Венецуелските чиновници ще работят само 2 дни седмично

Служителите в държавния сектор на Венецуела ще работят само в понеделник и вторник, тъй като страната изпитва недостиг на електроенергия.

Обратно в новината

Коментари - Венецуелските чиновници ще работят само 2 дни седмично | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Вода гази, жаден ходи." Тези индианци ще започнат да внасят и нефт. Като нас са, в България се внася всичко, внасяме хрян и дренки, очаквам да внасяме , джанки и шипки.

Нали щехме да мачкаме мракобесните капиталисти! Хайде де. Какво чакаме?

Тамън ще имат повече време. Там и нивички ще раздадат, така че може да си отглеждат зеленчуци. А и като са по-малко държавните служители, по-малко вреда ще нанасят на бизнеса, то това е в щял свят. А иначе жалко че нямат електроенергия. Единствения грях на Венецуела е че има нефт и не го я подарила на краварите. Опитаха се да им инсталират снайперисти по покривите и да им спретнат пролет, ама ги изловиха. То там има руска военна база...

Само така! Мачкайте капиталистическите боклуци. Москва вече ви изпрати зелени човечета. Ще ви пазят. Страшно няма.

Да им направят и на тях едни ТЕЦ-ове като Мариците и ще имат излишък

Требват въглища. Инак няма проблем стига да си плащат.

малей, ами сега?! как ще дращят по форумите там протестърчетата?

Комунистическото управление превърна цветущата страна Венецуела в най-бедната на Южна Америка.

благодатна статия за соросоидите, както каза и друг колега от форума! Достатъчно е само да се спомене социалистическото управление, за да започнете да бълвате. Защо обаче сушата в някои американски щати считате за каприз на природата, а във Венецуела вините политиците? Защо не си направите труда да погледате малко документални филми за страната и тогава да коментирате? То така е много лесно-пускат ви една подчертано тенденциозна статия и вие "юруш на маслините". Ама то за вашите полирани до блясък мозъци това си е присъщо!

Не е истина, не мога да повярвам, че има такива нагли боклуци като тебе, ама пред фактите няма как да не се съглася. Венецуела закъсва от години и това няма нищо общо със суша. Сушата е само предлог. Ако беше дори прочел статията, там си пише че тези проблеми ги имат отдавна още от времето на любимия ти Чавес.

трябва и видях каквото трябва! А ти само такива статии ли четеш, не си ли любопитен да видиш и друга гледна точка, а? Или от мързел кълвеш това, което ти спуска някой?

Тези се опитват да стигнат българските държавни чиновници :-)

В понеделник в страната започна четиричасов режим на тока. В България по време на развития социализъм режима през 80 -те години беше 24 часа. Така ,че ако господин Мадуро и неговият социализъм поуправлява още 10 г., може и да бият нашият рекорд по нямане на ток.

Малко преувеличаваш. Беше 2 часа има 2 няма, т.е. само 12 часа нямаше. А най-интересното беше, че режима се появи с построяването на АЕЦ Козлодуй. Ей това не мога все още да си го обясня как стана.

Нашите чиновници и депутрати хабят много ток, а не работят и 2 дена.

Деба, тия построиха комунизма преди нас!

Една страна,колкото и да е богата,управляват ли я социалисти,по подобие на путинова Русия,упадъка е неизбежен!

Пак забравихме за социалистически Китай:))))))

Социалистически??? Че там има повече милиардери от Франция!

Да определят количествата ток и вода на домакинство, което да дотират, а над тази цифра цената да става х100 и ще видят как се правят икономии!

Че всяка седмица ли ще работят!

Няма по хубаво нещо от соцкомунизма апропо соцмързелизма, нямам търпение да се завърнат у нас.

Luna0102

Мечтаният позабравен комунизъм на другарите. Получаваш заплата без да работиш, ток и вода по график, пари имаш защото като влезеш в магазина не ги харчиш- сол си имаш вече в къщи, а друго пускат само по празници, а соросоидите нека плюят колко лошо било- ми супер си беше, особено ако не ползваш сешоар, можеше и орден Стара планина да получиш, а сега кво- НИЩО!

Няма нищо случайно в развитието на отделните страни. Хаити и Доминиканската република са на един остров. Хаити е с авторитарно управление и е най-бедната държава в западното полукълбо. Доминиканската република е благоденстваща демокрация!

