Седем полицаи от ”Сигма” обвинени за подкуп и изнудване

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения за подкуп и изнудване срещу началника на звено "Сигма" в СДВР Ивайло Василев и шестима негови подчинени.

Обратно в новината

Коментари - Седем полицаи от ”Сигма” обвинени за подкуп и изнудване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Очевидно сигмаджиите не са си платили данък протекция на когото е трябвало. И сега ги използват да ни разиграят предизборни куклени сценки.

Трябва ни стадион!

Здравейте всички, Мисля че няма нужда да се политизира хващането на седем разбойника полицаи. Дали 40 год комунизъм или 20 год демокрация няма верен отговор. Въпросът е следния. От една страна полицаите да имат съвест и службите за контрол да продължат да си вършат работата. От друга страна в голяма степен всичко е в нашите ръце.. В мойте, в твойте и в нейните. Имам впредвит - работете усърдно, правете добро на хората с които ежедневието ви среща и по оптимистично го давайте. Политиците се сменят, ние оставаме и каквото и да става трябва да сме заедно. За да бъдем добре трябва всички ние да сме добри един с друг и в това което правим.

Бъдете добри към престъпниците, те ще се трогнат... Аз бих казал обратното - дръжте престъпниците (и най-вече политиците си) с желязна ръка. Опита ли се да мръдне някой от тях, целият български народ да обявява гражданско неподчинение до оставката, арестуването и разследването му. Да видите какви истински и чисти ще станат и полицаите, и политиците, и всичките робовладелци, които ни се водят слуги на обществото...

А ся к'во правим!? Ще пишем или ще черпиш?

полицаи,със заплати и ескстри,страж на закона......ау.....и най-обикновени бандити.....е,стига вече....

и какво сега точно тия дето издирват и съпровождат престъпници до съда,се оказаха най-курумпирани,тая държава е в такова блато,че когато и да се махне човек,все е късно-няма оправия..

Значи фиша, който ми направихте за фаровете да го смачкам и в кофата?

аа недей ,недей,тебе и мене до дупка ще ни гонят...

Защо само 7, а не всичките?!? Май си играят на Великолепната седморка, ама онези 7 бяха от добрите.

Да де, постигнал споразумение в съда и признаал вината си получава минимална присъда. Същото практикуват и :сигмаджиите: макар това да влиза в частните джобове на практикуващите този закон.

Всеки иска да кара както си иска и може, да не го спират и да не подлежи на никакви санкции..... това е положението и така ще затъваме все повече и по- дълбоко

Изчакаха да си замине правителството, че да могат да свършат някоя работа като хората.Защо ли?!

на прехода и ощастливи с организирана престъпност (създадена и контролирана от бившата номенклатура и силовите структури), която мощно навлезе във всички области на обществено-политическия и икономически живот в страната. Партии и синдикати; медии; банки и застрахователни дружества, митници; следствие, съд и прокуратура; енергетика, промишленост, услуги, аграрен сектор; строителство - всичко в пипалата на "ла пиорва"! Най-страшни от всичко са правоохранителните и правораздавателните институции! А най-страшно е, че нашите престъпни групировки са тясно свързани (дори подчинени!) с руските. С помощта на ЕС имаме някакъв шанс да се поочистим, но ако разчитаме на Русия - това е кауза пердута, защото самата Русия се управлява от мафията, т.е. там на 100% мафията си има държава!

То от Русия не е дошло нищо хубаво само студ и комунизъм.

Мисля че тозитекст ше ви даде отговор на догатките. Представете си едно множество от хора.Една част от него(в математиката се нарича подмножество) се намира в някакво отношение с останалите елементи от множеството.Това отношение се нарича власт.Тя е безгранична, бекрайна ,неоспорима ,необозрима ,неподлежаща на съмнение, неконтролируема...Както се казва в такива случаи к'вото се сетите 'се е верно.Това твърдение е аксиома защото едвали ще се намери разумен чове който да го оспори.Обаче,както всяко хубаво нещо(хубаво е естесвено за елементите от подмножеството) и това си имало край.Както се казва :"мандрата свършила".Какво следва.Следва естествено въпрос:Какво бихте направили вие ако бяхте един от подмножеството с властта.Давам ви две възможности.Ако измислите трета-хубаво,но според мен тези са реалистичните. 1)Ще си кажа:Бааал съм му майката,да ства к'вото ще.Не ми пука. 2)Ще се сберем себеподобните от множеството с власт и ще си кажем:Момчета дайте да видим к'во ще правим щото тая така нема да стане. Мисля че логиката подсказва ,а и последвалите събития също кой е верния отговор. Така е възникнал(както аз го наричам) "Проект за мирен преход на БГ към демокрация".Място:голямата бяла къща между конака,цум и банката.Време(от този параметър ще разберем в чий интерес е проекта):около 1980г.По това време "любимия първи партиен и държавен ръководител" си беше любим първи партиен и държавен ръководител и на никой и през ум не му е минавало да играе зад гърба му,за своя сметка.Така че мисля е ясно.Финансово обезпечаване:Нарастналия след това външен дълг за който Иван Костов(не знам как се изпусна)каза че само лихвата по него е около $800 млн. годишно.Без тези пари няма мутри(нали не се заблуждавате че мутрите са въникна ли ей така от нищото с едно щтракане на пръстите),няма корумпирана съдебна система,няма верна милиция

