ЕС плаща дълга на Киев, иначе газова война

Европа трябва да помогне на Украйна да потърси възможности да погаси дълга си за руския газ. В противен случай може да започне нова "газова война" между Русия и Запада.

Обратно в новината

Коментари - ЕС плаща дълга на Киев, иначе газова война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"ЕС плаща дълга на Киев, иначе газова война" Това не означава ли. че автоматично и България плаща част от Украинският дълг? Нали все пак сме у ГЕЙ-ЕУ-то. Само това ни трябваше!!!

От ИТАР-ТАСС добре, че са извадили поне две изречения дето ги е казал Йотингер. Иначе е разумно Украйна да си плати газа когато Русия си плати за Крим.

sawo

Крим никога не е бил на Украйна. Ако разгледаш, няма нито един писмен договор за предоставянето на Крим от Русия. Има устно разрешение от един руски политик от украински произход. Защо не се чете преди да се коментира?

аз като не си платя един хляб, и не ми го продават. тия са взели газ за милиарди и се правят на ощипани. вземаш - плащаш.

Руснаците нищо не прибарват, а продават, ако не си разбрал, газ на европейските страни! Е кой дава ей така без да иска да се плаща бе тиквар!?! Те си искат парите които им се дължат!

Това е промяната - Европа и САЩ вече ще плащат за игричките със съдбата на този или онзи народ. Все още не искат да го осъзнаят, но Москва многократно го подчерта.

Жизнь Болгарии после вступления в ЕС!!! Урок Украине!!!

Ние дивашки езици не говориме

Трябва да подновят набуко.

Путин много здраво защитава руснаците където и да са по света А какво правят българските политици ? Спомнете си Спаска Митрова. която бе принудена да се откаже от българско гражданство за да не създава проблеми на външното ни министерство Спомнете си тихата ни дипломация около медиците в Либия.

Тук двама трима си избиват комплектите и пълнят с простотии. Начело с дежурни администратор. Това не е форум, това е свинска кочина. Да е честито на дира!

Тук двама трима си избират комплектите и пълнят с простотии. Начело с дежурни администратор. Това не е форум, това е свинска кочина. Да е честито на дира!

ЗА ГАЗЪТТТ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА, НА СОЛАРНИ ПЛАКИ СЪМ, АВТОМ. МИ ЕЛ. А НА БОРСИТЕ СЪМ НА КЪСИ ПОЗИЦИИ, ЧЕ СА МНОГО ГИ НАТОПОРЧИЛИ

М-да Украинците смукаха Русия колкото можаха сега започват да смучат Европа. Честито ни още паразити накоито да плащаме след онези в Брюксел.

Аз си мисля че с Южен Поток един път ние получаваме за транзита, второ получаваме газта по евтино а не даваме 10 % в повече на укрите да си правят майдани

Hеграмотно!

Браво! Някои от еврогейовете взеха да загряват какъв ще го хруснат!

ЗА НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР ЛИ ГОВОРИШ И ОНИЯ 2 МИЛИАРДА ЗЛАТНИ ФРАНКА (17 МИЛИАРДА ДОЛАРА) 45 000 КВ.КМ И 50 000 ГЛАВИ ДОБИТЪТ ДЕТО АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ И САЩ НИ НАКАЗАХА ДА ПЛАЩАМЕ :)))

Чухте ли, че БСП се отказват да участват в евро изборите? Това било солидарност със стратегическият им партньор - Путинова Русия. Браво на столетницата!!!!

И Атака се отказват да участват.

Предстои развръзка, която няма да се хареса на комунуидите в България - по-руснаци и анти украинци от самите руснаци.

като бях малак се правеше на момче и ми искаше паролата на сайта ти! и не казваше от каде си краднал знаменцето. ти каде ходи преди? ща махаш ли се след 25 май или да та меря с прашката ти? аз имам топчета. вие защо давате байраче на нея а на мене не давате? тя преди беше той!??? ти сега имаш ли цици? пилето де го скри? аз го знам когато още ми се чупи телефона и пращах тук писма. хич не е пораснал. и не може да пише като момиче. на мене вече пишат писма момичета и вече имам мускул .