Вземи провери какви са дълговете на Доминиканската Република и дай нов коментар.

Статистиците на дълговете са други! Доминиканската република е цялата в зеленина и превъзходни курорти, земен рай. Хаити е с оголени хълмове без едно дръвче, всичко е унищожено.

пак ли някой друг им е с*ал в социалистическите гащи?!??? Защото по презумпция за техните неуспехи винаги някой друг им е виновен

Гнилият капитализъм и световен империализъм во главе със САЩ са виновни! Те само пречат да се радват на труда си хората и да се обичат като братя!

добре, ама............ Е И?!??? К'во от това?!??

Цъкайте ми смело минуси,болни мозъчета- разликата между нас и Венецуела е само във факта,че на нас САЩ дават кредити ,иначе сме фалирала страна с 80% внос, намаляващи с 50000 души годишно и реално сме превзети от мангусти,турци и прочее гмеж. Утре и вие няма да имате сапун и тоалетна хартия,а до кондоми изобщо няма да ви е пък съвсем-ама днес това не ви минава изобщо като мисъл през затлъстелите от евтина и некачествена храна мозъци.

Казваш малка разлика, да ти дават и да не ти дават кредити!

Някой казваше, че кредите трябва да се връщат. Само хамерканците не го знаят и лапат ли лапат трилиони кредити....

САМИ СИ НАПРАВИХТЕ ПРЕВРАТА, ПУТЬО, САМИ. ВИЕ ИСКАХТЕ ДА СТЕ ЗАКОННО ЗАГНИЛИ КАПИТАЛИСТИ, УРОД ЛЪЖЛИВ. ВИЕ ИСКАХТЕ ОФИЦИАЛНО ДА КРАДЕТЕ И БОГАТЕЕТЕ. И БИЗНЕСА В КАВИЧКИ, И УПРАВЛЕНИЕТО, И ВСИЧКО Е КОМУНИСТИЧЕСКО В БУЛГАРИСТАН НА ДОГАН. А ВСИЧКИТЕ УРОДИ СТЕ ВСЕ ОТ ТОШОВАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. Х...Я МИ ВИ ВИНОВЕН, ЧЕ СТЕ АБСОЛЮТНО НЕКАДЪРНИ

Всичко е комунистическо,само базите американски, в НАТО сме и в ЕС. И ти,умния, работиш за предателите от ДС-то, дето свалиха Живков по заръка на новите си господари;-).

ТРЯБВА ДА ИМА ПО ЕДНА ДЪРЖАВА, УПРАВНИЧЕНА ОТ КОМУНОИДИОТИ, ЗА ДА МОЖЕ НА ПОКОЛЕНИЯТА ДА СЕ НАПОМНЯ, КАКВИ ФЕКАЛИИ МОГАТ ДА СИПЯТ ТЕЗИ БЕЗДАРНИЦИ !!!!

Кой каквото ще да ми говори, но Николас Мадуро, и Уго Чавес надминаха дори серГЕЯ снаниШЕФ!

електрификация +съветска власт вода гази жаден ходи комунистите от всяка страна правят пустиня

като дойдат социалистите на власт в пустинята и пясъка го обхваща кризата!

За СТУДЕНИЯТ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ТОК който се получава от енергията на Пространството, не е необходим ЕЛЕКТРОМЕР. Но аз платих на Никола Тесла за патентите му ... и сега ми "духайте" за да си правите ток.

много алчен този тесла, вместо да даде безплатен ток на всички.

Не знам какви сапричините, но в моето родно село по време на т.н обединено ТКЗС /и преди въвеждане на АПК/ беше буквално като в земен рай, всичко беше евтино и в изобилие, двуетажни тухлени къщи ги правеха за тогавашни 1000 лева /едногодишна заплата/.

Путин се кефи на Венецуела! Е те това е в Руски стил! Да живее водката, липсата на храна, ток и вода, а в изобилие много Руски проститутки в Каракас! Вечна дружба за братските Венецуелански и Руски народи!