Прочее в БГ полиция няма ВЕЧЕ 70.Ако някой се заблуждава че разлика между полиция и милиция е само в първите две букви...съжалявам.Разликата е същностна.И така на там.Мога да продължа с детайли но не мисля че е необходимо. И сега ако разгледате случващото се през последните 25г в БГ от този поинт ,надявам се ще престанете да се чудите за много неща, които са ви изглеждали странни.За малко да пропусна отгледаната опозиция:Желев,чияти задача беше да признае фалшивите избори на 10 юни.Без това нямаше да си гласуват ТЯХНАТА КОНСТИТУЦИЯ(опитайте да предложите лустрацоионен закон и ще видите какво ще ви се случи в конституционния-ще ви изядат с парцалите).След това от благодарност желев стана президент.Цялата пасмина -симеонов,тренчев,меди доганов(който никога не е бил ахмед доган).На скоро ми мина мисълта че възродителния процес е бил организиран за да се създаде легенда или както се казва в този бранш за меди доганов.....Иначе в него няма никаква логика в тогавашния момент.

Някога си играехме на стражари и апаши.Какъв ще бъдеш зависеше от това кои те искат или ти се падне късмета .Когато равновесието се нарушаваше защото техните прибираха някого попълнението идваше от другия отбор.В случая и тези уж са от добрите но всъщност са минали на тъмната страна.Няма съществена разлика и ако не ти се играе на жертва и вземеш ,че повредиш някой при самозащитата си.Темида не прави особена разлика и със сигурност се пази да не разваля игричките им -нали и тя също участва в играта им макар ,че уж си е превързала очите и няма нищо общо.Потърпевши са само тези дето не се числят нито към единия нито към другия отбор .Те не само са винаги губещи но и ги наказват за да не дават лош пример на другите потърпевши.

Уж им бяха забранили да спират безпричинно, но те си продължават. Продължават да се крият в храстите, да спират на тротоарите, на неосветени места нощем, да карат без включени светлини, да са без колани, да говорят по телефон шофирайки. Е никой ли министър вече 25г. не може да се справи с тези катаджийски банди?

ТОВА Е ДЪРЖАВАТА В БГ

МНОГО СИ ТОЧЕН....

Уж е забранено да караш с над 50 в града, ама ти си караш. Уж е забранено да ........ ама ти ....... Ако не правиш забранени неща, колкото и да те спират нищо няма да ти направят.

Положението е нетърпимо вече!!! Полицията незабавно да се разпусне! Каквото е читаво да мине към общинските охранителни фирми и те да получат статут на шерифства! Да се върне ''Закона за изтребление не разбойничеството''! Армията да затвори границите и да въведе комендантски час!!!

коя армия?

Аз съм малко малоумен и не можах да разбера за органи на властта или за мутри става въпрос?Слава Богу ,че има достойни полицаи.Аз познавам такива.

От джобожете ли ви взимат парите полицаите или вие им ги предлагате? Другия път като ви спрат поискайте да ви пишат акт или фиш, а не им предлагайте подкуп!

СЛЕДВА И,...СПОРАЗУМЕНИЕ,И---ИЗВИНЕНИЕ. ТОЧКъ.

А кой им е ГЛАВАТАРЯ? --------- Депутат,управник,съдия,прокурор,Любен Гоцев,А.Доган,....... ЕДИН ОТ ТЯХ,.......Е!

Дека го сега Весака Маринов да изпее една тъжна балада?!

Хванаха едната група. Другите са в други групи, ама тях засега не ги пипат. Така са всички в полицията. Както бай Тошо каза, българина на една заплата не може.

"Така са всички в полицията"... Браво бе! Ама ти си бил много осведомен! Ако зависехме от такива като теб, в България нямаше да има нито полиция, нито лекари, нито учители и т.н. Само "умници", като теб щяха да се разхождат безцелно по улиците, като в онзи американски филм "Идиокрация", където на Земята бяха останали само малоумници и идиоти. Препоръчвам ти да го гледаш - там ще се разпознаеш веднага...

Ай стига! Кво си се нахвърлил върху човека, като че ли кой знае кво е казал.

Малоумниците и идиотите са електорат на ГЕРБ.

