2/3 от работещите у нас в стрес. Работодатели не признават

Малко над 65% от работниците у нас са под стрес заради претоварване с работа. Работодателите обаче сматат, че те са под по-голям стрес.

Обратно в новината

Коментари - 2/3 от работещите у нас в стрес. Работодатели не признават | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Работодателите са в непрекъснат стрес,не защото много работят,а нон стоп мислят от къде да откраднат,как да завлекът държавата ,работниците,за да имат повече и повече пари.

Най-големият стрес е в обрзованието - стрес от претенциозни, ограничени и откачени родители, от лигави, калпави, глупави и нагли деца, от нафукани директори, от комплексирани инспектори...Скоро, много скоро ще ревете за нормалните, любящи, можещи, изискващи, раздаващи се учители, щото и на тях им завря чайникът и им се изчерпа търпението! И за какво цялото това старание да си полезен?! За смешните 500 лв?! Ама хак ви е! На тъпанарско общество се полагат некадърни даскали!Каквото повикало, такова се обадило! Честито!

аБЕ Я ИМ НАЩРАКАЙТЕ 2 КИ И 3 КИ ....

Знам, че това никой няма да го вземе под внимание, но все пак ще го изложа като факт. Мой близък работи в "Пътинженеринг" гр. Търговище. Проверете от колко часа започват сутрин работа работниците, защото те пътуват до обекти в други населени места, кога се прибират вечер, работят и в събота. Не им се осигурява храна, не им се заплащат командировки и т. н. Как се работи на студ, пек и дъжд, а да не говорим за риска от злополуки на пътя. И според вас кой е стресираният работника или работодателя. Тези от Инспекцията на труда проверяват малките фирми и им налагат глоби, а тези големите тикой не ги проверява.

ЗАТОВА , ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТ НА 65Г., АКО ТРЯБВА И С ПАМПЕРСИ ЩЕ ХОДЯТ НА РАБОТА !

Вечният спор у нас. Работодателят, горкия стресиран, ама си почива на Малдивите и си кара Бентлито. Работника и той стресиран, смазан и потиснат, се прибира в панелката, не знае как ще си плати тока, парното и водата, как ще купи учебници на децата, а за почивка, се стиска, но се и чуди, дали ще му дадат отпуска. Съжалявам, всеки си носи своя стрес, работодателите също имат голяма отговорност, но и съответното заплащане, ако не им харесва, да идат да продават банички, тогава ще почнат да мислят различно. Колкото до производителността в България - ами ако се крадеше по-малко, то и производителността ще нарасне. Не е нормално да не се плащат заплати на работниците, а шефа да продължава да тъне в лукс и да го демонстрира, та и да има нахалството да твърди, че те не работят!

На всеки служил задължителна срочна служба в армията (наборна служба - БА), принудителната му служба се признава за трета категория труд и не се зачита за действителен осигурителен стаж. Това е най-тежката военна служба, по 24 часа в продължение на две години в армията. Наборните войници служеха задължително, в противен случай следваха жестоки наказания - затвор и принудителен труд (робство). Наборните войници бяха подложени на физическо, ментално и емоционално насилие всеки ден, в продължение най-малко на две години. Вследствие на този пълен и постоянен психо-соматочен контрол, умът на стотици хиляди наборни войници беше промит напълно и необратимо. Всеки наборен войник бе завинаги осакатен физически или ментално и емоционално. Това е неоспоримо доказан факт и е безусловно осъзнато насилие срещу човека. Това е "узаконено" престъпление срещу човека. Това е точно, като ФАШИЗМА. Затова това "узаконено" престъпление НЯМА давност. Ние "Неформална гражданска организация - наборни войници БГ" НАСТОЯВАМЕ ВСЕКИ СЛУЖИЛ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА НАБОРНА СЛУЖБА В БА: 1. Да има статут на ветеран - по време на изпълнение на задължителната срочна служба в армията, бяха завинаги осакатени или загинаха невъобразимо много наборни войници, отколкото днес кадрови войници на мисии в чужбина. 2. Да получи АДЕКВАТНО заплащане за задължителна срочна служба в армията 3. Да има безплатен достъп до военни болници и санаториуми. 4. Всеки бивш наборен войник, който има и завършени десет години действителен осигурителен стаж, да получава веднага и безусловно минималната пенсия за страната. Това ще е МАЛКА компенсация за служилите задължително (без право на избор и против тяхната воля, убеждения, вяра) наборни войници в армията. Само един процент от наборните войници са много повече от необходимите хора, за да реализираме напълно тези справедливи искания. "НГО - наборни войници БГ", Ние имаме желание и възможност да го направим.

А спри се малко,дяволът не беше толкова черен. 73-75-та танкист в Грудово,жив и здрав съм още и се радвам на добра пенсия.. Не искам облаги от това че съм служил на България.

Работник се оплаква на техническия ръководител: - Шефе, лопатата се счупи! - Няма страшно, бе! Подпри се на багера...