до идеаза фъкаря: не се съмнявам, че ти си причината нищо да не се вижда от демокрацията не само в бълхария. можеш да продължиш да цензураторстваш и беснееш над форумите. на мен ми е през курандо! не ми казваж, че си се родила на запад, че направо ще те наеба от вяра в содомията! ви

това е реплика от френски театър. не триж с незнанието си поне френския театър.

няколко милиона украинци работят в Русия , получават нелоши заплати и хранят семействата си.Какво би станало ако Русия в отговор на украинската забрана мъже руснаци да влизат в Украйна направи същото??? Ако прекъсне всякакви търговски взаимоотношения с Украйна?? Повечето износ на Украйна е за Русия.Ами че те са свършени за два месеца. Нека украинските "демократи" помислят върху това...

Е, на това се вика да хапеш ръката, която те храни ! Ама прости хора много, то и в Бг са същите малоумници като тия в Украйна !

съобщението, че МАЙДАНОВЦИ НЕ ДОПУСКАХА РАБОТЕЩИТЕ В РУСИЯ УККРАИНЦИ ДА ПЪТУВАТ ЗА РАБОТА!!!

гащници, обявихте ми война! имате само и единствено право да бъдете победени. това е.

За разлика от теб, който продължава да бъде със старото интернационално мислене на комунистите и хал хабер си няма от демокрация и правова държава, аз съм израснала в този Запад и съм възпитана в неговата реална демокрация, която изповядват всички партии в Европейския запад и която защитава единствено и само изконни национални интереси.

Дрън , дрън , бла , бла

ех, типично по женски се направи поне с 20 години по-млада. за разлика от мен. ми ти откъде знаеш каква е разликата между теб и мен? да не си подслушвала разговорите ми с расмусен? сладурана на погребална възраст. муц!

а, да не забравя да ви кажа, че това, което всички изповядвате, като "демокрация" може да се окаже в един момент не богонравно! и то с пълното право на основните принципи и закони.

Ако ние сме гащници, ти си потупанец. Жив е той жив е наша бай бай Ганьо н 21ви век, този път сменил дисагите с лъскав мердецес, потурите - с лъскави черни панталони, като добавил и дебел врат на мутра. :D

да съм те споменал лично, гащник? отиваж на цензураторските пробожни в другите ви форуми, костовашка лизиблизи!

трабантогежника ще е доволен. хем трабанта на олигарха сменен с мерцедес, хем нато в русия, хем халвата е цяла. не става така. костовачета. логиката ви е прекалено лукановска.

Договорите са за това за да се изпълняват!!!! Дали е изгоден договора или не е друг въпрос. Договорите на България с Газпром , за затварянето на 1,2,3,4 блок на АЕЦ , с ЕРП-та ИЗГОДНИ ЛИ СА??? Много хора казват , че не. НО ВЕЧЕ СА СКЛЮЧЕНИ И ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ!!!!

изпалняват са, ако отговарят на законите. Путин немаше ли подпис на договор да не краде територия от Украйна? нема ли договор да доставя газ на България и ЕС? ко ма интересува колко е откраднал с Янукович от украинците! ний не сма мажени за него като тебе. е, колко изгодно ти плаща? да не го правиш от мерак, безплатно да вириш крака? плащахме ли за Белене - плащахме! има ли ЯЕЦ? нема! къв такъв Путински договор - нищо не направил а още сака? къв такъв бре мекере продажно. живот продаваш, тез пари знайш ли колко болници, лекари са? колко паметници надгробни... дир, не ги крийте таз новина в глух червен квартал. аз ги харесвам таквиз....евтини. за други немам доходи. ....... да не ги деляте за вас си? всичко хитро тука ей...борба за боклука.

/Украйна е важна транзитна страна и трябва да и платим дълговете / ако България беше транзитна страна това предполага че ние също можем да не плащаме и Европа ще покрива сметките затова по бързо да построим Южен поток:-) :-)

Русия няма проблем с държавите в Европа.Там си има договори , те се изпълняват , клиентите си плащат и всичко е наред Русия има проблем САМО с една държава , която се опитва да хитрува и да живее за чужда сметка. Е , НЯМА ДА СТАНЕ. Като не искат от Русия да си търсят газ от другаде , само дето не знам кой ще им дава без пари

нато ще им дава зарин без пари! и без това е еврейска организация на гейни доброволни начала.

