.за родителите-квото тука да напишем,на тях им е все тая вече!!!хора,мислете с тия глави!!!не си мислете че всичко на тоя свят е позволено!!!

Това е дете, само на 13 години! Децата грешат, възрастните също! Умряло е от страх! Господ да го прости!

НА 15 ГОДИНИ , А БАЩАТА ГО ПУСКА НА ДА КАРА МОТОР И КОЛА ОТ 12 ГОДИЧЕН - БЕЗ КНИЖКИ .... ...

..

По новините съобщиха, че се е хвърлил веднага след инцидента. Обаче обидите не спират да се сипят. Господ да пази България!

паднал е.

естествено. Всички са щастливи, че поредния резак-бъдещ убиец този път не е успял да убие а сам се е разкарал. Чернилки и отрепки има над милион в България. Всеки и всяка, които не милеят за Родината да изгният живи в греха си, точно като този. Каквито и гнусотии да напиша, пак този ще ме е преварил, защото е ИЗВЪРШИЛ гнусотии.

Ох, Мунчо, аман от олигофрени, дето не четат, като теб!

Факт че загубата на това младо дете е лошо и тъжно. България не трябва да губи младите си хора. Но някак си не ми харесва чуството че много хора се опитват да изкарат това трагедия най- вече журналистите. Едвали не че не е кой знай какво това че без книжка си прегазил хора и само добрия късмет ги е оставил живи. Да драги ми некадърни журналисти трагедия е само че не за България, не за Триград а за самото семейство. ДА жалко за смърта на това дете, ДА семейството на момчето е съйрушено и това е нормално. Но те платиха своята цена за тяхната безотговорност. Но тяхната отговорност пред хората и държавата не трябва да се умаловажава и забравя. Защото иначе безумията в България ще продължат!!

Ако публичното порицание на родителите спре беззаконията в милата ни родина. Аз съм "За" с високо вдигнати ръце. Ама надали. Защо не порицаете родителите на живите престъпници на подобни престъпления.

k a t t

Живи, правоспособни и на свобода са повечето!

Не си мисли , че момчето нещо си е платило! По-скоро - Господ го наказа, него и безотговорните му родители!Дано почива в мир!

А бе защо никой не се загрижи за пострадалите хора?!А това келеме си получи заслуженото.Утре можеше да убие някой друг

И който е безгрешен нека първи хвърли камъка.

Да продължа малко - праисторическа истина е , че общество, което не се грижи за мъртвите си, за възрастните и за децата не е общество. Това е сбор от индивиди. Казано с други думи на твоето. Но така или иначе коментарите са плашещи по отношение на обединението на българите, което трябва да се състои. Времената на безопасност свършиха - време е да се измислят общи цели, ако няма такива - да се измислят.

В РОДОПИТЕ МЪЖКАТА РОЖБА Е НА ПОЧИТ И ЗАТОВА ИЗЛИЗАТ ЛИГЛЬОВЦИ ....

Ама, ти сериозно ли? Само там ли има такива бабаити.

Какви Родопи, бе, лекенцето е живяло в София. Да почива в мир!

Мога ли да позная точната ти възраст ? 35-40 г. ? Чалга генерацията? Затова казваш 'лекенце'. Тигре, кефиш ли се да имаш пари?

Виж - просто е. Имаме от една страна загинал човек, от друга страна - наранени хора. Забъркани са много съдби, а с коментарите и цяла държава. Това си е проблем между тях. Трагичното е, че е загинал човек, който най-вероятно е имал някакви умения и стремежи в живота. Едва ли е искал да стане така. Само преди дни повечето коментари бяха, че някой му помага, че ще се спаси от съдебно преследване. Тези, които тогава писаха - продължават да пишат и сега. Тях смъртта не ги стряска, не свеждат поглед. Това е много притеснително, за обществото , в което живеем. Който няма уважение към смъртта - няма уважение към живота. Е как да живееш между такива. Поне един двама няма ли да се намерят с уважение към живота - своя и на другите, няма значение. Всички ли са орки ?

Част от пишещите във форума бързат да наврат в миша дупка родителите и това е положението.Точно така се прави драги сънародници желязото се кове докато е горещо.В раната на родителите сега е най-удачно да се сипва сол в големи количества , защото утре няма да е същото нали?Сега ви е паднало да разкъсате като глутница кучета падналите хора на земята и е добре да се свърши докато шават.Утре е късно , защото може и да са малко по-силни и да приемат вината си и да осъзнаят всичко , което се е случило.Сега е моментът докато те не знаят къде се намират от мъката по детето си да им се обясни от знайни и незнайни герои колко са се провалили като възпитание.Току виж пък сте докарали и някой от тях до самоубийство.Е да после с лека ръка ще кажете ами получи си възмездието и след като отглеждат такова поколение така им се пада.Вие сте като боксьор на ринга , който е повалил вече съперника си , но отива и му удря още две крушета ей така за да не може да мърда и да сте по-убедителни.