Седи си един кантонер и ровичка чакъла край линията с лопата. Минава началника и го пита защо работи седнал. Кантонерът отговаря, че е опитвал и легнал ама не става!

Аз не съм виждал лопата да се чупи като се подпираш на нея, а ти?

Това са шефски вицчета, те много си ги обичат. Да си шеф, не е лесно, минава се определено обучение - как да спускаш неясни задачи и да искаш конкретни резултати, как да набиваш канчето, точно преди да увеличиш работата и как да изкараш по-големия шеф (който понастоящем отмаря във вилата си в някой скъп курорт) нещастен и отрупан от грижи по работниците човечец и т.н. и т.н.

Кое е обратното на началник - накрайник! А какво е началник - човек с начално образование!

за всеки "стресиран" работник, един съвет - станете работодател. така ще давате работа и хляб на други хора, а пък и сам ще сте си началник. който не може, ще седи и ще работи, и ще благодари че в тази държава все пак има и предприемчиви хора които дават работа на другите.ако и това не може, какво да кажa, две козички и в балкана.там няма стрес, пък и въздуха е чист, а водата е бистра, и студена.

Няма как да станеш работодател в БГ, ако по рождение не си крадлив, лъжлив и безскрупулен и не познаваш правилните хора

Хаха... За всеки стресиран работодател - станете работник, хихи... А, де!

Един съвет, "работодателю" - ако не можеш да даваш прилични заплати не се упражнявай повече да бъдеш "работодател", щото не ставаш, а се пробвай като работник!!? Ако имаш все пак някакви умения, щото и това не е лесно! То заради такива пошманработодатели, назначени от партиите сме на това дередже....

Ужасно си неграмотен! Ти и козите в балкана ще затриеш!

link

И кое е нормално в България? Няма държава, всичко е на самотек и естествено силните мачкат слабите (с малки изключения). Отчайващо е.

или той не коментира какво е правил през свободното си време ...... ситуацията в БГ е да си еб.......................... всеки знае какво пиша...... спасявайте се докато е време

велев да не е пенделсон де оливейра....

като го почнеш този Велев с една сопа, та да не спреш докато мърда.

Господине,как се отнасяш към работниците и по колко им плащаш,че руптаеш тук. Що често сменяш работниците,знай че има нещо гнило и около Вас и вашата фирма.

Хорица,някой от вас не са виждали какви ръководители зверове има.На работното място ако могат с уста ще ви разкъсат.При тази безработица която я има стискаме зъби,събираме нерви и болести,влачим се и не възразяваме защото утре на улицата ще се намерим.Стрес има и то голям но на кого ще се оплачеш при тези обстоятелства.

Създайте си собствен бизнс. Може да ви се коригира представата за стрес. Уверено твърдя, че ще се разшири. Но не ви стиска да започнте бизнес, но да плюете и врещите, ви стиска.

И ти си една истина..... Не може всички да бъдем със собствен бизнес,трябва да има кой да работи. По цял свят има наемни работници но нямат грижа за сметките си и заредения хладилник. Е това българските "бизнесмени" не можахте да разберете защото се пръкнахте простаци от нищото.

Откъде да си открадна пари за собствен бизнес?

Я си признай с какви пари започна собствения си бизнес. Крадец и лъжец, такъв ли да те наричаме или си пестил от закуски. Я отиди да поработиш за някой друг и ще си коригираш ти представата за стрес. Освен това, о гений, кой ще ти работи за жълти стотинки, докато ти си живееш охолно, когато всички си имат собствен бизнес. Ама наистина сте толкова тъпи, това т.нар. бизнесмени - парвенюта.

Българският бизнес е подложен на непрекъснат стрес от страна на неблагодарните бачкатори с техните претенции за високи заплати срещу мързал и некачествена работа! Аз сменям на една позиция по 2-3 работника годишно и трудно намирам подходящите работници. Повечето мислят първо за себе си и рядко за фирмата.

Правилно! Защо да не мислят за себе си? Защо трябва непременно да мислят за фирмата Ви, след като на Вас не Ви пука за тях?...

Господине,как се отнасяш към работниците и по колко им плащаш,че руптаеш тук. Щом като често сменяш работниците,знай че има нещо гнило и около Вас и вашата фирма.

На кого му пука за теб и твоята фирма след като знае, че няма и година да работи за теб!

НАГЛАСЕНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ! за тва сте го сложили и тоя парцал- чорбаджия, да плуем по него тука и да си отчитате постове под новината за чесане на езици! те в дира повечето са такива новини! изкарахте даскалите най - стресирани! аи стига бе! на държаВНА РАБОТА, НА 6 Ч. РАБОТЕН ДЕН, С 3 МЕС. ОТПУСКИ... А БЕ ТИЯ АКО ГИ ПУСНА В РЕАЛНИЯ СЕКТОР ЩЕ ИЗПУКАТ, ВЕ!