демократичен зъл дух-ач: вижте можто момиче. напъните ви са напраздни. със своите безфактни нападение срещу личността и приватността на хората вие станахте мразени не само по света, но и във вселената! имате право да се оплаквате на арменския поп. ще бъдете съдени за лъжи, престъпления срещу човечеството и основните човешки права. имаш право да се върнеш и във форумите контролирани от лъжливото нато и медалиста на подслушванията - геожрасмусен. вива костов и но пасаран!

ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НАЦИОНАЛИЗИРАТЕ ГЕРМАНСКИТЕ ХРАНИТЕЛНИ ВЕРИГИ - ТОВА СА КЪМ 2 МИЛИАРДА ЕВРО :))) ... МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ ГЕРМАНЦИТЕ НЯМА ДА ПОГЛЕДНАТ НА ВАС КАКТО ПУТИН НА УКРАИНСКИТЕ ЛИДЕРИ ЗА ПЛАЩАНЕТО НА ГАЗТА :)))) МАМА НА ТАТИ НЕ ПУСКА БЕЗ ПАРИ :))

EK .нали не бачкат като робите на EC ,що да не дадат и на тия измекяри,то не е Aфрика,то не е Aфганистан то не е за техните курви ,а европеиските бедняци са 75 миkиона. ебахти курвите на ек- не хора и измет.

това е едно изключително тежко обвинение срещу мене, госпожа "идея за безбългария". надявам се осъзнавате какво правите. както казах, путин не ме интересува за руснаците, в момента, защото путин е световен любимец номер едно. интересува ме ес, която си е напръво фък по всички показатели, дори по жотингеровци и барозовци.. трябва ли да ви повтарям, че за мене няма идоли. има само хора, които виждат какво става по света и без медии и такива, които са заслепени от лъскавите задни части на идолите си. до тук ясно?

Остави ги тия досадници, те са петата колона на гей-мутрите от западна гейропа и дебелогъзите отвъд океана! Тяхното е идея за българия, а не за БЪЛГАРИЯ.

аз не съм ги хванал за никъде, драги ми стършеле. напротив - те ма държат за... пеша на развитието си.

Ако Русия спре газта, на ЕС ще се наложи да внася и то най-вероятно американски фракинг. Цените обаче ще се изравнят с тези на международните пазари, тъй като износа се осъществява от частни компании, което означава рязко покачване. За сведение най-високите цени сега се плащат от Япония и ЕС ще трябва да ги изравни ако иска доставки. След като обвърже Европа с енергийни доставки, САЩ ще се опитат да изградят общ съюз на свободно придвижване и свободна търговия - това е основната външнополитическа цел на Обама. Крайният резултат ще е превръщането на американският дълг в общ евроатлантически дълг! Американският масраф ще се наложи съдран Ганьо да го плаща! Да го плаща и да скандира! Да живеят споделените Евроатлантически ценности! Да живее споделеният ДЪЛГ!!

Абе тая Русия все едно е дядо Мраз и раздава газ без пари ей тъй между другото, но може и да не раздава, ако не иска :D Ами като не им трябва да продават газ, за какво си дават труда въобще да го правят?

мога да ви кажа защо, но вие едва ли ще разберезте какво значи субсидия на производства. в костовото аонсу учиха ли ви на субсидиране на производства на селскостопаснки,псета? дето да преследват лошоизказалите се?

Въпросът е ако Европа не купува петрол то Русия тогава къде отива Русия. А петролът дали го купуваш от арабите или от руснаците си е все на една цена.

Разбирам, че не разбираш от бизнес! Русия, доколкото знам има затапени сонди и петрол повече от арабеските, ако Русия изпадне в ситуация, каквато предполагаш, просто ще намали цената на петрола си и познай кой откъде ще купува !

