Дете донесе бомба от войната в германска детска градина

Германската полиция евакуира детска градина в Дармщат, след като учителите откриха неизбухнала бомба от войната сред играчките на малчуганите.

Обратно в новината

Коментари - Дете донесе бомба от войната в германска детска градина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ясно че не е авиобомба. Някой който не е ходил в казарма го е писал.Най вероятно е някоя лимонка без експлозив.Щом е била семейна реликва.

PS някой може да пита какво е лимонка какъв сорт лимони и тн. Уточнявам ръчна граната защо са я кръстили така не знам.

Защото има форма на лимон.

А кубинките и канадките защо са кръстени така?

Си я е подхвърляло в ръчичка и си е тананикало... Дето се казва, какво да ги правиш - деца!

Да си малчуган на излет в гората и да откриеш от цианидните капсулки на Хитлер. Или пък един Люгер с 2-3 патрона... Ама от къде да знаеш, че растеш върху такова наследство?!

От 33 само 3 смислени коментара по темата и един полезен на "Бонд"- коректора. :)

"Вчера в детската градина ток удари двама-трима, две дечица веселушки - светят като крушки..." Това с бобата сигурно е втора серия.

Luna0102

Донесе ли занесе ли?!

Германците още жънат плодове на американското приятелство.

Е ГЛЕДАЛ КАКВО ПРАВИ БАЩА МУ У ДОМА.

Разбирам, че в германска детска градина е имало война?! Едно дете е донесло в къщи бомба от там.

Малкото германче да не се казва Абдул Хабиб?

На кои от терористите от 2та световна война е?На американските терористи или на английските терористи?

Представете си, ако бомбандират Германия какво ще стане?

Правилно е "бомбаРдират".

Учителя DGD!!!

Мани, ще станат яки фойервеки, пък ако съвпадне и с 4-ти Юли... :D

Ако е авиобомба е възможно да е съветската ПТАБ 2.5-1.5. Тя тежи кило и половина. Това са малки кулулативни бомби за борба с танкове мятани от щурмовата авиация - Ил2 и Ил10

кулулативни? Аре ве!

помислих че си я носи от родината

Глупости вързани на фльонга и на търкальонга.... Казано оо модерно му фейк нюз.... Верно, че се вързваме на много щуротии, ама не сме изкуфяли чак толкова....

Разбирам скептицизма ти, но в случая новината е истинска и дори е вярно преведена. https://www.thelocal.de /20170705/kindergarten-evacuated-after-child-brings-wwii-bomb-to-school http://www.euronews.com /2017/07/05/german-school-evacuated-after-child-brings-in-bomb https://www.nytimes.com/ reuters/2017/07/05/world/europe/05reuters-germany-kindergarten-bomb.html

Нещо не сте разбрали, бомбата е била семейна реликва и се е предавала от поколение на поколение! Детето я е донесло да се похвали на другите деца! А и детето е от новите германчета, ама още няма брада!!!

СЛЕД СЛЕДВАЩАТА ВОЙНА ХОРАТА НЯМА ДА ЖИВЯТ В ГЕРМАНИЯ ПОНЕ 2000 ГОДИНИ :))

ако е вярно,че при следваща война ще оцелеят само хлебарките, в момента в Германия продължават да приемат по много от тях, но хора може и по-рано да не останат...

Не пише дали е била 250 килограмова или 500 .

Откъде да знае колко тежи Бомбата това дете дали 200 или 500 килограма, просто я занесло в детската градина.

И моята първа реакция беше абсолютно същата, но се поинтересувах и се оказва, че американските запалителни бомби от ВСВ са малки (L=50cm, Ф=8cm) и леки (2.7 kg). Над Германия са били хвърляни в пачки по 36. https://en.wikipedia.org/ wiki/M-69_incendiary

Да не е някое брадато и чалмато малолетно на 18? Те от малки почват ;)

Имало си е цяла технология как се подпалват немските градове при бомбардировките. Първо се пускали стандартни бомби, които са чупели прозорците, изкъртвали вратите и събаляри стените на сградите. Това е за да се осигури добро въздушно течение и кислород. И след това се пуска килим от малки запалителни бомби. Това е измислено от англичаните и е имало поразителен ефект. Образувало се е огнено торнадо със силни ветрове в посока към центъра на пожара. А скрилите се в подземни бомбоубежища са оставали без кислород заради огнения ад над тях и са се издушавали.

а каквото не е било разрушено, е довзривявано от Вермахта по заповед на Хитлер,за да не остане камък върху камък при отстъплението...

по-скоро от сс

Нямало играчки бомби а?

Ама това някаква "детска" бомба ли е било, след като е успяло да я внесе в детската градина без родителите му да разберат?

Децата с учителките са били на разходка/излет в гората и едно от децата я е намерило и си я е донесло в градината (както други деца си събират камъчета, пръчки и т.н.). Между другото става въпрос за момиченце и бомбата е наистина малка, прилича на туба около 20-30 см. Как са я разпознали учителките, да се чудиш. Хич нямаше да се сетя, че е бомба.

Познали са я като са прочели инструкцията за употреба, макар че не е била преведена на немски!

Това е културно наследство и както виждате децата си го носят от малки... А можеше да не го носят и да е гръмнало, докато мама и тате или просто второто маме да са забелязали малкия културовед как се разнася из ефира на множество елементи, а те да го последват понесени от същата културна вълна на взрива. Както може да се узнае други малки културоведчета са изгледали културно малката бомба, която явно не е произвела ефекта на предназначението си, но вдървена немска гувернантка е пощръкляла като невротизирана катеричка, че чак в България да се научи за либералните немски родители и наблюдателните гувернантки.

Трябва да е било някаква ръчна граната. Не ми се вярва да довлачи бомба или снаряд...

Кво стана с борбата с фалшивите новини, или и тя беше фалшива новина?