Арестуваха момиче от снимка на сп. ”Нешънъл джиографик”

В Пакистан е арестувана афганистанката с големи зелени очи, която се прочу, след като сп. "Нешънъл джиографик" публикува през 1985 г. нейна снимка.

Обратно в новината

Коментари - Арестуваха момиче от снимка на сп. ”Нешънъл джиографик” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ислямски Пакистан иска да върне всичките 2,5 милиона афганистански бежанци в родината им, а християнска Европа ги приема безропотно!

може да ги продават на пазара,два лева парчето !

Снимка от златната колекция на АгитПроп-а. Букет от внушения. Любопитното е, че NG продължават с пропагандната линия, макар и умерено.

Момичи, момиче, колко да е момиче - едва на 44 години. Но, карай... Журналя! Значи Маман Цуца е направо девойка, щом тая е момиче!

Прекрасна! Пазя списанието. Дано се измъкне от ада, в който е попаднала.

дано всички те са така позитивно настроени като тебе, защото чувам, че режат глави без да мислят дори

Преди 14 години правиха филм за нея. Търсеха я група журналисти, за да и направят снимка, как изглежда. Да не ви казвам на какво приличаше. Веднага ми идват на ум няколко епитета - космато, квадратно, диво... Сега, още 14 години по-късно, дори не ми се мисли в какво се е превурнало това "момиче".

Това е от хубав живот.

Важното е, че ти си красив. Хубавец на мама!

На снимката в списанието е на 12 години, т.е. дете.

Щом едно дете може да гледа толкова лошо, смятай какво ще е, като стане възрастен и лошотията му порасне заедно с него...

Фрау Меркел да чете и да слуша, какво ги чака и швабите...

Важното е че получава разрешение от мъжа да свали бурката

в европа или в америка щеше да е герой или дори звезда, но в пакистан има закони и трябва да се спазват

"е обвинена, че се опитала да получи пакистанско гражданство чрез фалшифицирани документи" - от текста сигурно това ни чака и в европа

В Европа се пътува с Българска лична карта, не ти трябват други документи! Виж, за магаданченин точно това те чака!

изобщо не си схванал поантата

Много пъти съм виждал тази снимка и винаги съм се впечатлявал от това, каква зла сила се излъчва от погледа на тази мюсюлманка. А сега в България вече има десетки хиляди такива и се говори за доста по-големи планирани бройки, така че - дупе да ни е яко!

много лошо гледат вярно е и са надменни и високомерни макар че не могат нищо да правят и нямат трудови навици

Надменни и високомерни са, защото заради вярата си се смятат за по-висши от "неверниците", които пък са длъжни да работят, а "правоверните" да консумират плодовете на труда им по право. Самата работа обаче е забранена за "правоверния" войн на Аллаха, защото е унизително за "висшия" да се труди - трябва да му работят "неверните" роби, а той само да се размножава и налага "правата вяра" по цял свят с огън и ятаган...

Защо всеки бяга от държавите окупирани от СССР :D нали ужким добър живот предлагат

куку

Ама как така - хем не разбрал името на момичето, хем го открил след 17 години, и то под бурка?! Как??? Умът ми не го побира и ви се моля да ми обясните какво ми убягва. Щото ще се мъча цяла нощ да мисля...

прочети това и дано да спиш спокойно: 5q ( нерегистриран ) 26.10.2016 15:58

Да слага бурката и обратно при талибаните...

Трагичната съдба на Гюловия Шербет е типична за това, което причиниха амриканците на Афганистан. От кого избяга Шербет - от руснаците, които строяха пътища, училища, жилищни комплекси, които раздадоха земята на селяните, въведоха модерно образование, изпратиха десетки хиляди младежи да получат висше образование в социалистическите страни. А какво донесоха амриканците - бомби, дронове, производство на наркотици, средновековна диващина!

От кого избяга Шербет - от руснаците, дето изтепаха 2.5 милиона афганистанци и изравниха със земята хиляди села! От това избягаха, не от краварите и Кока-Колата! Имаме Интернет, Правда и Работническо дело отдавна се споминаха! А и Афганистан отдавна Победи Русия!