ЕвалаТА! Тия пичове построиха комунизма!... Хем си почиваш, хем ти плащат... НЕДОСТИЖИМИ СА! ;-)

Абсолютно навсякъде по света, където е минал комунизъм - "социализъм" навсякъде положението е изключително "розово" и "цветущо" Но въпреки безбройните примери, социалистите с кръв и пот, с пяна на устата ще продължават да ни обясняват, че не сме прави......

...нещо, май забравяш Китай, но за хорица, като теб, това е нормално! Популизмът те е завлдял окончателно, а мозъчето ти се е свило до размера на мидена перличка...

Факти колега, факти.........

И в Куба водата и тока са безплатни, само дето малко ги няма. То и за какво им е ток и вода де - вечно лято и се къпят в морето.

Венецуела има външен дълг милиарди долари, България също има дълг в милиарди долар, а САЩ имат дългове в ТРИЛИОНИ долари. Те са най-добре!

Ние и венецуелците сме по-добре от американците!

Путин е горд! Храна в супермаркета само 1 ден в седмицата! Тъпизма наречен социализъм в Русия и Венецуела!

Къде пак намесихте Путин?! Сигурно той е виновен че няма живот на Луната?!

Венецуелското БСП добре се справя :)

someone

това са резултатите на комунизма. и там, и тук - 'цветя и рози'.

и Венесуела го закЪрши здраво под вещото социалистическо управление, ама нищо важното е че утопичната ни идея е жива........

someone

много ми беше смешно в университета, по време на един изпит, как бяха махнали и струпали на една камара портрети на тодор живков, дотогава висяли по стените, и бяха приготвили картини с пеизажи да ги заменят.

Какво ще стане , ако комунизмът победи в Сахара? Ами очаква се дефицит от пясък.

това са нормалните последствия от социалистическото управление! ФАКТ! Помня със отвращение годините със режим на тока в България...........

А не казваш,че това беше през втората половина на 80-те, в резултат на връзката на нашата икономика с руската, която започна да потъва под вещото управление на "перестройчика" и предателя Горбачов;-)?

Комуноидите винаги имат оправдание за всички несполуки но никога те самите не са виновни за нищо и това оставка да подадат е химера...КОМУНИЗМЪТ Е НАЙ-ДОЛНАТА СЕЛСКА ФОРМА НА МОНАРХИЯ,при тях както и при монархията само се предава властта по наследствена линия и за това такъв е завършекът на всяка една такава държава независимо на кой континент е този експеримент

Този "ФАКТ" за полираните мозъчета, които се "плъзгат" по повърхността на проблема, пишат и гласуват с ОТВРАЩЕНИЕ не се чудете, защо "НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА!" /сляпа сила/, Джордж Оруел. Няма ток във Венесуела, защото котировките в този миг на нефта Й е 46,12$, когато по времето на "СОЧИ 2014" е била 2 - 3 по-висока.

Режим на тока имаше и СЛЕД соца, ама нещо ти е късичка и и избирателна паметта...

Еваларката им бичим!

За комунистите/социалистите винаги времето и външните сили са били враг

Иди в Хондурас, там е капитализъм- после да разкажеш, обаче;-).

защо не си вече в Русия (СеСеСеРе)?

А ти иди в Еквадор, - после да разкажеш, обаче;-). "

Благодатна статия за соросоидите. Никой обаче не казва какви мощни външни сили работят срещу Венецуела. Империалистите още не могат да простят,че им избиха кокала от устата.

бегай си изключи сешоара.

Венецуелските запаси от нефт са огромни, но първо трябва да бъдат извлечени,след това- обработени /тежък нефт,ниско качество/ и след това продадени, а знаем какво се случва в момента с цените на горивата в световен мащаб. Русия си има свои проблеми,иначе би помогнала,предполагам, заради военните си интереси си в Южна Америка. Китай е единствената голяма страна, която инвестира във Венецуела- но поради някаква причина тези инвестиции не са чак толкова мащабни /5 милиарда миналата година, нещо такова/. В момента Щатите държат Венецуела гладна,за да се закачи на кукичката на Международния Валутен Фонд. Отиграна практика- затова и там в момента е "жан виденова зима".

мозъци, не се ли свършихте? Защо не си вече в Русия (СеСеСеРе)?

А най-много обичам тезата-ВРАГЪТ С ПАРТИЕН БИЛЕТ.......диктаторите не обичат да има друго мнение различно от тяхното