ЕК: Санкциите против Русия почти не вредят на ЕС

Въвеждането на санкциите на ЕС срещу Русия почти не оказва въздействие на европейската икономика. Това заяви говорител на Европейската комисия, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: Санкциите против Русия почти не вредят на ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може да допълни: "...както и на Русия."

Този лъже. Русия е голям пазар и който го загуби, не е печеливш. Затова големите западни фирми се сърдят на управниците.

Най-ефективната санкция беше евтиния нефт. Затова САЩ и НАТО водеха в продължение на десетина години ялова и позиционна война в Африка, без реално да произтече какъвто и да било резултат. Особено лицемерна беше подкрепата на САЩ на контрабандния петрол. Неочакваната намеса на Русия завари западния свят по бели гащи. И се почна допинг, хакерски атаки, зелени човечета, ембарго на технологии, изпит одеколон и всичко, което би навредило на имиджа на Русия. НО, Русия е велика сила и сама си отстоява правото на това, като използува собствения си капацитет. И други мощни държави, които виждат и усещат лицемерието на Запада започват да преформатират стратегическата си позиция. А ние като винаги ще започнем от губещата страна и към края ще започнем лицемерна смяна на позицията.

Евро изроди - нищо умно и градивно! Ако се каже истината за последиците от ембаргото върху нашата и без друго мижава икономика - ще трябва да се разстрелват нашите политиканчета, които подкрепят това безумие! И аз съм за солидарност, но умна и безболезнена, защото ние сме малка държава и големите много бързо ще си стоплят отношенията на база търговия, но за нас вече не остана и ток да продаваме! Всички негативи ще са върхе все по-бедна и нещастна България - такава каквато ни искат в евро гейския съюз! Никой не обича лакеите!

JMM®

Защо си натискаш парцалите в ЕС ??? Защо не се спасиш в "Путинярският рай" на земята ? Защо е нужно да теглиш това тегло в капиталистическа, Натовска и Европейска България ?

Жалка картинка

ПЪРВО БЯХА КАТО ЛАЗЕР ТОЧНИ,ЗА ВРЕДА САМО НА РУСИЯ,СЕГА ПОЧТИ НЕ ВРЕДЯТ НА ЕС, НА ПЪТ СТЕ ДА СИ ПРИЗНАЕТЕ, ЧЕ САМО НА ВАС ВРЕДЯТ. ДОРИ И ДА ГИ ПРЕМАХНЕТЕ,ПО ДОБРЕ ПУТИН ИЗОБЩО ДА НЕ ОТВАРЯ ПАЗАРА СИ ЗА ВАШИТЕ ДОЛНОПРОБНИ БОКЛУЦИ

Драга ДИДИ, като си така възмутена и огорчена от качествата на европейските стоки, купувай си само руски.

Подобно твърдение, че санкциите не вредят на Европа е малоумно и демагогско. Кретените, които го твърдят единствено потвърждават, че ги е грижа повече за щатските евреи отколкото за европейците.

Има ли още овци заблудени, които да ви вярват???? Няма прозрачност никаква, защо да ви вярваме на думите ? Всичко ви е фалшиво от хората до медиите!!

Възможно е и да не вредят на богатите ни евробратя, но на България много силно вредят

В какво точно ни вредят? Още преди санкциите износът ни за Русия на селскостопански стоки беше някъде към 1%, което, съгласете се, е пренебрежимо малко. А руските туристи и така идват у нас, понеже нашият климат е най-приятен, у нас е евтино, и са свикнали на средно обслужване.

Русия, Саудитска арбия, Венецуела, ... ги удари ниската цена на петрола най-вече. Стратегически тези санкции са много вредни за ЕС, защото засилват позициите на Турция, Китай, ... Корея, ... и Русия

Ниската цена удря най-силно тези страни, които имат най-високи разходи за добив на нефт. И това далеч не е само Русия: Себестойност на добива на нефт по страни за 2017 г. Долари за барел. САЩ, шистов $20 САЩ, Мексикански залив $25 Норвегия (Северно море) $17 Канада (битуминозни шисти) $16 Русия (нови месторождения $16 Нигерия $11 Мексико $9 Венецуела (битуминозни шисти) $9 Алжир $8 Либия $7 Русия (действащи проекти) $6 Казахстан $6 Иран $5 Саудитска Арабия $4 Впрочем цената вече е $55 и всички са на печалба. Даже лошата Русия.