то полицията ни една ...учителите ни едни светила на науката и просветата... а като се знам какъв съм инженер ме е страх да ида на доктор

ДО ДИРА-МОЛЯ ВИ ДУМАТА ПОЛИЦАЙ ДА НЕ СЕ ПОЛЗВА,ТОВА СА ВСЕ ОЩЕ МИЛИЦИОНЕРИ!!!!!

Мега обществена тайна, която вече е знание предавано от стари на млади, е че винаги може да се разминеш с глоба ако си платиш на чичко полицай !!!!!!!

А в ДАИ ??? има ли такива служители?

За по-лесно пресмятане ,по-скоро въпросът трябва да бъде : В коя институция в Бе-ГЕТОТО ,...НЯМА ТАКИВА КОРУМПЕТА????

Евала на полицията ! С подобни акции ще се върне доверието в нея, разклатено заради шуробаджанащината на мутрите борисов и цветанов и протекциите върху недосегаемите групировки, близки до герб ! Какво стана с флоров бе журналя - защо не пишете ?

Споко, ще откарат по 2 години условно и после ще се влеят в частния сектор, дето са паретата. Това в "Сигма" им е било един вид - стажантската програма!

42-то Обикновено Народно събрание се превръща в синоним на най-големия провал на парламентаризма в България. То започна работата си със скандал и приключва с катастрофа. Все още не е отминало достатъчно време, за да си дадем сметка до каква степен случилото се през тези малко повече от 14 месеца увреди публичния интерес и отдалечи страната ни от постигането на нейните цели. Щетите, които нанесе този мандат, имат стратегически последствия. Най-малкото защото България доказа, че дори и двадесет и пет години след началото на мутацията на тоталитарния режим е в състояние да деградира до такава степен самата представа за парламентарна демокрация.

Защо хленчиш бе гълъбче - за мутрата ли ? Управлението на герб приключи със скандал - хората излезнаха по площадите и го изгониха с камъни, това правителство ис отиде заради Южен поток и заради започнатите срещу лючимите на плевнелиев ЕРП-та като ЕВН и ЧЕЗ - забрави ли ? И защо те е страх, когато арестуват изнудвачи и рекетьори ?

Организирана престъпна група. На кокошкарите така ли им викате вече? А истинските престъпници кога ще ги ловим, а?

поредните хванати, пуснати и оправдани или с условни за добра служба

Само най-малките мръсни пари могат да бъдат обект на разследване!

защо все започваме от апашката към главата ? Защо не са подсъдими депутати управници и прокурори за хаоса безхаберието корупцията и бавната мъчителна смърт на Б- я ? Те тия са пионки в ръцете на "водачите "

Прав си ЦЕНИТЕЛЬО, така е за съжаление.С тези катаджии ни хвърлят в шеста глуха-вижте ни колко сме принципни.Прав си,защото наистина рибата мирише откъм главата ,но се чисти откъм опашката.Така,че с тези катаджии- да ги уволняват,награждават... тяхна си работа.Проблема обаче е другаде- горе-е-е-е-е!

Горе а?Ми то сега горе са синовете ,дъщерите и Фнуците на онези дето беха горе преди 25г-свинарите,краварите,овчарите.А задавали ли сте си въпроса какво става с една държава когато един свинар се само самоовласти да управлява една държава.Е ми превръща я в кочина.Дефакто той от това разбира и няма нищо чудно в това.

Разсейват ни с някакви катаджии...Помни ли някой,че арестуваха гл. секретар Илиев, белецнизи,обиски в дома му и на село,преса, оплюване..... и накрая гл. прокурор тогава му се извини,че била някаква грешка.Грешката беше на В.Петров,Р.Петков и С.Станишев. Иначе ставаше лошо за тях- щяха да ги хванат по бели гащи.Айде сега за сигма... че е по лекичко.

Я мислим, дека тие нема 'а ни увардат от престъпници. Гарван гарвану око не вади! Тие че ни назе разкатаят фамилията. Май ни требе НАРОДНА милиция, а? Дека ние да й казуваме що да чини.

Наскоро имаше съобщение "полицаи на мотоциклети ще следят за скоростта" :)

Тези, задържаните са последни мишки.Трябва да се погледне там,където им поръчват обувките и униформите,защо затриха СОД и трябва да ни пазят частни охранителни фирми,защо искат да отнемат столовете за храна, защо искат да им вземат почивните станции,защото видите ли имало достатъчно хотели.Там е заровено кучето.А тези-те са си за уволнение и съд.И не забравяйте,че някои,които са плачели дори за съд станаха генерали,комисари и още са такива.Ама щом е старшина- все да му е вътре.

Професионална, служебна, следствена... се тая. Докато я има( а ще я има вечно), за тех -доматите, за нас -колците. Кой да ми каже на мене, тия защо са арестувани (от останалите изнудвачи)? Дали защото са вземали подкупи или защото са отказали да вземат? С което стават пък опасни за системата...

