Алкохолът и цигарите са вредни даже в малки количества

Дори изпушването на една цигара и изпиването само на една чаша вино дневно увеличава риска от преждевременна смърт.

Обратно в новината

Коментари - Алкохолът и цигарите са вредни даже в малки количества | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Учените са на мнение, че" ?!!! За голямо съжаление, за повечето хора дори само този израз е съвсем достатъчен, за да бъде приета коя ли не лъжа, залепена към него! Истинската медицина преди повече от 4500 години е разбрала, осъзнала и многократно доказала, че - отговата е в количеството! За най-лесен пример давам следния въпрос - един обикновен кухненски нож - полезен ли е или вреден! С всичко останало на този свят е точно така - количество и начин на приложение. Змийската отрова се ползва за лекарство и то много много ефективно. Много отровни растения също са невероятно лечебни в премерени, отпимални, според случая количества и начин на прилагане. Тук четем - ако не се прекалява с пиенето, пушенето е по-вредно - ?!?!? А ако не се прекалява с пушенето - ?!!? Както има съвсем умерено пиещи /алкохол/, така има и съвсем умерено пушещи. Кои са по-малко, кои са повече .... Да има и не малко, които ни пушат, ни пият, ни преяждат и едва доближават 50. Други пийват, попушват .... а са подчертано активни и над 90 ... Или тук ще си дърдорим сега и за гени, за природа, за надморска височина ..... ?!!?? Малко са истинските изследователи по тези проблеми. И които са потърсили подобни отговори, най-малкото - много масови лъжи са осветили за останалите. Разбира се, за тези, които търсят, не за всички. А за папагалите .... няма оправия с тях, поне по човешки. Кажи им - "Учените са на мнение, че" и са 'твои'. Напоследък мислещите и търсещите станаха крайно неудобни, щото истината е навсякъде, и най-големите измамници, лъжци, тарикати ... не могат да я скрият напълно. В повечето случаи, подобни 'статийки' не са нищо повече от поредната доза прахоляк в очите на 'обикновения' човек.

abasador

виж, сега господин Михайлов, преди човек да спише една глупава статия е необходимо, поне от жирналистическа чест, да прочете малко по тази тема. Ако искаш да препечелиш някой лев ОК, нищо против, недей да пишеш неща... за които нямаш ни най-малка представа и съвсем не са верни!!! Пиша от позицията на човек, претърпял за 25 години 20 операции (направени са в Германия) последните три са сърдечни, една от тях е 4-ри байпаса!!! Айде лек ти ден.

Пак тия британски учени, дейба и изостаналоия див остров. Всичко възможно правят да си върнат бившата слава, ама май даже индийците вече не и бръснат за нищо

Спомняте ли си една статия, която казваше че червеното месо е вредно и канцерогенно? Особено говеждото. Излезе малката статия но голямата не излезе. Благодарение на един журналист, който установи че те всички в групичката са вегетарианци и много от тях будисти. Е нямали паричен интерес. Учените, откакто преминаха на режим на подаяния и просия от държавата (грантове) не могат да кажат нито думичка против това което им диктуват. Всички мета-изследвания са менте-иследвания.

Това е становище на Световната Здравна Организация и то отпреди повече от година, търси ти будистка конспирация в някаква си статийка. Помъчете се да научите повече вместо да си баете каквото си знаете...

- Една чаша червено вино на ден, удължава живота с 5 години. - Но това е вече трета бутилка! - Стремя се към безсмъртие. --------------------- - Доктора ми каза днес да тичам за наднормено тегло... Пробвах! Ама не се получава нещо?! Бирата ми се разлива... --------------------- Един пияница отива при художник и му казва: - Слушай, искам да ти поръчам да ме нарисуваш в героична поза. - Хмм... и каква героична поза имате предвид? - Ами например как седя на маса с бутилка водка и я гледам с отвращение. --------------------- - Знаеш ли, че докторът ми каза да пия по една чашка на ден. - Ти слушаш ли го? - Да...вече пия чашките за 2028 година... --------------------- Приятели, целия уикенд пих за ваше здраве! Така пих, че някои от вас сега са безсмъртни! --------------------- Защо хората пият ракия? Защото тя убива нервните клетки и оставя спокойните...

Някой хора няма да видят смърт. Светиите които са умрели с вярата в Божият Син и са живели според Божията воля и закон, ще бъдат възкресени в нетленни и бесмърни прославени от Бога физически тела и заедно с оцелелите от преселдването на вавилон светии, които също ще бъдат преобразени в един миг, ще посрещнат Гопода във въздуха за да бъдат вуинаги с Господа. А покварените непокаяли се през благодатново време грешници, ще бъдат унищожени от Божията слава и ще бъдат в гробовете 1000 години, докато светиите заседават на небето и разглеждат делата им. Всеки човек живял или живеещ на тази пнанета гарантирано ще види Божият град. И всяко коляно ще се преклони пред Господа. Но къде ще бъдат горделивите доброволни слеци, които не са пожелаи да познаят истината и да я приемат заради грехът? Тези които от егоизъм (нелюбов към ближният) пречат съзнателно освен на себе си и на другите хора да открият Господ и да следват волята му. Защото силата им е в мнозинството , а не в аразума , любовта и истината. Големият въпрос е дали ти или аз ще го гледаме Божият град отвътре или отвън. Другият е какво очакваш да постигнеш с твоето ирационално поведение?