Те, санкциите, и на Русия не вредят, щото идиота вместо да извади очи, изписа вежди...

Хахахахахахахахахахахахахаха....абе дирници поне не публикувайте тая статия че ставате за смях.Само Германия има на 9 милиарда евро загуби а франсетата от оня Мистрал не се знае колко милиарда......не сме толкова тъпи да ви вярваме на тъпата статия.

Даже и да сте прав, което не е задължително, за Германия 9 милиарда не са кой знае каква сума.

stan_posta@

Ами и за Русия не са кой знае каква сума. БВП-то им е почти равно.

Как да не вредят санкциите на ЕС , тъпи ли сте комисари с големи заплати ! Годишно ЕС губи 650 милиарда € от тези санкции , а Русия свикна и сама усили производството на Храни и продукти ! Да го духат от ЕК

Като не вредят, защо ни го повтаряте през ден бе идиоти?!

Санкциите трябва да се разширят

Определено.

Да, в този си вид са по-скоро козметични.

не само че не вреди но и за БЪЛГАРИЯ е много добре - износът на висококачествени стоки нарастна почни двойно - и то стоки на световно равнище а не боклуци които само русия изкупуваше на ниски ниски цени за РУБЛИ! една рубла = 2 ст...

Русия се Опитва да руши малкото останала държавност в България! Гнус ме е от путинова разлагаща се Русия !

Наистина е отвратително това, което руските диктатори и империя стори на малка, навина и дружелюбна България основно чрез сила, насилие, убийства и репресии, преиначаване на историята и винаги чрез продажните си капии в България, вкл. в управленията ни и чрез ОПГ БКП (БСП) и останалите руски мекерета, като Болен, Симеон, Капута и пр...

висококачествени!-викаш,я сега кажи и кои са те,къде ги изнасяме и на кого?АК произведен в Сопот,закупен от Катар или С.Арабия и предоставен на главорези в Сирия,или боеприпасите намерени в Алепо със знак made in Bulgeria.Или гранатомети,дето високо квалифицирани,се само изтрепаха с високо качествени български,продукти.Пич, кой се опитваш да лъжеш?Даже домати и чушки внасяме,а ти пишеш някакви съчинения.

stan_posta@

Добро ни е оръжието, не сте прав.

Бо Бо

Западът, още от 9-ти век не е обичал Русия и България. България, защото е била преданна към прародината и прадедите си. Русия защото е оставила на СВЕТА значителни постижения в областта на литературата, изобразителните изкуства, медицината, философията, обществените науки, точните науки, технологиите. Защото Русия е била и продължава да бъде водещ регион по отношение на ресурси...

JMM®

"Верните думи не са красиви. Красивите думи не са верни." И твоята работа - накакнизал си само красиви думи...

Да санкциите на ЕС срещу Русия не навредиха много на ЕС /с изключение на Франция 1млрд неустоика за Мистралите/, но санкциите на Русия срещу ЕС /селскостопанските стоки/ удариха с лазерна точност доста държави. Русия е внесла с 40 млрд. долара по малко храни от ЕС след ембаргото, а това са си доста пари.

JMM®

Руска свинщина залива българските форуми с неверни данни и с откровени лъжи. Опитва се да руши малкото останала държавност в България! Гнус ме е от путинова разлагаща се Русия !

Или не могат и не искат да пресмятат или ние сме частен случай в ЕС!

Шматката е прав цифрите за БВП са верни но годините са разменени.

То само това остава, да са се гръмнали сами в крака и техните санкции да им вредят. Къде са гледали !? Въпросът е ответните руски санкции, как им идват ? Млякото, ябълките, къде ги изнасят ?

JMM®

Режима на Путя Първи = Къси здравата се задъхва и скоро ще гледаме белоруският "Майдан"

За сетен път се убеждава, че ЕС е вреден той не е това за което мечтаеше дьо Гол. Само много глупави хора могат да наложат санкции срещу Русия, а за целта ще измислят безброй причини. А хората в ЕС и в България ще губим. По изчисления на западни експерти загубите са огромни, а този ни уверява в обратното вероятно е политик. На всеки нормален човек е ясно, че винаги сме и ще бъдем свързани с Русия с търговски и всякакви интереси- ако обичаме България, трябва да защитаваме интересите си. Глупавите евро чиновници, по точно защитници на гейовете да приказват каквото щат, ние трябва да се разграничим от тях!!!