Няма таков нещо!!!!!! Попитайте инвалиди трета или втора категория които са безработни как се намира работа, каква работа се намира (ако се мамери), за колко време, с какви началници, при какви усповия и т.н.

тоя негодник лъже! производителността ни е 40% от средноевропейската, не 1/4, и не измерена с еднакви машини, щото на запад такива которници като тук няма! нашите са масово от 1975-а , техните - последна дума! И МЪРЗЕЛИВИТЕ БЪЛГАРИ БЯГАТ НА ЗАПАД, КЪДЕТО СЕ РЕАЛИЗИРАТ ДОБРЕ, А СУПЕРЧОРБАДЖИИТЕ НЕ МОГАТ НИЩО ДА ИЗНЕСАТ НАТАМ, ЩОТО СА НЕКАДЪРНИ!

Машините в нашите фирми са от времето на началото на индустриализацията или някъде около 50 години на миналия век. Ама всеки пише за каквото му е платено!

jobs-bg 20-10-2014 Търсене в 22645 Обяви за Работа! от тях: 25% оборотни на всеки 6-12 месеца са свободни. 25% са фалшиви - за да събират данни и да има работа за съответните лични състави, 10% за уреждане на свой хора, 5% за уреждане на чужденци ... Е какъв стрес е да намериш изобщо работа? Да не говорим за работа по специалността?

и моите наблюдения са такива! това е реалността!

Васил Велев - на тоз глупак да му стане ясно едно - като производителността е по-голяма незнам къде си или да ходи там, или да внесе тез работници - ама надали ще мине да им плащаш 10 пъти по-малко!!!! Значи сметката е такава - 4 пъти по-малка происводителност - срещу 10 пъти по-ниско заплащане - значи нашите работници - трябва още да смъкват - преработват се! А стреса му е от това ,че лъже хората и че може да избягат навън и ще трявба той да дава производителност 4 пъти - по-голяма! Умник мамин - ела аз да то кажа истините! Защо давате думата на такива наглеци? Работниците къде имат думата да се защитят? Кафето му пречело и разговорите - ха - Ниското заплащане - мизерен мениджър некадърен! Неразбрахте,че пробелмът в бг са некадърните мениджъри! Алчни и прости!

Производителноста на труда не зависи от работника а от миниджъра. След приватизацията на бившата ми фирма господата се усетиха на време че с тая стара енергоемка техника са за никъде.За 10 години подмениха всичко от А до Я и то от най-реномирани фирми.....по 50 прицепа дневно чакат да бъдат натоварени. Лошото е че доброто заплащане си остава в кръга на пожеланията.

Заплатите на произодителни служители в България гонят европейските! Тук говорим за средна производителност, което означава, че в някои случаи е десетина пъти по-ниска от западната. Там и заплатите са 10 пъти по-ниски. Иди в просперираща фирма в България, която е събрала образовани елитни кадри. Ще америш производителност, близка до западната и заплати също толкова блзики до западните. И имай пред вид, че към ниската произодителност се добавя некомпетентността на администрацията, която намалява успеха на бизнеса, хаби му времето, парите, изхабява пазарните шансове. Добавете и комунизтическото мислене в средата, в която бизнесът се развива. И ше получите справедливия сбор от фактори за 10 пъти по-ниска заплата. Реалност и факти. Другото е хленч и плюнки.

Били под стрес викате. Тези дето с парите на фирмата си купуват последната S класа със всички екстри. Къщата за няколко милиона, пак с фирмените пари. Всичките почивки дето минават като командировки. А на персонала по 500 лева. И очакваш нещо да се случи. Текучеството е безобразно. Ама меринджеите не могат да разберат. Когато взимат грешни решения и творят колосални глупости просто си измиват ръцете с по низшестоящите. Ако стане дума за пари, ами то нали е криза и просто забрави.

2/3 от служителите са в стрес, 3/3 от работодателите си говорят сами, защото изобщо не са стреснати, а държавата ни цъфти и вързва и разлива щастие над гражданите си вече цели 25 години, на хаирлия да е! сега сме на предпоследно място по стандарт да станем с дружни демократични усилия на последно, сега сме на предпоследно място по продължителност на живота, да станем демократично на последно, дерзайте!

кво говориш луд да станеш нищо не е . Аз за това и казвам че ако знаят тея с лопатите колко им завиждам на работата.

Бизнес в България НЕ МОЖЕ да се води В ПЪЛНО СЪОТВЕТСТВИЕ С НОРМАТИВНИТЕ РАЗПОРЕДБИ! Факт. Оттам - двойно, тройно счетоводство, объркани срокове, объркано разпределение на задачите, СТРЕС от проверки по поръчка и т.н. за работодателите, много от които нямат необходимата подготовка за ръководни кадри, нито образование по конкретната дейност, която развиват, учейки се в движение, а също дори природна интелигентност. Държавните институции .... няма даже да засягаме проблемите. Работниците имат заплати, които НЕ ИМ ГАРАНТИРАТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО, не говорим за жилищни условия, почивки и т.н. Ниски заплати, текучество, лошо разпределение на задачите, липса на приемственност, лошо проекто-програмиране във времето и т.н. Работи се тук и сега както може, утре си е за утре... Неизвестност за бизнесмените, неизвестност за ръководителите и неизвестност за работниците... Конфликти и прехвърляне на отговорности, загуби, глоби и т.н. и т.н....