Защо говорите глупости??Русия била виновна , как не!Това са ЧИСТО ТЪРГОВСКИ ОТНОШЕНИЯ. Нима мислите , че Европа ще даде нещо на Украйна даром??? Има да чакате. Безплатен газ - друг път Безплатно ядрено гориво - друг път Няма пари за пенсии и заплати - вземаш кредит. ТОВА Е ТО ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА. Нали всички това искат. Украйна ползваше газ за 236$ и ПАК НЕ ГО ПЛАЩАШЕ. Какво искат???Имат си търговски договори и там ясно са записани условията. Опитват се да изнудват Русия че ще спрат трафика за Европа , но ако го направят самия ЕС ще им бие шута.

Значи газова война! Умри, Путлер

"Европа трябва да помогне на Украйна да потърси възможности да погаси дълга си за руския газ. " Откъде следва, че ЕС плаща вместо Украйна? По-скоро значи, че Украйна ще трябва да вземе кредит без да се пазари много, много за условията. Никой в Европа не дава пари даром с изключение на договаряните с години Еврофондове и то за определени неща и предимно на правителства. Изобщо не се дават пари за да се покриват задължения. Нашите по-прости сънародници все още си мислят, че сме ощетени, защото след влизането в ЕС никой не им даде пари за да си имат джобни и сега гледам са решили, че украинците ще получат такива. Е и те няма да получат, а вие скъпи сънародници-просяци е крайно време да се квалифицирате за нещо, което има пазарна стойност ако искате да изкарвате добри пари. Или да си останете със заблудата, че целя запад ви мрази и затова сте бедни. Ами не , бедни сте , защото нямате умения, които се заплащат добре. Всичко горно се отнася естествено за хората в работоспособна възраст.

100% Е ВЯРНО И ЗА БЪЛГАРИЯ ИЗ ТЪЙ НАРЕЧЕНАТА КРИМСКА РЕЧ НА ПУТИН ЗА 20 ГОДИНИ НЕЗАВИСИМОСТ В УКРАЙНА СЕ СМЕНЯХА ПРЕЗИДЕНТИ , ПРЕМИЕРИ , ДЕПУТАТИ В РАДАТА , НО ТЯХНОТО ОТНОЧЕНИЕ КЪМ СОБСТВЕНИЯ ИМ НАРОД НЕ СЕ ПРОМЕНЯШЕ .ВСИЧКИ ТЕ ДОЯХА УКРАИНА И СЕ БОРЕХА ПОМЕЖДУ СИ ЗА ПОСТОВЕ , АКТИВИ И ФИНАНСОВИ ПОТОЦИ, БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ С КАКВО И ПО КАКЪВ НАЧИН ПРЕЖИВЯВА ОБИКНОВЕННИЯ УКРАИНЕЦ, И ЗАЩО МИЛИОНИ УКРАИНЦИ НЕ ВИЖДАТ ПРЕССПЕКТИВА ЗА СЕБЕ СИ В РОДИНАТА СИ УКРАЙНА И ЗАМИНАВАТ ДА РАБОТЯТ В ЧУЖБИНА , ЧЕСТО ПРИ НИСКИ НАДНИЦИ И В РОБСКИ УСЛОВИЯ :))))

И колко от тях бяха на служба при Путин?

СЕГА КАТО СА НА СЛУЖБА В ЕС КВО СЕ ПРОМЕНИ В БЪЛГАРИЯ ЗА 25 ГОДИНИ ? ДА НЕ БИ СЛУЧАЙНО НЯКОЙ ОТ ВАШИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДА МИСЛИ ЗА НАРОДА :)))???

Абе Детройте, ти твърдиш, че си в Америка... Как тъй по цял ден имаш време да пишеш тук? В Америка не се ли работи, пенсионери ли си или наследствен милионер?

МИЯЧ НА ЧИНИИ СЪМ :)

Да са ниски, да са ниски колко да са ниски надниците в Западна Европа? Ами ето колко. В Англия 6,3 паунда на час, във Франция 9,5 евро на час, в Австрия 9,3 евро на час.... Живи да ги ожалиш украинците, които вместо да работят в мините в Донбас ходят да мият чинии в западна Европа. Поне като мият чинии от срутване на посуда най-много цицина да ти излезе, а в мините.....

Тоя моя роднина с 6 паунда на час, как си позволява да ходи по два пъти в Африка и по няколко пъти да кара ски във Франция всяка година... аз не мога да си представя!