Американците сега са там, руснаците отдавна ги няма. Защо не искат да се върнат?

Съгласна, но отдавна Афганистан победи и кравари, които го полазили. Жалко за страната, откакто тръгнаха руски войска производство на опиум под мъдро ръководство на краваристанци се увеличи 3 пъти. От 89 година минаха бая время - защо кравари не направиха от Афганистан демократична процъфтяваща държава? О, да - това сега е Мекка на Алкайда и американски инструктори се занимават с бъдещи бойци на ИДИЛ.

И още един въпрос - съвсем добронамерен. Би ли посочили страна, който процъфтява , след като американци донесли там демокрация? Благодаря предварително.

Не е точно така. Защото преди да дойдат руснаците, да ги правят социалистическа страна, Афганистан е била богата страна, с развита инфраструктура, дребен и среден бизнес, с интелигенцията, с културата му, с всичко, с процъфтяваща икономика. Точно заради това местните (муджихидини), подтикнати от САЩ, се вдигат на джихад срещу комунистите. И успяват, през това време САЩ са успели да проправят път на техните възпитаници талибаните, които взимат властта след муджихидините и буквално разорават страната. Населението от над 20 милиона е редуцирано до 2 милиона. Понастоящем властта в страната е в ръцете на няколко нарко картела. Основен консуматор на стоката - Русия. САЩ и Русия са различните страни на една и съща монета, не се заблуждавайте, действат комбина. Обърнете внимание какво се случва в момента със ИД, и САЩ и Русия са въоражени до зъби, за да се справят с ИД в рамките ако не на дни, то на седмици. Но не го правят. Играят си игри на добри и лоши и винаги е било така. За да има войни, трябва да има добри и лоши, това е положението.

да гледам писаното от теб, защото придобивам знание за това как дяволът чете евангелието. Да наричаш казаното от теб - истина, е меко казано смущаващо, толкова си далеч от нея.

Това "марг" , "катастрофа" ли се превежда?

"Нейният съпруг й позволил да свали бурката," - сега разбрах защо се шири повсеместна лоша хигиена сред женската част от населението на Близкия изток. То докато чакаш мъжът ти да се върне, да реши дали трябва или не трябва точно сега да свалиш бурката, за да влезеш в банята и то ти минал мерака за всяка хигиена. Еми, нрави, добре е да си нечия собственост, редом с колибата, каруцата и кравата.

Пакистан дали съзнава, че манипулира западното мнение не в своя полза?

Наистина животът я е смлял само очите напомнят някогашното момиче. Но се замислих за друго- как съдят там. Тук в Европа се напълнихме със субекти с фалшиви документи, че и без никакви и вместо в затвори ги храним, обгрижваме, даваме им помощи и те пак са недоволни.

тя (афганистанката, бежанката) имала и афганистански (сигурно свидетелство за раждане) и пакистански документи и ще я съдят заради това!

Така е като си нямат услужливи медии да им разкажат, че вече в Афганистан цъфри демокрацията. Хората, бягаши от там явно още от СССР бягат. Със сигурност е същото положението и в Либия и Ирак. Поне според медиите, а те побеже са демократични, никога не лъжат.( справка хилядите постоянни въпроси към политиците за СЕТА, ТТИП, "бежанците" и тн. неудобни въпроси.)

Те медиите си разправят, ама афганистанците си говорят по телефона и бягат, подправят документи, че дори и в затвора не се плашат да влезат. Те и във Виетнам бяха така.

Колко забележително 35 години война и въпреки това афганистанците се размножават и преливат по цял свят!

Не, приятелю, не 35 ,а 3500 години. На афганите това е нормалното състояние, да са във война.

Цитат: "Пакистан иска да върне всичките около 2,5 милиона афганистански бежанци в родината им, защото са се превърнали в непосилно бреме за пакистанската икономика." Кога ли до такъв извод ще стигне Меркел? Тези след 27 години живот там, не са и дали гражданство.

