Русия блокира създаването на трибунал за сваления самолет

Русия блокира създаването на специален трибунал, който да съди отговорниците за катастрофата на МН17 в Източна Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Русия блокира създаването на трибунал за сваления самолет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия не желане световен цирк за нейна сметка, какъвто ще стане един евентуален трибунал. Не може да има съд без да е приключило разследването Дори и да се докаже, че сепаратистите са свалили самолета, не бива да се напада Русия, тък като няма издадена заповед от Москва за свалянето на този самолет.

Еврогейтаците надупиха путин и го шибат в реално време...едва ли ще отърве Хага

+++

"Руският свят" = лъжи, кражби, демагогия, убийства, кал, фалшива история. Свят на разпопените попове и запопените разпопени попове, на взривените храмове и голямата набожност, на марксизма-ленинизма барабар с венерическите му болести. Страна на Гулаг и Голодомор + Алкохол, ама МНОГО! Страната на късия, но за сметка на това много труден живот. Страната, от която дори децата на Вожда са избягали. Абе Раша братче, щеш-нещеш...

симо

Американска логика--дай да ги осъдим тия ,преди разследването да е свършило,щото може и да отървем нещо.

Разбираш ти, ибрикчия за центове! А какво товариш не разбрах? Винкел?

Путин като излезе на пенсия Парашенко може да му БЪДЕ само лакей, но не рартньор по бизнеса};-)))))

Путин няма да се пенсионира!Като всички останали съветски диктатори ще си отиде при странни обстоятелства ...

Може, но след тебе.!.};-)))) БОКАТА ша те затрие по рано.!.};-(())))

абе нали украинците бяха свалили самолета, къв им е пролбема на путлеристите да има трибунал????

за да наказваш някой , трябва да намериш кой е виновния първо. Какъв им е проблема на ФАЩ да покажат сателитните снимки ? нали путин е виновен ? защо не ги дават ?

Абе единия Чуркин, другия Путкин, ква е тая държава бе, хахахахах

Ми малко по добра от нашата в която се подвизават Чоко, Боко, Роско (пу*ката), Паяка, Очите, Батко, дядко Баретата и Трактора. Ние сме със 50% безработица а те със 5%, Нека им е зле та и да не им стигат работниците дано, та от чужбина да се налага да вкарват. :)

Трибунала ...морален акт...защото неможело да бъдат осъдени устинските виновници.... А да те питам - кога е минало съдебното разследване, кога е установено, че извършителя е известен, но недосегаем, та сме минали на "морални" актове от плиткоумни псакита?

мислех си , че ще го направи Украйна, щото нали май свалиха някакъв самолет...

Кой свали малайзийския самолет не зная.Зная обаче,че това не бе в интерес на Русия.Точно обратното.Нямам най -меко казано никакво доверие в Порошенко, който окървави ръцете си и изби над 6000 свои съграждани вместо да им даде известна автономия.

На семинари ли ви учат да редите глупостите си в този стил?

Не, хората имат очи, уши и мозък в главата си, не като вашите изпразнени тенекии на раменете!

Anachronos

А ти от много пиене на Кола и носене на тесни дънки и пиене на "марково" Уиски до къде я докара? Ни жената ти жена, и децата тъпи кат галоши. Това ли е твоята "Американска" мечта?

Тя Русия и Турски поток блокира !Хвала на такъв фюрер като Путин,успя да съсипе всичко!Изключително хитър играч на световната сцена,винаги губи ха ха ха...

Ааааа, а разследване и доказателствата кучета ги яли!

Защо нямаше трибунал за инвазията в Ирак по изфабрикувани обвинения,в резултат на което бяха"демократизирани"над милион мирни иракчани и последствията се виждат и днес.Аааа, и едно трибуналче за създателите на ИС.

Време е кочината да бъде извадена от Съвета за Сигурниост за сметка на велика Германия ...

Адолф?

Путин е голям политик ! Той много добре знае, че САЩ няма как да организират коалиция на желаещите за създаване на трибунал срещу Русия и яко цака с ветото в ООН. Тук правото и търсенето на истината нямат никакво място.

Рублата също яко надцака долара..

Не я мисли рублата.Петрола пак ще се вдигне за мое съжаление.Мисли всички фалирали производители на шистов и битумен нефт.

Тоя дори да го вкарат в панделата, пак ще кажеш, че ги е прецакал. То бива тъпня, ама чак толкоз!!!