Правилно заглавие, само стокообмен Русия-САЩ се увеличи за тези години и ще продължи да се увеличава, докато не заеме всички ниши и по такъв начин ще измести глупавата ЕС, която се води по нечий акъл.

JMM®

Мурзилка, дори не можеш да говориш правилен български - ЕС е в мъжки род и не е "тя". Влязъл си в български форум, а си тръгнал против България и ЕС да плюеш. Заради тази поредна руска мерзост, мислиш ли че няма да ненавиждам Русия още по силно ?!

е винаги в женски род - даже и мъжката

Правилното заглавие е: ЕК: Санкциите против Русия почти не вредят на Русия!

Хич даже! Преди санкциите БВП на Русия, 2014-та, 2.5 трлн. долара! След санкциите БВП но Русия 2016-та, 1.05 трлн. тоест наполовина! Тоест половин Русия вече я няма, останалата половина ще е добре още 1-2 години!

Много даже вредят, освиних се да ям евтини свинско, портокали, мандарини, банани! Откакто Путин въведе продоволствените санкции срещу Европа съм принуден да напълнявам с по 1 кило на месец! За 2 години + 24 кг., от 80 вече съм 104! А съм на път и да се пропия, по 300 драма рикия на ден, 110 литрана година, с яки мезета, УЖАС! Голям гадняр е този Путин!

Някои тук са се размечтали пак за Майдани. Тръмп о каза ясно: Майдани повече няма да има.Може да им мъчно,но времето да майданите свърши

Не се плашкай, ще има, нали Русия беше родина на Майданите! 1993-та, първия в света голям Мадан в Москва! Бой и 55 убити в телевизионната кула в Останкино! Паралелно с това, по заповед на Елцин се събира огромна тълпа пред Белия дом в Москва, Елцин разстрелва Парламента с танкове, смъква законното правителство на Русия и заедно със своята хунта узурпира ненаконно власта в РФ! Някои имат къса памет, ама Гугъла и Тубата помнят всичко!

в изборният щаб на Елцин били само американци. Така. че да не забравяш да кажеш, че тези майдани също са организирани от американци, както и киевският.

И на мен не ми влияят !!!Отдавна съм заменил руските тропалници с филипс, сузуки, мазда,тошиба, самсунг !! Даже и големите руски лъжици, с които може да си разцепиш устата са за скрап !!!

да не мислиш, че в Русия нищо не се промени, и продължават да яздят Нива. Вот колко троллове се развъди тук, и при това нищо не знаещи, пишат каквото им скимне.

ЕС е долно глобалистко творение и утехата е само това, че дните са му преброени

Икономическата мощ на Китай е 'глобалистко творение' И те и соросоидите ще ви се видят малко множко ;)

БЛАГОДАРЕНИЕ НА САНКЦИИТЕ СЕ АКТИВИРА РУСКАТА ИКОНОМИКА.В ТАКИВА ВРЕМЕНА РУСИЯ РАБОТИ 5 ПЪТИ ПО БЪРЗО И ПО КАЧЕСТВЕНО.ПИТАМ АКО РУСИЯ ВИ СПРЕ ГАСТА И Я НАСОЧИ КЪМ КИТАЙ КАКВА ИКОНОМИКА ЩЕ РАЗВИВАТЕ.

Санкциите може да не вредят много на Германия и Франция, но на много други държави определено вредят... ЕС да си извадят главите от задниците.

Срещу средновековното мислене и изостаналост, не трябва да се действа с точността на лазер, а със силата на водородна бомба, Русия трябва да бъде смазана и унижена в най-скоро време, защото иначе ще носи само беди и нещастия. Сега е момента, когато все още армията и е слаба.

и какво само цъкате минуси, чакате опорни точки ли тролове, това е комуниста, той не мисли, той изпълнява, ако не са му казали какво да праи, плюе и обижда, но решения и диалог от него не очаквай.

Просто си прекалено тежък случай за да се занимава някой с теб. Жеков оглу, пий си хаповете и стой по далеч от интернет, по здравословно е. От такива ибрици като теб ми се повръща. Такива като теб мразят не само Русия и всички славяни, мразят и българите. Имало е нещо много сбъркано при възпитанието и израстването ти, та си еволюирал до дебилен нихилист, с голяма уста. Радвай се, че някой поне ти е чел глупостите, та си е направил труда да ти цъкме -.