ChatGPT

Меркел няма да стигне до този извод. Тези "бежанци", които тя кани не стигат до Германия, а биват пръснати из цяла Европа и в частност на балканите.

Всъщност сега е доста погрозняла, можете да я видите като напишете в Гугъл-а просто Sharbat Gula, има и клипче в YouTube с нея. Живее лошо, в лоши условия. След толкова години разпитали за нея със снимката й в бежанският лагер Nasir Bagh близо до Пешавар, където навремето е правена снимката й. Учител в местното у-ще казал, че знае коя е и как е името й. Живеела високо в планината недалеч от Tora Bora и й отнело над 6 часа с кола и 3 часа катерене/слизане за да се срещне отново с Steve McCurry. Брат й Kashar Khan (Кашар Хан) казал, че напуснали Афганистан заради руснаците и войната : "те бяха навсякъде и убиваха хора". Шарбат Гюла е от пущуните. Шерба/шербет - Сладка, Гюла/гюл - Роза.

В хотела в Щатите, в който работех в почивни дни дойде авганистанец и пожела да му аранжираме сватба. Той заедно с наш екип правеше нещата. Разговоряхме, разбира се, на английски. Телефона му позвъня и той започна да говори на почти чист руски. Преминах и аз на руски, който младея като втори майчин език и му казах, че съм българин. Беше приятно изненадан, защото знаеше, че сме далечни братовчеди. Вечерта сватбата беше наистина като в приказките. Имаше много красиви млади жени, които се държаха подчертано приятелски с мен, въпреки религиозните ограничения. Беше и разказано за мен, от къде съм. Аз отвърнах на вниманието и, като и казах, че са красиви като източни принцеси. Те се засмяха - ами ние наистина сме принцеси. Някакви аристократи, избягали първо в Русия, а после в Щатите. Не зная защо, но подсъзнателно винаги съм ги обичал тия хора, имали нещастието да се родят в тая държава. Мисля, че тая снимка е култова.

Тези дето говорят руски не са от племето на пущините. Не знам много за тях, но са шиити. На практика в Афганистан воюват племена шиити, подкрепени от Русия и Иран и племена сунити- пущини или както им казват, подкрепени от Саудитска Арабия и САЩ. За да има мир, трябва да ги разделят като Южна и Северна Корея.

Интересно, защо не се чува, че афганистанци, сирийци, иракчани, либийци и др. търсят убежище в Русия? Та там бил истински РАЙ за бежанците, а те тъпаците търсят да се набутат в някой АД!!!!!

В Русия има доста афганистанци, на либийците им е най-близо да бягат в Италия и там отиват. Хем е лесно: влизат в морето с гумена лодка и НАТО идва да ги прибере. Иракчаните и сирийците - ами те поканиха Русия да освободи собствените им държави. Явно искат да си живеят там. Тези, които идват в Западна Европа са авантористи/дезертьори и/или джихадисти - всички политици го знаят, но се правят, че не разбират.

Не спря цял ден да пишеш глупости. Путин се изказа преди време, че всеки, който иска да емигрира в Русия, трябва да приеме Руския начин на живот, Руската култура, и да научи официалния език в страната. Нищо повече. Не знам защо това му изказване беше възприето като спирачка за емигрантите-араби, но явно малко от тях смятат да променят начина си на живот. Та, затова Русия не е харесвана за емиграция, ако не знаеш.

Я си прочети внимателно глупостите, които си нацарапал! 12 милиона са бежанците само от Сирия! Къде ще научат руския език и за колко време, за какво им е да приемат руския начин на живот (якото къркане) и кво е руска култура, културното лочене на водка и бера или Тройной одеколон?

В Пакистан - 7 години затвор за бежанец без документи. В Булгаристан - 1200 лева на месец и социална помощ за всяка мутра от нелегалния башибузук.

Спомням си снимката, гледах и филма за повторната среща на фотографа с тази жена(нямаше и помен от предишната и красота,-тежък живот на една мюсюлманка). Обаче прочетохте ли последното изречение от статията? А на нас ни говорят глупости за интеграция и икономически изгоди от тези навлеци , които заливат страната ни.