А 2 милиона безработни в страната в какъв стрес са? Знаете ли... И както не може да се намери работа в България! Свободни места само 16 000. Безработни 2 000 000 души. Трудоспособните у нас са 4,58 милиона души, от тях само 2,15 милиона работят.... смятайте колко НОВИ работни места са нужни в България. А това с борсата е пълна лъжа и измама.

humfry

Глас в пустиня. На децата на ЦК не им дреме, важното е на тях да им е добре...

Това вече е проблем на държавата според мен, такъв проблем който бизнеса без да има условия няма как да разреши. 2 години без работа казваш а как преживяваш? Как успяваш да си докараш най-необходимите неща да плащаш сметки? С нещо не се ли занимаваш?

Какви 2000000 беработни? Ти изкара България, че е 20 000 000...

humfry

"Същевременно, по думите му, всеизвестен бил фактът, че у нас производителността е 4 пъти по-ниска от средноевропейската при работа с едни и същи машини." Това е чисто и просто популистко изказване и няма нищо общо с реалността. И на запад, и на изток, и на север, и на юг, има работещи хора. В Канада като стане 4-5, всичко се зарязва и всеки си заминава. Мрънкат, оплакват се, като госпожици са. Българина обаче седи още поне 4-6 часа. А шефа- канадец ме пита: Ама всички българи ли са работливи като теб? Това е истински случай от преди 12 години.

Хахах, какви работодатели, какви бизнесмени, какви инвеститори??? келеши, еснафи, крадци, мошеници, некадърници, злобари,... Същата сган е тия дето УЖ са завършили калинки-малинки в 4ужбина, с малки изклю4ения ;) Има и свестни, но са под 20 %! А разните преместили бизнеса в БГ са * Аре да не казвам имена....

Учих в БГ, после УК, предпочетох да се върна да работя в БГ и така. Нека да съм келеш, но аз миналата година съм внесъл 100 к данъци на тая държава, за да теглите помощи и пенсии сещаш ли се.

този никога няма да разбере !

1 милион печалба ли имаш, че внесе 100 хиляди данъци?

преди 12 години работих за 1 французин в България плащаше ми 900 евро на месец не изискваше нищо повече от предишните ми работодатели и като тип работа и като работно време беше адски доволен казваше ми "you save my money"нямате на представа как стимулира доброто заплащане просто бягах към работа бях на 29 години забравих за кръчми и дискотеки няма какво да се лъжем в България са много голяма рядкост работодателите който да оценят по достойнство труда Ви

Преди 11 години плащах на екип от 5 човека по 1000 евро. Не само, че не тичаха, ами се подхилваха зад гърба ми с изрази "Егати будалата" и от цял ден кръстосване крак връз крак, след три месеца им свърши бюджета по проекта. Насреща - НИЩО! Колко такива трябва да сменя, докато попадна на такива като теб?

Работя в строителството и смея да кажа че стреса при нас е жесток. Всичко минава през хората движещи работата. Няма как да знаете колко пъти съм стоя и съм гледал някой работник с лопатата или теслата си чука пирони и почти винаги изкам да съм на тяхно място. Техния тежък труд физически труд ми се вижда за предпочитане.

и аз работя в стойтелството майстор груб строеж и смея да твърдя че работата не е само с лопата и чукане на пирони има и доста мислене нали трябвада знаеш къдеда заковеш пирона има доста мерене и опъване на канапи преди да хванеш теслата

Така е Петре съгласен съм, но специално при мен си има технически ръководители, така че на теб не ти се налага да правиш друго освен да редиш тухлите или като забиваш пирони да гледаш да не си смажеш пръстите.

Един колега по-долу беше написал, че имало оправия- минимална заплата от "800 евра"... Не съм много съгласен... Оправията е само една- АК 7.62 !!! Лекарство и за бизнесмени , и за политици, и за мутри! Изпитан и сигурен лек !!!

Виж пич аз на моите хора съм им плащал по 2 к и по 3 к заплати и по 10 к ще им дам, няма ги балъците от които да ги взема. Инвеститорите си броят левовете като пенсионерки пенсиите.

Таке наречените "бизнесмени" в Б-я НЕ ПЛАЩАТ данъци в пълен размер , принуждават служители и работници със заповедта за назначение , да подписват и молбата си за освобождаване по собствено желание!?!?? Забраняват членуването в Синдикатите и създаване на синдикални грепи?? Принуждават служителите си да работат повече от 8 часа БЕЗ да им заплащат извънредният труд!?!?!!Осигуряват ги на минимума за съответната категория!?!От "Инпекциите по труда"" по места НИКОЙ нищо не прави по въпроса-- те са ОБВЪРЗАНИ с бизнеса?!? Собствениците са в "стрес" да не ги "натиснат"проверки от старша инстанция без да са "предупредени"!!!Това е реалността!!!