Опщинска полиция се чешля ! Награкали я, милата, един цял микробус михлюзи, всички пушат, един семки люпи, друг пиша Акта По туй време във "Полу-синя зона" Майстор ремонтира ТРИ коли на тротоар А мен ме гонИ, като хрътка, една чума от "Инспекцията" сакън да не продам две касетки череши на "Пенцийте"! Както са ги задържали Тия мазни хубосници, да не ги пускат, други да на- значат!

важното е че БСП ви освободи от страха! запомнете го и се сетете за нас като гласувате!

Проблемът е, че охранителна полиция може да се прави и на КАТ. Това не беше така. За да могат и тези да се "хранят" им разрешиха да спират и да пишат актове.

А могат ли да публикуват имената на 7, които не изнудват и не вземат подкупи?

Оставете другото - с това обвинение може да потънат много от служителите на КАТ, митници и всякакви там контролни органи за ветеринарен контрол, противопожарен контрол, контролиращи качеството и количеството на горивата ... ще останем без маса държавни служители, ще намалеят завършилите в чужбина, защото на всички тези децата им са в западни университети ... да се замислят от Прокуратурата - тази държава с и от корупция живее и функционира

Дърдоркате си,като необрани невести.Задържали катаджии защото вземали "подкупи"... взимат,защото вие им предлагате за да не ви санкционират.Вярно е,че в държавата има доста мърша, но не оплювайте всички.Кога е уличен служител от криминална или пожарникарите ,които гасят и ви вадят от водите?Няма такова нещо.Така,че карайте нормално и не се правете на фитипалди за да не ви спират и да им давате.

А бе невесто, ти защо не пробваш да дадеш подкуп някъде в бяла държава???

Не се нерви толкова, казах за криминална и пожарникарите-без тях хептен сме загинали.А, ти по лекичко с колата, жали нея и хората, а ти ако искаш да се трепеш-дерета колкото искаш.

Чувал съм я ,разбира се.И казвам- пиши,пиши, ама и аз ще пиша и гърмиш.Ама трябва да имаш дупе,ценительо.

Милиционерче,чувал ли си крилалтата фраза:И СЕГА КАКВО ШЕ ПРАВИМ.И тя се изрича от теб или тебеподобните.Или ше кажеш че не е верно а?Кажи го де.Стиска ли ти.

И да не се заблуждаваме :НИТО МИЛИЦИОНЕРИТЕ НИТО МИТНИЧАРИТЕ ИГРАЯТ ЗА СВОЯ СМЕТКА.Нещо неясно?Така е от 70г.Откакто другарите ни оказаха честа да напуснат свинарниците краварниците овчарниците и ни ощастливиха като поеха отговорноста да управляват БГ.Трудно решение.Наистина не им е било леко да вземат това рошение.Но нали знаете:НЕ ЗА ТЯХ,ЗА ДРУГИТЕ САЯ ГО СТОРИЛИ.И са си отдали живота в служба на хората.За народното добруване.

полицаи и военни добре организирана комунистическа мафия и няма спасение

Ей, ама все комунистите ви виновни. И комета да удари земята, пак те ще са виновни :))))

Парична гаранция от 500 лв. Кой смешник я наложи бе ? Всеки малоумник знае, че 500 лв един катажия ги изкарва за 2 часа. И сега какво ще им направят ? Ще ги посмъмрят, ще понижат е чин един- двама и всичко ще се покрие. Лично на мен са ми искали 120 лв подкуп в София на караулката. И знаете ли какво ми бе нарушението според тях. Карал съм лятото със "ЗИМНИ" гуми. И ако незнаех че таква забрана няма, щяха да ми пишат акта или да ми вземат 120 лв.

Сигма-мигма,прокуратура,докторя,депутати всичко в геджурата !

До журналята и джандарите. Къде са им финансовите престъпления на тези нехранимайковци? Те ли клатят валутния борд и банките или са си продали служебните мотоциклети?! Друг път като се пише нещо предлагам Ви първо да се помисли и тогава да се представя пред читателите. Нека някой пишещ да напише, да цитира какво финансово престъпление са извършили задържаните, по кой член от НК.

Каква организирана група? Тия са дребни риби. Почнали са да работят за себе си, без да снасят нагоре, ама то така не става ...

Отвратен съм от държавата в тази държава.

Кого предупреждавате с тези съобщения? Спазвайте следствената тайна и достойнството на всеки гражданин. Когато се окаже, че са невинни, как ще изтриете петното, лепнато върху тези хора. Обществото да бъде информирлано, когато започ не съдебното дело. Стига панделки и фишеци!

Ей сега, докато съм още министер, ще ги пенсионирам с почести и 20 заплати на куп!