Лукарски предлага по-висок праг за регистрация по ДДС

Министерството на икономиката предлага да се вдигне границата за регистрация по ДДС, каза във Варна Божидар Лукарски.

Обратно в новината

Коментари - Лукарски предлага по-висок праг за регистрация по ДДС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

200 хиляди по-скоро, защото за еднократен доход от 50000 трябва да се регистрираш и после да идеш на ревизия за дерегистрация... Освен това данъкът трябва да се администрира, а това са разходи, които не се оправдават на фона на изтичащите измамници. Дори 250 000 е по- добра цифра и съответно за заварените регистрации обикновена дерегистрация без ревизия. Лукарски прави едно разумно и навременно предложени. Точно в целта е.

ivo10

Лукарски е един надут тъпанар и това, което предлага е шамар за малкия бизнес. Некадърни уроди.

Защо не предложи да се намали ставката на ДДС за хранителните продукти, както направиха румънците? Може и за лекарствата, детските дрехи и др.

ЛУКЧО,ВЪРНА ЛИ ДОЛАРИТЕ ОТ КОМАНДИРОВКАТА ДО САЩ С ЛЮБОВНИЦАТА СИ НА Р.Б.???

Браво - ще има много "силен" ефект: Лукарски - чакай скоро писмо за номинация за икономика от Нобеловия Комитет!

На нови инвестиции в реални работни места се дължи растежа в Икономиката - на която си Министър - на наша издръжка , и за която икономика отговаряш! А инвестициите искат: сигурност, стабилно законодателство, ред и малко бюрокрация! По-кое от тези изисквания работиш Министре? Чувал ли си че в Англия има закони на над 100г. - непроменяни? Как Предприемача X в БГ да си направи бизнес-план и да инвестира като не спирате с глупостите си - все нови Наредби и Изисквания?

Тези нерегистрираните - и 100 000 евра да е минимума за ДДС - пак ще крият обороти - заради данъка на печалбата! По-добре да се мисли срещу тези които източват с фалшиви сделки и фактури ДДС!

що пък си мисля, че малкия и среден бизнес, който крие приходи, те точно той не е по ДДС;

Тоя с главата ли си е.

По думите на Лукарски вдигането на прага за регистрация ще "осветли" голяма част от оборотите на малкия и средния бизнес и ще спомогне за намаляване на сивата икономика Това е вярно, защото много от малките семейни фирми в сферата на услугите крият оборот и заради , прага за задължителна регистрация от 50 хил.лева. Регистрацията им по ДДС , автоматично означава и повишаване на цените на техните услуги с 20%, с което стават абсолютно неконкурентноспособни.

май не е така

Абсолютно е така! Само за размера на увеличението не съм съгласен.

И ефекта е ? А срещу тези които източват ДДС какво предлага Луковата Глава ? За него е подходящ лафа: Е_ати държавата щом аз съм Министър!

Този човек разбира ли от икономика? Как ще изведе на светло сивия сектор, точно обратното - ще загроби и малкото частна инициатива в България! Че и пръст размахал? Зализан пундю!