Точно така .

Докато карате хората да ви работят за 340 лева, драги работодатели, никой няма да си мърда пръста за вас. И да обиждате хората, че са мързеливи, все тая. За 340 лева - толкова! Вие ги лъжете, че им плащате, те ви лъжат, че работят. Смешници, няма вече глупаци да си оставят здравето и нервите в измислените ви фирмички за 340 лева, при това понякога заплатите се бавят с месеци. Айде баира!

Определя се мин. РЗ 800 евра и който "бизнесмен" реши да се раздели с джиповете и вилите си по Черноморието и планинските курорти, ще издържи! Останалите си остават само с колите,любовниците и няколкото недвижими имота!И не се притеснявайте, че ще останем без бизнесмени! Веднага ще дойдат външните, които се задоволяват с много по-малко!

Те "външните " са се наредили на опашка, дават мило и драго да правят бизнес в България с български работници.

Проблемът на т.нар. външни не са работниците в България, а лешоядите по високите етажи, които за да ги допуснат да правят бизнес в България, първо ще ги рекетират по 1000000 начина, което директно гони външните от нашит географски ширини. Лакомията на т.нар. бизнесмени, политици и прочее е безгранична.

В Германия, Скандинавските страни и вероятно някои други страни в Европа има закон, според който 70% от печалбата на една фирма отива за заплати на работниците. Останалите 30% са за работодателя и за нуждите на фирмата. В България разпределението е около 10% за работниците и 90% за работодателя. Променете процентите и нещата ще си дойдат на мястото. За нещастие законотворците ни са мърши.

Виждам, че ти е трудно да правиш разлика между приход и печалба.

И като виждаш какво? Да си толкова зле, че да не хванеш смисъла на написаното ли?

Извод- работете за себе си. Не за някой новоизлюпен "капиталист", или "бизнес дама"- със силиконови джуки, до вчера- жрица на любовта !!! Не ги правете милионери на ваш гръб! Не ги оставяйте да печелят и трупат пачки от недоплащането на труда ви!!! Нека те да си работят за смешните парици от по 400-800 лева !!!

като работя за себе си - аз ли ще си плащам заплатата? Нещо като перпетуум мобиле :)

Ти разбира се, това е идеята.

На велев трябва да му е ясно, че българинът работи при най-лоша организация на труда и това се дължи на менажерската некомпетентност на ръководния екип

Дир-а, каква е тая цензура? Не ви ли е срам??? Какво не беше наред примерно на този коментар : Демокрация на идиоти ( нерегистриран ) 20.10.2014 18:01 *Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам Той казва ИСТИНАТА, страх ви е че ще си отворят очите повече хора от стадото, нали. Господ да ви е на помощ... всъщност няма да ви е на помощ нито той, нито никой. Осъзнайте се.

Малко над 97.3% от работниците у нас са под стрес заради претоварване с работа. Същевременно над 45% от работниците са изложени на психически или физически тормоз по време на работа.

Ако можехте да видите как изглеждат и живеят интегрирани бълггарски цигани в Испания или Италия, щеше да ви стане съвсем ясно, че рибата ВИНАГИ се вмирисва откъм главата.