А такива като теб с промит мозък, които пропагандират наоколоо, трябва да бъдат кастрирани.

Най-вероятно е така, но човек е създаден за да умре. А сърцето може да се повреди освен от алкохол и от стрес,обездвижване,затлъстяване,секс,вредни храни,лекарства. А може и да е ген. Познавам човек който никога не е пушил и пил, дори и кафе и има аритмия. Така че за да се предпазиш трябва да знаеш какво ще ти се случи, а това няма как да стане.

И това ако се замисли човек е най-успокояващата мисъл - че всички рано или късно ще умрем. И по-добре, че с хора като тези каквито сме, най-добре щеше отдавна да ни няма...

Имате много здраве от мен. Що народ упука дето не е пил и пушил, а такива дето и пият и пушат са здрави като биволе и живеят по дълго. Платена статия!!!

А защо американците не могат да обяснят как процента на пушачите в Америка е паднал двойно, а ракът на белия дроб не е намалял грам???

Заради шистовия газ :-)

Даже се е увеличил сред жените. А в Испания има карти на смъртността от рак. Изкарват че тютюна е основен фактор за рак на белия дроб, но там където се пуши няма най-много рак. Има най-много рак на белия дроб там, където се храят с по-евтини храни. Медицинската помощ е безплатна, не е от липса на медицинска помощ.

Абсолютно вярно е. Професор Дъг Модрич от университета в столицата на Източна Каролина, въз основа на водена от него статистика заключава, че всички, които през живота си са изпили и само чашка напитка, съдържаща и най-малко алкохол, умират. Без изключение. Или пък са вдъхнали цигарен дим - и най-малко количество. Мортус! Което говори какво - че от алкохол и цигари рано или късно неизбежно се умира. И от минимално количество.

Единственото сигурно нещо след като се роди човек е смъртта. Така че, си живейте живота...със или без цигари пътят е един.

Абе я да ви...

то не трябва да има жив българин

Ентропията убива най-сигурно тленният човек. Но има спасение от тлението - Божието слово записано в Библията. Действително няма никакъв смисъл от живот, който не е вечен. Такъв живот е преходна суета. Не ще остави ни клонче ни спомен.

Тези, дето ме хапнаха на чеверме, аборигенските учени ви дават акъл!?

Живота е най-тежката болест. 100% от случаите завършват с летален край. С цигара или с чашка все тая.

Яж, пий, но си си новите дрехи, че не се знае от къде може да ти дойде ... ако не опитваш радостите на живота то за какво го живееш ?!?

Има една причина - за да не страдаш ти или останалите живи, докато все още си жив.

В никакъв случай не трябва да се пие вода! Тя убива преждевремено. Статистиката доказва, че 100% от хората, починали преди да навършат 30 години, са пили вода!

То и да ядеш може да те убие.И вода да пиеш убива.Я представи си,че се задавиш?Давайте на фотосинтеза.

Чаша вино на ден и 250 грама кашкавал от палмово масло също може да ни убие

жал ми е за ,,джихадистите,,...??? ,,не пушат, не пият-само другата ,,работа,,. ще ,,живеят,, сто и ,,кусур,, години, пък ,,лошите,, сириици и руснаци ги ,,трепят,, млади...!!! ,,австралииците,, не могат да си ,,докажат,, теорията...!!! защо им пречат??? протестирам пред оон!!! хитлер и тои беше ,,въздържател,,...!!!

Учените за пореден път прекалиха.

За пушенето съм съгласен. Тотално вредно!! Към него обаче трябва да се добавят и замърсения въздух, прах, стрес и т.н. За алкохола обаче данните са много "извадени от пръстите". Да има "атриална фибрилация" при 7% от възрастните Англичани. Само че копи-пейста едно към едно не обяснява разликите в генетичната търпимост към алкохола (специално виното) и ред други показатели. И 7% над 65 години - айде стига - тия дето влизат в тия 7% в България не биха доживели до пенсия.

Както и за мазнините. Последни проучвания на американски учени показват, че не мазнините са най-страшни за холистерола, диабета и сърцето, а сладкото във различни форми, пълни с неразтворими химия и отрови. А пра чичо ми, с вечна цигара/без филтър/ в уста и любител на "чашката" е доживял до 90 години???

Най-просто е един пушач да на пуши за една седмица и да сравни как се чувства. При мен например докато бях пушач, хуя ми беше мек, малко след като спрях цигарите отново е твърд като камък. Всички знаем, че цигарите стесняват съдовете и намаляват кръвоснабдяването.