Стига с тия подозрения и комплекси бееее../по БУДА/. Оставете Украйна сама да се разбере. Сега на власт са Бандеровци, комплексирани, нереализирани фашисти. рано или късно ще ги изметат, ще дойдат други и историята ще забрави. А вие сте се раздрънкали и то на такъв ден. Малко смирение и стига с бращолевенията ви.

В последно време се наблюдава голямо активизиране на петата колона на Москва у нас. За да обясня това явление ще цитирам известният френски политически анализатор Ален Безансон, който пише във в. Култура: Когато Русия иска да установи контрол над съседна нация, тя си служи с вече изпитан метод. За целта тя насърчава и организира проруска партия в тази държава. Сетне заявява, че тази партия е потисната. И тогава изпраща войници, за да й окаже братска помощ и да я освободи"-пише Безансон. Целия коментар със заглавие КОЙ И КАК АКТИВИЗИРА У НАС ПЕТАТА КОЛОНА НА МОСКВА? ще прочетете във нашата Фейсбук страница facebook.com/ideyazabulgaria

вижте госпожа северно сияние, няма по-голяма сила от тази на неграмотните хулители да ни накарат да вземем отново правилната страна. в никоя своя страна не мога да бъда путинопоклонник, но вашите лъжи, интриги и донесения просто ме карат да се замисля, като разумно същество, що за идиоти ни управляват. вкл. и дарения със "стара планина" подслушвател и интригант! оренът "стара планина" е еквивалент на розовата малинка в холивуд. най-накрая-кой излъга?

pastoral, ти повтаряш лъжите на Путин и неговите стъкмистики. Мислиш ,че пред себе си имаш невежи говеда готови да ти повярват. ДА, ама НЕ! Нали знаеш, че Путин възроди старата сталинистка медийна тоталитарна цензура и нищо не позволява да се яви на бял свят, без да е минало през цензурата на неговата канцелария. А истината е следната, която се казва във всяка западноевропейска медия: Русия няма икономика, нейната икономика бе разграбена от елита на КПСС за 1 рубла, производства няма въобще, 75% от БВП Русия прави от износ на източници. А какво прави глобалния пазар, знаеш ли ? В глобалния пазар печели най-силната икономика, тя седи накрая на веригата и за сега е американската. От своя страна олигарсите на най-силната икономика на света САЩ са смесили капиталите си с капиталите на руските олигарси и ги отнасят в техни банки, заедно с капиталите на мижавата икономика на България. Това прави българските и руските олигарси подвластни на американската икономика и увеличава мизерията и бедността на българите. Руски икономисти са установили ,че руските олигарси изнасят над 200 милиарда долара ежегодно колкото са всички пари на руските данъкоплатци и ги трупат в частни американски банки, като по този начин пълнят държавната хазна на САЩ. Всички залежи на Русия са държавни, но са проформа, де факто те са дадени от Путин -Медведев за експлоатация на руските олигарси, Олигарсите плащат само 13 % данък, а останалите 87 % отиват в техните джобове. Ето, в това се състои огромната корупция и експлоатация, която се извършва над населението и . Русия отдавна няма социална държава, тя е потънала до козирката в корупция и не строи социално справедливо общество. За това страната с най големите богатства в света- Русия, за 30 години перестройка достигна една 1/10 от доходите на норвежците, които имат също от 30 години откри нефт и добиват. Сега Норвегия има 4000 евро средна заплата и 2200 евро минимална пенсия и заплата. Понеже няма и не допуска олигархия, Норвегия създаде Национален социален фонд и трупа там излишъците от нефта за социална защита на населението си, като до сега е натрупала колкото БВП на САЩ за 5 поколения норвежци напред! Русия има 750 милиарда външен държавен дълг, а частния на олигарсите е 3 пъти по-голям. Няма свое кнохау, използва изцяло кнохауто на западноевропейски и американски фирми. Сега САЩ и Европа са спрели 1/5 от кнохауто за Русия и руската рубла девалвира 2 пъти. Путин изкарва данни за някакъв ръст на БВП, де факто той е минус! Над 1 милион млади руснаци ежегодно напускат страната и се вливат в огромната руска емиграция по света. Русия се е обезкръвила без млади хора изцяло. Ха ха ах ,предотвратила американските нападения над Сирия? Това е пълна глупост, САЩ въобще нямаха намерение да водят война в Сирия ,Сирия е без петролни залежи и не е интереса на американците. В Сирия САЩ и Русия водиха битка за оръжейни пазари понеже са най големи производители на конвенционално оръжие ! В Чечения тече тихата война срещу Русия, Путин поддържа мира там само със силата и дрънкането на оръжието. Днешна Русия въобще не е нормална, нито европейска страна Всичко писано от теб е един голям надувен балон от стъкмистиката на Путин. Ще прочетете в нашата Фейсбук страница facebook.com/ideyazabulgaria последния ни коментар КОЙ И КАК АКТИВИЗИРА У НАС ПЕТАТА КОЛОНА НА МОСКВА?