- През 1973 г. Боинг 727 на Либийските авиолинии е прехванат и обстрелван от израелските ВВС, разбива се при опит за принудително кацане.Загиват 103 от 113-те души на борда. - През 1988 г. полет 655 на Иранските авиолинии е свален от ракета земя-въздух, изстреляна от американския военен кораб "Винсенс". Убити са всички на борда - 274 пътници и 16 души екипаж. - На 4 октомври 2001 г. самолет Ту-154 на авиокомпания "Сибир", изпълняващ полет от Тел Авив до Новосибирск е свален от украинска ракета по време на учения в Крим. Загинаха 78 души, в това число 51 граждани на Израел. Ех, ако още тогава в ООН бяха създали трибунал за осъждане на тези престъпления, колко жертви щяха да бъдат избегнати слесд това

Това къде го научи? В кръчмата ли, или една жена ти го каза?

Не аз мога да чета и да мисля.

Някои хора просто помнят събитията.

С такива плиткоумни изказвания настройвате и умерените хора като мен не точно да симпатизират на Русия а да се гнусят от простащината Ви!Все пак има интернет и можеш да се информираш отвсякъде!По същата логика мога да те питам за всичко къде го научи или баба ти го каза!

всички го правят, голяма работа станало, айде сега.

Не, нищо не си разбрал! Въпросът е защо за едно и също събитие има двоен стандарт. Защо в един случай се предлага да се създаде трибунал, а в други - не ? А що се отнася до пуделите, такива винаги могат да се намерят. Тя, старата Англия се чувства толкова удобно в ролята на пудел, та какво остава за Малайзия

Е що така де? То кат се замисля всяко блато, в което е потопена Русия за последните 4 г. все блокира резолюции. Що не разрешава за пореден път и в Сирия да има междуанродно разследване, па и за самолетав Украйна и т.н. Не е ли време ретроградното поведение да я извади от Съвета за сигурностна ООН?

Русия блокира защото може!!! Що България НЯМА решпащ глас?А? Защото сте никой, само ви клатят по евроатлантически и КРЕДИТИ ви подлагат!!! А вие като телета на кланица, на къде ви дръпнат на там и пълзите.!.};-))))

Vladimir Borisov

Добре бе пич, кажи само защо се държиш така? Псуваш, дрънкаш мръсотийки, а си се кръстил "вежлив"? Така само подкопаваш доверието в Русия и ценностите и. Работиш срешу себе си, разбираш ли ме?

Какво блокира Русия?Справедливостта!Изостанала културно и политически тази страна се управлява от шайка бандити ,корумпирани безскрупулни чекисти!Смазали всяка свобода и човешки права!Убивайки и затваряйки всеки който дръзне да се усъмни в правотата на вожда в Кремъл...

Тя Русия и Турски поток блокира !Хвала на такъв фюрер като Путин,успя да съсипе всичко!Изключително хитър играч на световната сцена,винаги губи ха ха ха...

Преди време, когато САЩ искаха да извършат агресия срещу Ирак, за да им прилапат петролните кладенци, тогавашният държавен секретар на САЩ над 2 часа представяше пред ООН изфабрикуваните от ЦРУ и АНСА "доказателства ", че Садам има химическо оръжие. После се доказа, че това е изфабрикувана лъжа. Защо тогава не предложи САЩ да бъдат извадени от ООН заради регроградно поведение?

А Щатите какво право имат да сервират където си решат "демокрация" с бомби от небето ? Биха ли разрешили някой да им спретне "оранжева" революция? Разтуриха домовете на милиони хора и ги доведоха до пълно отчяние. Сега да приемат те бежанците!

"...специален трибунал, който да съди отговорниците за катастрофата на МН17..."? ОК, аз съм за - но явно нещо съм назад с информацията. Някой публикува ли резултат от разследването, и да заяви (с доказателства) - виновен е този и този? Е - тогава, разбира се, трибунал, и след това - каквото реши трибуналът. Т.е. - съвсем нормална процедура. Но да създаваш трибунал при неизвестен виновник, е същото, като да водиш наказателно дело, без да имаш обвиняем! Т.е. - съвсем НЕнормална процедура.

Така, така. Ама все-пак Путеф се дърпа, нали? Ако е невинен що така? Трибунал-мрибунал, давай да съдим виновните!

ДА ОТЪРВАТ РУСИЯ ОТ ЕДИН СКЛЕРОТИЧЕН ГЛУ-ПАК!

Добре де, пак питам-Путеф що се дърпа като катър? Нали е невинен, кво толкоз? Или нещо съвестта го гризе???? Ако има такава де!