Пази Боже,това ни чака и нас с тези навлеци,които ще ни изпият кръвчицата.

Кофти история на жената. Браво на фотографа за култовата снимка.

Пакистан ги връща на Европа и България. У нас те ще садят мак и ще произвеждат кокаин.

А що не ги връща на Русия, която ги прогони?????

"Пакистан иска да върне всичките около 2,5 милиона афганистански бежанци в родината им" с които са от една вяра, етнос и еднакъв език. Защото са се превърнали в непосилно бреме за пакистанската икономика. А Борисов и Бъчварова НЕ искат да върнат нито един афганистански бежанец от България, въпреки религиозните, етнически и културни различия. а тях още едно непосилно бреме за българския народ явно е добре дошло.

Получават си комисьонните и си траят. Тъй де, не е лично. Бизнес. Ако се държат на власт и слушкат ще има комисьонни. Не са единствените. Ренци в Италия му наеха даже специален менаджер да спечели референдума. 400000 че получи ако ги спечели. Същия дето е подпомагал Камерун в Шотландския референдум и Обама в предизборната кампания. Има нещо общо и с Клинтон. Демокрация бате, колям келепир. Е за някои.

Като гледам снимката и отчитайки година и на раждане, май бащата е някой руснак. Защо ли не иска да бяга в родината на баща си, ммм?

Дори Пакистан иска да връща афганистанците обратно. Нащите политици защо се ослушват!?!

исляма буквално унищожава хора и съдби.

Въй, а ние какво да ги правим тия пакистанци дето идват в Европа и до един са с фалшиви документи?

Тази пък , в Пакистан отишла. Да беше отишла в Германия при баба Меркел. Току виж още веднъж я публикуват на първа страница заедно с Меркел.

Е, тая госпожа отдавна вече не е "момиче", но карай...

кофти е да бъдеш известен, за пореден път се доказва това твърдение:) пуснете нова, още по-актуална снимка на това "момиче"

Добре поне че признаваш че лапаш сирийски чурки. Баси мазния амбриаж.

...не съди по собственият си полов член, за вида, формата, размерите и хигиенното състояние на фалосите на другите...;-)

тихо амбраиже! Затваряй я тая уста тролска, че вече не се търпиш от смрад.

Каква съветска инванзия бе алооу?Съветските войски бяха там по покана на авганистанското правителство!

сметай в кмо бунище ше се правърне България след време с тез, афганистанските бежанци......

убавица е била преди 21 години сега ще е милф мязащ на терорист.... евала на Наджанал Географик...:D

Бих се съгласил, ако смениш на 32 години :)

Та, к'во речИ ?!..."Евала" на КОГО, роме ?!... КОЙ "Географик", викаш ?! :-DDDD

не викам а направо шептя....

Никъде не дават аванта (освен в България) за едните "честни сини очи"

основния виновник е Путьо, които даже праща войски да защитава колегите си диктатори, вършещи геноцид срещу собствения си народ. ГУлема си ТИКВА ТИКВУНОВА. Пълна с руско семе!

Аз пък, друг путьо освен теб, тук не забелязвам...

а още по-неприятно е да си слуга-трол на Путьо. Такъв като тебе.. Смятай каква разлигавена и раздвакана излъчваща неприятна миризма п*тка си.

Е как пък сглупи да бяга в Пакистан?! Да беше дошла в България - приемат я и я поемат одма! Тук документите й дори ще са в пречка, били те истински или фалшиви.

а ние кога ще върнем циганите на индия

""...Пакистан иска да върне всичките около 2,5 милиона афганистански бежанци в родината им, защото са се превърнали в непосилно бреме за пакистанската икономика. ", а оглупелите европейски лидери с широки обятия ги приемат, сякаш ние с нещо сме им длъжни и, видите ли, не са никакво бреме за нашите икономики, особено за българската! Боклуци - и лидерите, и бежанците.

Хубавица!

Прав си кучи г с, прав си!

Скоро и в Европа....