колега прав си!!! но и ,,рутината,, омеква...???

Абе тия вече ще ни забранят всичко

бива и пак сме 7 милиарда, има и за убиване има и да останат недоубити.

Странно, как ли е оцеляло човечеството до сега?

С гей бракове и фибри.

Учените кога ще се произнесат за Герберастията , Демокрастията и Митодищината!?

Ще се произнесат чакам и на стадиона Ти ще миуслужиш ли с въглищаря "Кузнецов" то не останаха самалети на него ама все пак нали дими

скрий се тъпако.

Постепенно изхвърляме всичко руско: от нахалния дядо Мраз, трапосан ни от Червената армия, Москвичът и Ладата до руските МиГове. Но само червените празноглавци не можем да изхвърлим. И това е днешната българска трагедия.

да ти имам дедото коледа... друго си е дедо мраз - вечно леко пиян и вечно гушка млада красавица... аз си го харесвам него. заменям всички дедо коледовци за няколко снежанки

То ако всичко ми беше наред и не живеех в постоянен стрес надали щех да пропуша, ама явно пак аз съм виновен, че ще товаря касата...

Само като си помисля,как правят тези иследвания и как им плащат на написана страница,ме отвращават!Кое е по вредно от червеното вино и СЕТА??Не им вярвам!

Я да го духате

алкохолът е ,,опасен,,. ,,пушенето, храните ,въздуха, водата, пътищата,работата,сексът и т.н. ...!!! изводът...??? ,,умираи, преди да се родиш,,!!!

един кренвирш или едно пилешко бутче са по вредни от една чаша вино или чаша домашна ракия

Абе аз не мога да пия без мезе.

e до кренвирши ли го докара ??? ако знаеш от какво ги правят никога не би развалил чаша хубаво вино с тия боклуци

Освен соя в колбасите се влага и сейтан, продукт от пшеничен белтък, който външно и по структура прилича на месото от животни. Сейтанът няма вкус и миризма, затова предварително се сварява и се съхранява в бульон от соя и водорасли от няколко дни до няколко седмици. След това той придобива определен вкус и аромат и може да бъде използван като евтина суровина за производството на колбаси. Много наши производители на колбаси влагат в продуктите основно соя или сейтан и това води до снижаване на вкусовите им качества. Често соята и сейтанът се добавят в пропорции, които увеличават теглото на колбаса (което е чиста измама, която удря купувача по джоба). Вероятно сте забелязали, че някои колбаси ухаят на риба. Напълно е възможно животните, от които е взето месото, да са хранени с преработени рибни отпадъци! Освен това колбасът може да съдържа смлени хрущяли и кости, свински уши, черва, стомаси и други странични продукти от месното производство. Но производителят майсторски с усилията на днешната химия може да ги маскира и колбасът да изглежда произведен от натурално месо!

Нека попитам: как убива хората кризата на столетието ?! Колко хора живеят по света в постоянен стрес ?! Кой убива в повече пъти ?! Защо "отплесваме" по-големия проблем встрани ?!

а 8 часа работа на ден, дали не убива?

Аз пък ще си пия по 50- 100г на вечер сливовица и така, докато ..... има. После ще мина на гроздова. Нека ми е зле. Яжте си триците и всякаквия "здравословен" боклук.

"Да живея като болен, за да умра здрав?!" Чичо Чарли

Баба ми не сядаше на масата, без да удари две глътки ракия. Почина на 93 години. Тези, които вярват на такива писаници, да ядат и пият цял живот, все едно, че са болни, за да умрат здрави! Ям и пия каквото ми харесва. Проблемите са в количествата.

Да бе като 2-ма от прадядовците ми. Единият вегетарианец и какво ли още не, умрял на 91. Другият женкар и купонджия до края, умрял на 89. ИЗВОД?!

Пич, баба ти не ми е ориентир в живота. Сигурно е била и със втори клас образование, дай всички да сме като баба ти!

а аз се чудя защо баба и дядо са починали - и едните и другите. Май не са пушили, ама си отидоха. Направо си бяха убити - и четирмата си пийваха винце, че и ракийка. Да му се не види, от години си се чудех, а то от какво било. Че и аз си пийвам, като нищо ще се гътна. Няма мърдане.

Ако казваха, че спорта е вреден, щеше да има много повече поддръжници тая статия. Повечето пишещи тука, не могат да се качат до 4 етаж без да се задъхат, но за това си виновни ГМО, политическите им опоненти, музикалните им опоненти, противоположния пол, роднините на половинката, друговерците, безверниците или вряващите, различните от тях по принцип, и шефа или подчинените! Те самите са невинни, разбира се. :))

Ти си на допинг, май

Да стигнеш до 4тия етаж без да се задъхаш допинг ли изисква вече? :))))

Всеки дъх убива...

като умреме кои ще ви работи

Писането по форумите нали знаеш на кого е работа? :)))

Една чаша вода дневно води до смърт!