Е добре де, ти що си навираш свинската зурла там дет нищо не разбираш.!.? Путев е миризливата яма на мама ти между кривите кълки от дет те е изсулила като чувал с помия.!.};-()((((

Vladimir Borisov

И когато държиш език, съвпадащ с този на идола ти Сидерчо се смяташ за много велик, така ли? И Сидерчо и Путеф не стават за нищо, както и ти.

Много злоба бе другарю !Защо тез нерви ?Пачемууу?Май от всякъде гризете дървото !С тоз велик лидер Путин и неговия гениален план да съсипе Русия и руснаците... :):(:)(:)(_+(%!

резултати от този случай ще е това, че заради зловредното управление на хората с изпържен ум, кораво сърце и мръсни ръце, ще се настрои цялото човечество и срещу обикновените руснаци. Върховна мерзост е да прехвърлиш отговорността за престъпленията, които си извършил върху собствения си народ!

Ветото на Русия е израз на кретенско поведение. Но това вече не изненадва никого. Явно външната политика на Путин се отличава с неадекватност и вреди преди всичко на руснаците. Дори по времето на СССР не са правени подобни глупости. Но тази деградация е в почти всички области. Важното е, че световното мнение вече няма илюзии.

Трибуналът си е чиста проба съд. На делото в съда има две страни - ищец и ответник. Досега е ясен само ищецът - а кой е ответникът, и срещу кого ще се води делото - можеш ли да отговориш? хайде нека първо свърши разследването и да станат ясни причините за катастрофата - а след това ловът на вещици може да започне.

Мисля, че ако искаха да разследват за една година можеха да постигнат много. Но те не искат. Конфронтационния потенциал по темата Крим е изчерпан. След французите желание да отидат там изявиха италианците, а сега вече и швейцарците. Напрежението по тази линия спада, затова на кукловодите от Вашингтон спешно им е необходима нова "искра" в конфликта с РФ и хоп ей на-трибунал! Самата постановка е смешна - искат да наказват, а не да разследват! Действат по схемата : вятърът духа, защото клоните на дърветата се клатят....

Асенчо, глупако, мамин! Разследване има и продължава. Публикуването на резултатите е обявено официално за Октомври месец, тази година. Руснаците не са страна в инцидента, не участват и в разследването. Тогава, откъде-накъде ще искат ново разследване? В качеството на какви и на какво основание? Наистина имаш вятър в главата и то е защото някой те клати!

Руснаците искат разследване,но от ИКАО!А не политически трибунал платен от НПО! И като публикуването е обявено за октомври що август ще се прави трибунал?!?Каруцата пред коня ли ще е ?

Чуркин сложи прът в световната измама за "международен трибунал" за Боинга. Нека холадците първо извадят следствието съгласно резултатите от международното разследване, Украина да предостави записите от ръкодството на полетите от кулата в Днепропетровск, да се чуят записите на кутиите както и становищата на всички експерти ангажирани със случая съгласно правилата на международното въздухоплаване, САЩ да предостави записите от сатилитите ,пък после Русия ще вади компроматите и да се отива на съд. Пържене в собствен сос ,а не замитане на следи факти и доказателства от един безотговорен трибунал, на който нито САЩ нито Русия членуват по понятни съображения.

Трибунал = съд!!!! Той не установява факти! Той разглежда предоставени такива!

се извършва криминално разследване на катастрофата от международна група криминалисти (J.I.T.) под ръководството на Прокуратурата на Холандия.

И къде е публикуван резултата?

big_uncle@dir.bg

Според уговорките с Холандия, резултатите може да се публикуват САМО С РАЗРЕШЕНИЕТО НА УКРАЙНА И МАЛАЙЗИЯ - а според разследващите холандски експерти такова разрешение НЯМА. Та, ся ко праим?

най-големите новинарски портали на Холандия NOS (NOS Nederlandse Omroep Stichting) през март е публикувана статия за текущото състояние на разследването, базирана на материали, предадени на журналистите от пресслужбата на холандската прокуратура.

Добре ще го кажа по друг начин. Каква е процедурата: 1.Подава се сигнал за престъпление 2. Образува се дознание и после следствено дело 3. След като пркилючи следствието, ако прокуратурата прецени, че има достатъчно доказателства за повдигане на обвинение го внася в СЪДА. Русия иска да има международно разследване и тогава съд, а САЩ искат някакси да пропуснат следствието и направо да СЪДЯТ всички знаем кой обвиняват без доказателства. За пример Огнян Донев.