Горчивата истина е , и причината да е ТАКА - СЕ КРИЕ В ДВА ОСНОВНИ СПЕКТА -че има страшно много мързеливи и некадърни случители и работници.. свикнали САМО ДА ИСКАТ МЪРМОРЯТ И НЕДОВОЛСТВАТ.. А ЗА ЖАЛОСТ - НЕ СА СЕ НАУЧИЛИ ИЗОБЩО КАК СЕ РАБОТИ.../да ме извинят единиците-които наситина са ПРОФЕСИОНАЛИСТИ../ - А ДРУГАТА ОЩЕ ПО-ВАЖНА ПРИЧИНА ДА Е ТАКА- НЕ САМО СЪС СТРЕСА А С ВСИЧКО В ИКОНОМИКАТА Е ЗАЩОТО НЯМА ИЗУЧЕНИ , ОБУЧЕНИ И МИСЛЕЩИ "ПАЗАРНО"- РАБОТОДАТЕЛИ... НЯМА ,.. ЗА ЖАЛОСТ - САМО МУТРИ , ДЕБЕЛИ УГОЕНИ НЯКОГАШНИ ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ И ДЕЯТЕЛИ..И ЕЛЕМЕНТИ ОТ ЕТАЖИТЕ НА ДС.... В СТРАХА ИМ ДА РАЗЧУПЯТ ССИТЕМАТА НА ОЦЕНКА И ЗАПЛАЩАНЕ СЕ КРИЕ ВСИЧКО... КАКВО ИСКАМ ДА КАЖА- АМИ АКО СЕ ПЛАЩА НА ДОБРЕ ПОТРУДИЛИЯ СЕ СЪВЕСТЕН И ОТГОВОРЕН СЛУЖИТЕЛ И РАБОТНИК - ДОБРЕ.../АКО ТРЯБВА 3-4 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ ЛЕЖАЧИ , КРЪШКАЧИ И МРЪНКАЧИ...- ВСЕКИ САМ ЩЕ СИ РЕШИ КОЕ ИСКА И КАК ЩЕ РАБОТИ... А ДОКАТО "РАБОТОДАТЕЛЯ"- ВСЕ ПОВТАРЯ- НЯМА , КРИЗА Е... ИИ ПЪК ИМА ОЩЕ ПО-ТЪПИ- И СЕ ОПРАВДАВАТ С ИЗВИНЕНИЕТО : " АЗ НА ТЕБ АКО ДАМ 1500ЛВ- КАКВО ЩЕ КАЖА НА ОСТАНАЛИТЕ ДЕТО МИ" РАБОТЯТ" ЗА 500 - КАТО РАЗБЕРАТ ... ТЕ ТАМ Е "КЛЮЧА" НА УСПЕХА..КОГАТО СЕ НАУЧАТ ДА ОБЯСНЯВАТ- ЧЕ АКО ВСЕКИ ТАКА МНОГО И БДОРЕ РАБОТИ- ВСЕКИ ЩЕ ВЗЕМА ..ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА.. А СЕГА-КАКЕ ? РАБОТОДАТЯЛ ПЛАЩА КОЛКО ДА НЕ УМРЕ СЛУЖИТЕЛЯ ИЛИ РАБОТНИКА-.. А РАБОТНИКА- СЕ ТРУДИ -КОЛКО ДА НЕ ЗАСПИ.. ЗА ЖАЛОСТ И ДЪРЖАВАТА ИМА ПРЪСТ В ТИЯ ОТНОШЕНИЯ...

Ех тоя пазар и правене на пари и сдобиване на власт. Ей тая мания ще погуби човечеството. Да знаеш все повече и повече почвам да харесвам комунизма като идеология. Тая работа да продължаваме да ламтим за още и още, няма да свърши никак добре. Нека не забравяме че капитализма и свободния пазар са едва на няколко века а вече започнаха да гният от няколко десетилетия и то доста ускорително.

Александър

Е, да, комунизмът сега ще се окаже, че си е много готина система, само ние не сме били дорасли за нея и затова ще ни я натикат пак насила в гърлото... Не, благодаря. Тоя път пропускам.

Факт е, че има и от двата типа сред работодатели и служители. Има свестни и яко работещи работодатели, които плащат нормално на служителите си. И както има свестни и работливи служители, пълно е и с мързеливи и незаинтересовани, особено сред младите. Седи и бели семки и иска хилядарка, само за да си клати краката, а пък и некадърен освен това. Ами да ходи на Запад - там ще му я дадат. Има и работодатели мошеници, които не плащат или плащат малко, а изкарват много. Просто в България няма контрол и законът е врата у поле.

банкерите, капиталистите и корпорациите, наивнико! Властта е тяхна, законите ги пишат те, чрез поставени от тях хора, държавната администрация, съда, прокуратурата и МВР работят в техен интерес. Хайде, събудете се, "гражданското общество" е измама за идиоти!

Призводителността на един екип се определя преди всичко от способностите на меринджея. Затова и заплатите им са доста по-високи. У БГ-нцето обаче всичкото самолет е от слама, особено меринджеите!

:))))От колко човека е екипа,от 5-10. Ами ако ти натътрузя екип от 800 човека работещ 365 дни по 24 часа кво прайш:)))) Вземаш си шапката и бягаш. Здрави гащи трябват момче,и на мениджъра и на малките шефчета.

... Демокрация и пазарна икономика. Ще караме Опели вместо Лади и няма да изкараме до пенсия, за да има 1% елит, който вместо Волги да кара Бентли. Супер диил, Бро.

тоя елит ще яде банани. Щото това не достигаше при социализма.

Голяма част от българите са некадърни, мързеливи и с пропорционални на тези си качества претенции.

Само че е по-вярно другото и то е че 99% от работодателите са измамници и крадци. Какво ти качество на работа? Нима от качеството на работа нещо ти зависи ако си наемен работник? И това не е само тук, а в целият свят. Това означава че пазарната икономика е просто един надут балон който рано или късно ще каже....БАМ!

си ти

Интересното е, че съшите тези мързеливи, мрънкащи некадърници се оправят доста добре в Америка или Европа, например. Нещо друго има гнило по тия места.

Кучето скача според тоягата. Аз мога да кажа че и голям процент от българските мениджъри са абсолютни некадърници.....заработих малко и при такива....купил евтино,продал скъпо и пей сърце.....дори не вижда че след него всичко се разпада и в един ден ще го духа.