Браво

Добър коментар, въпреки, че ситуацията не е за коментиране. Само бих допълнил, че тия същите които искат да видят родителите изпънати до стената биха се усмихвали сервилно на мутрите потрошили бара в Созопол. А иначе са много срещу нарушенията, особено ако могат те да посочат виновника.

Хората, приятелю, са прежалили детето си още в момента, в който са му позволили да нарушава законите! Да им беше забил тогава някой доброжелател по едно крОше, та да се осъзнаят - сега нямаше да на тоя хал! Бог да прости момчето, а сети се кои са неговите убийци...По рева им ще ги познаеш!

Извинявай, имаш ли дете-милениумче родено след 2000 година? Знаеш ли за какво става въпрос и знаеш ли какво е да 'забраниш' и да 'разрешиш' там ? Преди да коментираш би било добре да си запознат донякъде.

Бабо врачке, ти видя как майка му, му даде ключовете от колата и му каза, давай мамин, мачкай наред. Осъзнайте се бе хора дори да нямате деца!

"не би заслужил съчувствие, въпреки малката си възраст, ако не беше доброволно платил греха си" Дедо,дедо - мислиш ли, че на Кристиян му пука дали ще получи съчувствие или не? Той си получава помощ където трябва и отговаря ако има да отговаря. Ти да му мислиш. Като гледам - нищо не си разбрал от ситуацията.

Моля сайта да спре коментарите,нечовешки са!!4 дни помия,малко тишина по време на траура!

И аз се чудя как е възможно подобно нещо да е в главите. Че и минуси се слагат, било по-важно че 'нямал право, че незнам си какво, момчето се разлага, те нещо дирят от него. че и баа му и майка му биха 'претрепали'. Аз се чудя защо в България се живее трудно. Ей - бетер ромите сте сънародници, бетер.

Сайта твой ли е?! Това е публичен сайт и хората могат да си напишат мненията! Ако на теб точно не ти харсва нещо - можеш да си четеш някой друг сайт, или дори книжка ... ако знаеш какво е това ... Съвсем не е задължително да четеш тук и да се възмущаваш, че хората имат различни мнения за случката и участниците в нея!

Жалко за един човешки живот, в същото време си мисля,че Бог наказва родителите така. Лигльовците които сега растат в страната ни,подкрепяни с пари ,води до това.......жалко за всички ни.......

Родителите не може да са 24/7 до децата си. А какво ще кажеш за чалга културата " Бързите коли, с хубави жени, опа опа

Ох,Стефке,Стефке....и да ти кажа ,няма да разбереш...

Много мислиш! Сприда мислиш и вземи да чувстваш малко. Компютрите са за 'мислене' ние сме хора, другарю зомби.

Чалгата батенце, бързите коли с хубави жени. Опа Опа ......

А хората които са в болницата заради този мърльо...или майната им на тях, той не бил виновен!!!

Не можеш да наричаш мърльо починало момче при положение, че между нас крачат на свобода закоравели убийци. Те не са мърльовци нали? Само Кристиян?

Налии...маминия, може да затрие невинни животи, а този глезльо не бил виновен!

ако си обърнал внимание, не е затрил ничий живот. Никой не е с опасност за живота

Ето ,до такива "леки" мнения се стига до такива ситуации в страната ни......трябваше да убие 4 души....ама,че смешно

говориш за мъртвец или му е малко а?

Ако не днес, този мутрьо, щеше да затрие утре невинни хора!

Как малка грешка, г-н кмете? Туристите е можело да загинат. Туристите да съдят сега и кмета и общината за морални щети. Да ги съдят да се научат да си мерят властимащите думите.Защото власт е отговорност. Утре всеки триградски пубер ще смята, че това да шофира без книжка е малка грешка.

Абсолютно точен коментар! Как кмета си позволява да дава квалификация на случилото се като "малка грешка", та момчето и неговите родители са много виновни и биха били съдени и може би осъдени от туристите. Които пък туристи, поради липса на обособена алея от изхода на пещерата са се движили към паркинга върху платното и кой знае в какъв разгърнат строй са трамбовали надолу. Та излиза, че има много виновни за инцидента и по-нататъшния му развой - момчето, родители и роднини, самите туристи, и не на последно място общината или кметството, които не са направили нищо, абсолютно нищо за обезопасяването на хилядите посетители на пещерата при движението им надолу към паркинга. Както казва героя на Васил Михайлов във филма "Маргарит и Маргарита" - "За да получиш, първо трябва да дадеш." Необходимо е да се инвестира в обезопасяването на проблемния участък, пък дано станем по-отговорни и да спазваме правилата и т.н. и т.н.

А, те шофирането без книжка го имат за геройство в Триград, а ако прегазиш 4-5 човека на шосето - това е вече "малка грешка"! Туристи некви, кво да ги мисли сега кметът ... Няма да ми стъпи кракът в Триград! Нито в пещерата им, нито някъде там в землището им!

Не ми е жал за убийците по пътищата!

Четейки коментарите,оставам с вкус на патешка дришня!RIP на българското общество!

Честичко ти се случва да вкусваш патешка дришня и знаеш, какъв ѝ е вкуса.