(предварителният доклад дори вече е известен на засегнатите страни) криминално разследване на катастрофата от международна група криминалисти (J.I.T.) под ръководството на Прокуратурата на Холандия. Следователите на J.I.T. са събрали и обработили над един милион документи, снимки и видеофайлове. Поради огромния обем материали се е наложило да бъде увеличен значително екипът от анализатори. Точно затова малайзийската страна поиска международен трибунал.

От гледна точка на кабинета в Хага, създаването на трибунал би било най-добрият начин да се избегне политизиране на процеса и да се осигури широко международно сътрудничество в разследването на трагедията.

Ако наистина проруските терористи са свалили самолета, физическите извършители и командирите им, най-вероятно вече отдавна не са между живите. Неудобни са, някак си...

Същото важи и за украинските военни. Не случайно още на следващия ден украинският диспечер, водил нещастния самолет, изчезна и го няма и до ден днешен. А ние можем само да гадаем какво е станало наистина...

Вероятно. Това е типичен кагебистки похват. Но няма особено значение. Истинският виновник е несменяемия и безконтролен кремълски фашизоид.

Ти явно му подтриваш ОТВЪРСТИЯТА когато ходи по голяма та си в курс на всички събития.!.};-)))) ХДЕ , ХДЕ - в пизде ёб твою душу.!.};-)))

Убийците не обичат трибунали...

Та това новина ли е? Ако беше съгласна щеше да е новина!

Този терорист изби един самолет хора и сега обяснява, че било контрапродуктивно да има наказание за предизвикалите терористичния акт. Да докарат до просешка тояга дано и тогава техния народ ще ги окачи на стълбовете по улиците. Петрола да стане 30 долара за барел и те са си отлетели след 3 години.

това не са наште гъзолизци и да казват само йес като видят американска муцуна . бой с тяхните камъни по тъпите им буржоазни кратуни

Пеевски, ти ли си бе аркадаш? Евалата ти прайм!

докога светът ще позволява да го евават разни субекти със срамни имена: Путин, Чуркин, преди имаха Куроедов, сега очаквам да се появят Хуин, Чепов и Пишуркин

точно така, като няма какво да кажеш, кажи простотия .... какво значение има как се казва и дали ти звучи хубаво на теб? цяла росия ти се смее като казваш на майка си "майка" и като ядеш вафла Мура, но на теб не ти пречи нали ?

Ей, спец по жиците, ако можеш да сравняваш (защото само в сравнението се вижда истината), да те светна за един друг аналогичен случай - през1988 г САЩ свалиха ирански пътнически самолет на Иран еър над персийския залив. Тогава къде бяхте да поискате съд над САЩ (виновникът беше известен и не се криеше даже), но и да бяхте поискали, щяха да ви натикат в миша дупка. И не само че никой не отвори уста за съд, ами тогавашния президент Буш се изрепчи, че даже нямало да се извинява на Иран. Хайде сега пак се изказвай неподготвен.

На борда на тоз самолет имаше 80 деца...та путин ще бъде съден за детеубиство , не само за масово убииство

украински войник , с украинска ракета , изпълняващ заповед на украински командир сваля самолета, но виновен е естествено путин ! желязна логика на български анализатор. има ли такава държава Украйна ?

ти коя страна представляваш в международна група криминалисти (J.I.T.) под ръководството на Прокуратурата на Холандия за криминалното разследване на катастрофата, та си толкова осведомена?

Путин обича да целува момченца по коремчетата и със сигурност има кошмари сега.

"На борда на тоз самолет ИМАШЕ 80 деца..." Мда-а-а...по глаголното време разбирам, че и ти си бил на борда!? Я ни разкажи тогава к'во точно стана и как така само ти не си дал фира!?

Поредната срамна страница в историята на Руслямския Райх на таварищ Путин...

срамно е че и той е нямал в момента спътник над мястото за да покаже снимките , които твоите куратори американците не искат да покажат . зашото на тях се виждат украинските установки които стрелят по самолета

Моите куратори ха ха ха ...Смешен ставаш Гога!Ти къде ги видя тез снимки,дето уж американците не ги показват!Руското разузнаване ли ти ги показа и къде ви беше явката???

хайде да видим дали след като дира обявиха за 7-те държави присъединили се към санкциите , сега ще кажат че не са 7 ами 6 Интерфакс преди 50 мин "В Грузии опровергли присоединение к санкциям Евросоюза против России Власти заявили, что со стороны Грузии нет каких-то новых решений по этому вопросу"

и защо да не ги осъдят тези простаци, които свалиха самолета? и децата знаят кои са те

и децата знаят че са украинските марионетки. Ще ги съдят, но като завърши разследването

определено ти хлопа дъската! Да не те пуснаха наскара от Курило?!