Ми като и е слаба армията, що НАТО се е насрало от страх? Или забравяш кви ги ръсят от Полша ? "Щом Русия смята срупването на американски танкове по границите и за заплаха, значи ги е страх!". Я си припомни какво цвилят всички европейски US гъзолизачи, наред с наш ПЕдероско по адрес на руските танкове оттатък границата ?

Затова ли магазините бяха залети с прошуто с руски надписи и полски картофи?

"Санкциите са определени с точността на лазер и имат минимално въздействие върху икономиката на държавите от Общността"EK си мисли че със термини като "лазерна точност" ще убедят европейците във правилните им решения.Всъщност та са толкова объркани и уплашени че нито едно тяхно решение не съвпада с здравия разум!

и бг, като барабар петко с мъжете или задника гол но опашката горе като козата.хората умират като мухи , без работа и пари дори и за наи необходимото,а за някои е по добре с еуропата.откакто сме там какво хубаво за 95% от хората. за 5% е ясно-голяма лапачка.

Само че не разбрах КОИ СА МЪЖЕТЕ?! Те пък едни мъже...

Путин се оказа съвсем наивен . Тъпата му му азиатска кратуна си беше въобразила че ще му простят за Украйна, че като изсипе малко бомби в Сирия, на Запад ще плеснат с ръце и ще му се възхитят : 'Ей туй момче как само бори терористите! Не можем без него.' Уви.

щом санкциите не вредят на Германия и Франция, всичко е ок, а източна Европа "кучетата я яли", е*ати и съюза

Кви санкции , кви 5 лева! При глобализацията НИЩО не работи както преди и всичко е заблуда за овцете! Капиталът отдавна е КОРПОРАТИВЕН и значи една банда се противопоставя на друга без значение дали това е Русия или ЕС! Да бяхте се ограмотили малко вместо да дрънкате глупости, но поне ме забавлявате е уникалните си разсъждения! ХАУ!

'глобализацията НИЩО не работи ..' Да вземеш да го обясниш това на китайците :)

Само за миналата година френски и финландски банки са инвестирали 3 млрд евро в най модерни руски производства за добив на мед и злато.

Какви са санкциите на ЕК, че ми е много интересно? - забраниха на Русия да търгува с ЕС - забраниха на собствените си нароси да търгува с Русия? И как са ги компенсирали? Извадили от другия джоб на същите гащи пари или напечатали и обезценили съществуващите. Умни Кристалинки, няма що... Ама щом САЩ искат...

Не ЕС, а Путин въведе търговско ембарго срещу европейски стоки! Благодарим ти, другарю Путин, че днес портокалите в България струват 50 стотинки, вместо 1 лев от преди ембаргото, по евтини от египетските картофи! Спуках се да ям по половин кило портокали на ден!

Радвам се, че вече не гладуваш благодарение на Путин. Ама всичкото е отклонено от Полша и идва в България с тяхна държавна помощ. Вместо да ядеш нещо от български производител...Ама рупай, сега ти се е паднаало! ;)

Путин ли въведе първи? Не знаех... Затова ли американците забраниха на Франция да продава Мистралите, та глобяваха SG с милиарди, та заплашваха, съгрешили били.... Ех овчи душици наивни...

JMM®

Какво му е смешното на факта, че в Русия нещата отиват на много зле. Много вероятно руснаците скоро да препарират Путин и да го изложат до мумията на Ленин в ново тюрбе.

малкото останали долари на запад.

като чета коментарите и се чудя колко прости хора има и колко лесно се манипулират, те са като едно стадо овце, накъдето каже овчаря натам вървят. сега понеже запада води очевадна пропаганда против Русия и всички са зяпнали да плюят без изобщо да се замислят кой наистина е истинския враг на Европа, а това е исляма. не Русия извърши всички атентанти напоследък, нали? и не Русия ще извърши и следващите атентати, но овцете трябва да блеят, нали така им показва овчаря. и между другото не съм русофил или русофоб, просто не се оставям да ме манипулират толкова елементарно.

Руснаците са внедрили ИД доста кадри от азиатските републики и имат определено влияние.

JMM®

Ако проблемите с Русия са от сега и за тях е виновен "запада" , то как ще коментираш отношението на Захари Стоянов, Ботев, Раковски ??? Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския. Русчук, 1-й Март 1886 г. З.Стоянов

Объркан човек е бил Захари Стоянов. Трябвало е да остане в турско да се наслаждава.