Имате псевдодемокрация див капитализъм сладък живот и дави е....ът ще дойде това искахте халал да вие!!!

лъжа е, че производителността в страната с една и съща технология е по-малка, има страни на запад с 35 часова работна седмица и поне 2-3 часа служителите се занимават с клюки но получават големи заплати

РАБОТОДАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ГНУСНИ , АЛЧНИ ЕКСПЛОАТАТОРИ И ДОЛНИ КАПИТАЛИСТЧЕТА ... АКО ПРОДЪЛЖАВАТ В СЪЩИЯ ДУХ , ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ СЛУЖИТЕЛИ И НИКОЙ НЯМА ДА ГИ БРЪСНЕ ЗА СЛИВА ....И ЩЕ ФАЛИРАТ .....

Ти си голяма шматка!

А БГ работници работят под мотото "На тях няма да им работим!". Затова е изключително трудно да намериш квалифициран и отговорен работник. И никой не иска да инвестира в БГ

За 500 лева няма как да намериш. Ако предложиш 1500 - шансовете да намериш се увеличават драстично. Само че българските работодатели предпочитат да си ги прибират тия 1000 лева разлика в джоба и се опитват с психически тормоз да получат качество и количество работа като за 1500, само че плащайки 500. Е няма как да стане тоя номер.

За какво да се блъскат хората за 400-500 лв., само за да богатеят капиталистите ли? Заплати, доходи, които не достигат за издръжката на семейство, за разплащане на сметките, не са стимул. На такива чорбаджии не трябва да се работи. Най-справедлив за народа беше социализма - само някои промени трябваха и мандатност, и всичко щеще да е много по-добре. Няма нищо по-мракобесно от експлоатацията на работника от капиталиста.

Така си е! Защото по правило няма как един да има повече от друг освен ако не го принуди или измами.

Мамка им алчна, и ненаситна, на таквози ! # баба Тудорка чука на компа в Офиса на "бТТВ "Трътките"

Когато работодателя независимо кой е той (държава или частен предприемач) е без никакъв контрол от когото и да било. И неговата постоянна алчност породена и поддържана от така наречения "свободен пазар" на капитал, стоки и услуги които му дават възможност да става все по-богат, материално на гърба на много хора които по стечение на обстоятелствата са в безизходица поради факта че никога не са успели да се докопат до заветния "начален капитал". То тогава нещата не са по-различни от ...роб-робовладелец, крепостен селянин-феодал и работник-капиталист. Сега по-различното е постоянното задлъжняване на работника защото капиталиста е станал малко по-интелигентен. Свобода...дръжки, като нямаш съответните финикийски знаци в нашето съвремие за каква свобода говорим братко...постоянният дълг и живота на заем ли е свобода, както и това че капиталиста-кредитора ни по-всяко едно време може да ти каже че му дължиш все повече и повече от това което сте се разбрали. Егати свободата ... а се чудим защо се е появил комунизма като идеология.

Аман от хленчещи служители и работници. Работодателите от малкия и среден бизнес в България са се превърнали в роби на служителите си: трябва да им изкарат заплатите, да мислят за приход за осигуровките им, и накрая да се притеснят дали са стресирани!!! За 20 години трудов стаж, със сигурност мога да твърдя, че 85% от служителите и работниците в БГ са мрънкащи и неблагодарни. Повечето ходят с нагласата да минат 8 часа, и ако може без да вършат нищо, в края на месеца да им се плати без закъснение, а дали работодателя има проблеми, дали му е паднал оборота и т.н на никой не му пука. И за никой не е тайна, че българите много обичат да правят чуждата сметка: той изкарва толкова, а на мен дава толкова! Ами като си толкова пресметлив, защо не си отвориш фирма, да си изкараш заплатата, да си платиш осигуровките, до покриеш кредита (ако има), да си на печалба, и да се прибереш в къщи " НЕ СТРЕСИРАН"? А всеобщото твърдение, че българите са работливи, е абсолютен мит! Имам познати работодатели в Испания и Англия - не искат да чуят за нашите сънародници там с мотива, че сме мързеливи. Та да се стресират - моя стрес да им подсигуря заплатите е 3 пъти по-голям!

Пенсионирах се на 57 след 31 г.работа във фирма работеща 365 дни по 24 ч.Оставих 800 човека персонал,сега колко са не знам.Нямах намерение да напускам,бях на добра позиция,но дойдоха млади необлизани пичлемета които и хабер си нямаха от работата и започват да те учат......е това не можах да го изтрая,да учат баща си как се правят деца. От три години ми е много спокойно,сутрин ставам в 10,отивам да пия кафе с приятели,то дошло обяд....една ракийка,обяда и на диванчето....спрях и лекарствата за високо кръвно,всичко е ОК:))