Други дюшемета хлопат...

Това някаква уникална проява на наглост ли е или някакво странно чувство за хумор?

мисли на болен мозък, пий си хапчетата, бе момче, не виждаш ли, че на си добре?

Трибунал може да има при доказано престъпление. Известно е че Украина свали самолета по заповед от САЩ, но това не е доказано и никога няма да бъде доказано. Та Въпросния трибунал би бил поредната антируска пропаганда, без никакви доказателства.

САЩ първо осъждат - после разследват. А и по принцип първо стрелят - после мислят.

естествено, е в Русия! Особено в последните 100 години. САЩ ще трябва доста да се потрудят, та да се поучат от челния руски опит! А се га сериозно - предварителните резултати от доклада са известни - затова малайзийците искат легитимна международна съдебна институция и предложиха трибунал. Естествено на него щяха да бъдат предоставени окончателния доклад на комисията и цялата фактология по него. Точно от това се страхува Путин - защото и прозрачността ще е почти 100%-ва и целият свят ще разбере какво точно се е случило. А инструкциите и опорните точки на кремълската пропаганда просто ще "увиснат"!...

да, но за Порошенко,Яценюк и останалине от фашистката хунта в Украйна !!!

Трибунала щял да се спонсорира от НПО!Отделно никой не е казал,че се спира разследването или е против него!Или първо ще съдят пък после ще разследват?!?

международен съд и върховен съдия не е Путин - то той винаги ще е несправедлив и ще е купен било от НПО-та, било от самия СоросV Не се ли усещате колко сте жалки? Ами погледнете гласуването в ООН! Никой не ви е подкрепил - единствено Китай, Венецуела и Ангола са се въздържали. Не схващате ли, че Русия се е опълчила днес срещу целия свят?

Не съд а цирк ще има!Разходите за съдилища се поемат от държавите а не от НПО!Трябва да има наказани,но не по платени трибунали а от независими разследващи!Имаше някаква директива за международно разследване-по NG гледах.Тук ще има цирково представление като делото "ЮКОС"

Бате, пиша ти двойка по география. В целия свят има 200 държави, а не 15

Единствената ми забележка (или по-точно пояснение) е, че "давенето в нужника" беше казано по повод четири терористични акта срещу невинно руско население (жертвите бяха също около 300), извършени от ФСБ като провокация за започване на втората чеченска война! След това бързо разследванията бяха прекратени, естествено нямаше съдебни процеси и присъди - очевидно са ги сметнали за контрапродуктивни!?! И сега, разбира се, арогантно ще твърдят, че вината на ФСБ не е доказана... Подобен сценарий Путин иска и по коментирания случай.

На опитващите се да защитават Русия искам да напомня, че това не е първият подобен случай. През 1988 Боинг 747 на ПанАм беше взривен над Локърби. Разследването на шотландската полиция продължи 3 години. Холандците са готови с предварителният доклад според, който самолетът е свален със ЗРК Бук след една. По молба на Кадафи съдът се провежда в Холандия, като независима държава. Сега може да се сменят, разследването е в Холандия, съдът да е в Шотландия. Либиецът който беше пряк извършител беше предаден на съда и получи доживотна присъда, така че Гиркин и компания да се готвят. Либия си призна вината през 2003. Руското правителство има 14 години да пише самопризнания. За да отменят санкциите на Либия Кадафи плати на семейството на всеки загинал по 10млн. $. Путин да започва да събира парите. Ареста на български медици беше опит на либийците да си върнат на запада. Историята завърши печално за Кадафи. В Русия да погледнат последната му снимка и да си помислят.

Мдаа, руснаци под надзора на Кадафи свалили с Бук самолета над Локърби. Или може би обратното? А в главата ти едни ветрове се гонят...

А за други пътнически самолети свалени да кажеш нещо или само избирателно ще си говорим?!?

Южнокорейският Боинг". Четири години по-рано - също.

Давам пример за 2 самолетни катастрофи, при които терористи подкрепяни от своите страни съзнателно или поради некадърност (руснаците) взривяват пътнически самолети. Нещата и във втория случай ще свършат по същия начин.

Сталин пращаше на преговори с фашистите Молотов. Какви имена само имаха тия двамата - мощни, тежки, страшни, като хеви-метъл албуми. А сега Путин пратил в ООН да се бори с врага Чуркин! Путин и Чуркин! Е, може ли такова нещо?

Да си наблюдателен е полезно качество