Знам, че на прогейтърите ви се отдава да изопачавате историята, ама без елементарни излагации, моля. От изброените от теб, истински българи, само Левски има едно извадено от контекста изказване за казашкият ботуш, който вие туркофилите антибългари, развявате при всеки удобен случай. От останалите най фрапиращо е как се гавриш с паметта на Захари Стоянов, който е пребит и репресиран от боклучавият ви исторически идол - Ст. Стамболов, защото е бил русофил. Това явно са новите образователни програми на вашият човек в образованието, в оставка - Куневица.

JMM®

Ако ниските цени на петрола и санкциите се задържат, то свитите приходи за руската хазна няма да позволят на Путин повече да финансира режима на Лукашенко в Беларус и вероятно ще има беларуски "Майдан" и отделяне, което ще е краят за ботоксовото джудже!

увеличава преносните такси за газа.

И батката и Путин са един дол дренки. А относно субсидиите най- приоритетна се оказа Чечня. На всички руски област орязаха бюджетите, от централни назначените управи - нито гък. Единствено Кадиров публично се размрънка и го обслужиха моментално.

ако ползват руски, да четат официозните путлерски медии, за да се ограмотят дали санкциите влияят на рашистан, вместо да плямпат врели-некипели.

рашистан за ограничаването на инвестициите до $20 млн. смазват путлерските нефтени проекти, а ниските цени на петрола довършват работа. Ако това положение се задържи поне две години, нещата за путлер стават много сериозни.

Всъщност санкциите на ЕС пряко не вредят, но ако отчетем, че Русия въведе контрасанкции с които вече се вреди то токава излиза, че въвеждането на санкциите от ЕС е навредило.

Обективно: едно е икономиката на ЕС като цяло, друго е икономиката само на източната част на ЕС, трето е икономиката на всяка държава поотделно. основният процент от икономиката на ЕС като цяло се формира от големите западни държави, и ако санкциите не влияят особено на западните държави, то наистина няма да влияят съществено и на икономиката на целия ЕС. Честно казано нямам никаква представа дали и как санкциите влияят на България или други малки изтояни държави, но дори и да имат огромно негативно влияние, ЕС няма да го усети поради нищожния размер на българската икономика на фона на ЕС като цяло.

продукция е Европа, а от Русия купуваме суровини на свръх високи цени, но това се крие от туземните рашистки медии. Целта на Обединена Европа е да сключва общи сделки с Русия на въглеводороди и те да се продават на едни и същи цени във всички европейски страни, за да няма путлерски изнудвания на държавите по отделно.

Изказване на чешки депутат по т.в-Създава се изкуствено плашило с Русия.Скрива се истинският източник на заплаха-мюсулманските фанатици.Не забелязват ислямизацията на Европа и непредсказуемата позиция на Турция.Известният учен ,политолог,писател Самюел Хънтингтън ,измисля термина "хора на Давос" Към тях причислява и евробюрократите ,които ненавиждали концепцията на националността.Колкото може по вече емигранти,за да унищожат националността.Приемат се квоти за бежанци.'Сблъсъкът на цивилизациите",това е бомба със закъснител.Исляма не е съвместим с демокрацията.Междо другото 4 медии пропагандират ИД-Alforkon,Alsawaren,Alhilafa....Пропагандират идеите на ИД.Журналистите са от различни страни,предимно от Европа.Тя и Русия не се стряска от санкции.Светът не се състои само от Европа.Има и други държави по света.

mrts

Защо ли обаче русофилистичната измет също мигрира на Запад, а не към северна Азия? Защо ли не си купува Лада, Жигула, хладилник Мраз, мотоциклет Иж, телевизор Радуга, а западни стоки? Защо ли не консумира препарати за баня като половината руснаци? Ще ви кажа защо. Защото тази измет е най-лицемерната и морално разложена в историята на света. Проколхозниците са същински орки, радетели на лъжата и мизерията идваща от матушката им - Мордораша.

Малко си ми остър в езика, но си прав. И друг път съм писала - хората УВАЖАВАТ други народи, заради качествата им. Нашите "фили" сляпо ОБИЧАТ, а това е неестествено :)

Ами всъшност поредният евро-чиновник, не произвеждащ нищо друго освен безсмислени документи архивирани в кръгли папки и екскременти, е много прав. Санкциите на ЕС срещу Русия не са замислени да вредят на членове на ЕС, а на Русия. Но ответните санкции на Русия към членовете са замислени да вредят на ЕС, а не на Русия. Въпрос на баланс. През лятото везните са наклонени към ес, а през зимата към Русия.