Много рассъждения... и все голи .. без покрития.. Не , че защитавам "работодателите" /които за мене са обикновени мутри перачи на пари и някогашни партийни секретари и дейци на ДС.../ , нито пък обикновените работници на наемния труд , НО...има едно НО... работника работи според заплащането .. не е ли ясно на всеки един от вас...Умниците.... Ако имат акъл изобщо "работодателите" - наистина е плащат с коренно голяма "диференциация ..Тоест - на сериозни отговорни и опитни служители и работници- заплатите трябва да са в ПЪТИ ПО-ГОЛЕМИ- ОТ ОНИЯ - ЗА КОИТО ТИ ГОВОРИШ ПО-ГОРЕ... А , ДА ПИТАМ-ИМА ЛИ ГО ТОВА В РОДИНАТА ТИ ..??? НЕ , НАЛИ...?????? КАКВА МОТИВАЦИЯ , КАКВИ 5 ЛЕВА - ЕДИН СВЕСТЕН И ТРУДОЛЮБИВ ПРОФЕСИОНАЛСИТ ИМА- ЗА ДА СЕ "НАПЪВА" - 8 ЧАСА -СЛЕД КАТО ЗАПЛАТАТА ЩЕ МУ Е НАЙ-МНОГО С 10-12 ПРОЦЕНТА ПО-ГОЛЯМА ... РАЗМИСЛИ САМ ... АМА МАЙ НА МНОГО НЕ ИМ ИЗНАСЯ... ЗАЩОТО НЕ СА МНОГО ОНИЯ -КОИТО СА СЕ НАУЧИЛИ-ИЛИ СА СВИКНАЛИ ДА РАБОТЯТ КАТО ДИН НЕМЕЦ ИЛИ АНГЛИЧАНИН НАПРИМЕР... И ШЩЕ ИМА НЕДОВОЛНИ.. А ТЪПИЯ "РАБОТОДАТЕЛ" ЩЕ МРЪНА И ЩЕ СЕ ЧУДИ КАК ДА ИМ ОБЯСНИ - ЧЕ ПАРИ СЕ ДАВАТ НЕ ЗА СЛАВА ИЛИ ПРИСЪСТВИЕ- ЗА ПОЛОЖЕН ТРУД.... ТЕ ТОВА Е ПРОБЛЕМА .. НЯМА НАХОДЧИВИ И УМНИ , ИСТИНСКИ РАБОТОДАТЕЛИ.... ИМА МРЪНКАЧИ И НАЙ-ОБКНОВЕНИ ТЪПИ МУТРИ ...

тези смешни заплати един европеец най-много да работи 1 час на ден за 15 евро на час при такива работодатели

Нямаше да има толкова мрънкащи работници и нямаше да си гледат часовника колко бързо минават 8-те часа, ако заплащането беше адекватно и отговарящо на стандарта нужен един човек да преживее. Не може статистиката да казва, че да живее нормално 4 членно семейство са нужни 2000-2500лв, а и цените го доказват. Аз като учител да съм с основна заплата 555лв, а без данъците да взимам 427лв, а мъжът ми да е на мин работна заплата от 340лв и имаме две деца ученици. Кога ще стигна стандарта, който е нужен за нормален живот. Ще мрънкам колкото си искам, защото на работодателя хич не му пука аз как преживявам и дали имам време да обърна внимание на децата си, важното е да му работя 10-12 часа, а ако може и още да поема.... Затова вече се оглеждам за работа в чужбина, като разбира се и децата си ще отведа от тук.

Бачкам в Англия, бачкам в Германия. Не знам каква ми е происводителността, но ми плащат поне 5 пъти повече отколкото като бачкам в България. Е аз какво съм виновен, ба български работодатели? Кой е определящия фактор за мойто производителност? И друго, повечето български работодатели са ебати алчните простаци!

По-горните са виновни по въпроса, барабар с тирето и с целите фамилии, но ти ща трябва да продължиш да си миткаш докато не срещнеш някой съвременен Левски, който да ти каже, че Времето е в нас , но ние сме във времето, а пък пространството е без значение, така че дали си там или тук, на кой му пука? Пет пъти повече пари- ама разбира се, ти си си у дома там където ти плащат, докато не закъсаш яко.......

Алчни са. Нали трябва да си построят палати с високи дувари, и то по няколко. Нали тези палати искат поддръжка, прислуга домашна помощница, отопление климатици скъпа техника обзавеждане и какво ли не , бедна ми е фантазията, воаяжи почивки любовници ..... Простия народ трябва да работи за да издържа цялата тази машина. Пък и за техниката по фирмите - как ще има производителност като е внесена старата техника от Европа. Затова в Европа производителността няма нищо общо с тази в България, нашите хора там работят и тук работят ама на стари машини, бизнесът трудно дава пари за нова техника.

Аз работя в едина от рисковите области - образованието и от почти една година се сдобих с автоимунно заболяване в следствие на стрес, а в тази сфера имам 12 години стаж. Лекуващата ми лекарка ме посъветва просто да си сменя работата, ако не искам да съм на лекарства цял живот. Само хората, които работят в тази сфера ще ме разберат за какво говоря.