Едно време ми бяхте симпатични, ама напоследък сте изтъпяли повече от средното европейско ниво.Пише ви човек който има бизнес и на изток и на запад, приятели и на изток и на запад и не мога да приема неистовата омраза както към едните така и към другите. А , че Русия постъпи правилно за самата себе си, е повече от ясно, никой няма морално и хуманно право да сее русофобие и злобна омраза до нейната ограда, а затова , че не "бръсне" България, дребна, зависима и коленичила, която е, между другото фактор на нищета мизерия и посредственост е ярко изразено и показано.

Това никак не оправдава действията на Русия, нали?

Аз мога да опиша едни много познати и на нас българите методи: Купуване на медии Шантаж заплаха и купуване на политици Пренаписване на историята -вече турското робство вече почти изчезна като исторически факт в нашата история Дестки НПО които получават пари неизвестно от къде Плащане и провокиране на протести на които неясно защо се появяват политици дипломати и дори самият Сорос Появява се роял и се пее Let it be Къртене на павета превземане на сгради и т. Н. Поява на "неизвестни" снайперисти За щастие последният етап на нас ни се размина за разлика от Иранците и Окраинците, разбира се след като подписахме за Westinghaus. Така че преди да приказваш за Русия кажи кой беше на майдана питки да раздава и да се гушка с яйценюк. Кой даде милиарди за НПО и не само.

Много ли държиш да си роб, че държиш на словосъчетанието "турско робство" да се повтаря и пише навсякъде, за да можеш ти, децата ти и правнуците вечно да сте роби и с комплекси?

Русия рекетира всички и атакува военно Украйна, засега. Откачане от Путлер!

Само моля те не се хвърляй от терасата като оня американец с викове "Руснаците идват":-)

Омитай се заедно с морячетата от Доналд Кук докато не си напълнил гащите с ако.

Бай Ставри

Аз не пълня гащи, аз се боря, гнидо атакистка Една молотовка е за теб! Лично!

Русия+Путин=Пополизъм, Демагогия, Пропаганда, Крадци, Завоеватели, Извиване на ръце, Убиици, Лъжа, Шизофрения.....и още мн. мн. други!

Пополизъм -това някяква попска болест ли е

Забелязъл съм, че неграмотници като теб, когато няма какво да кажат се хващат за граматическите грешки, които не са от неграмотност!

смгорно автотът е шизофреник

смгорно?!?!?! Не се разбираш със собственият ти мир!...Коментар на неграмотника, който ме критикува за неграмотност!!?!?!?

неграмотник !!!!!

Тъй като Русия е стратегическият партньор на българските комуноиди, в знак на солидарност и подкрепа на Путиновата политика, БСП се отказва от участие в евро изборите.... Браво. Най-после мъдро решение на столетницата!

Междувременно няколко от най-големите американски компании вече открито демонстрираха недоволството си от усилващия се натиск на САЩ срещу Русия и опитите за налагане на санкции срещу нея. Официалните представители на такива гиганти като PepsiCo, Ford Motor, Boeing, ExxonMobil и други вече изразяват много сериозна загриженост, въпреки че на Москва все още не са наложени никакви санкции. Тези компании се оказват притиснати между непредсказуемия популизъм на администрацията на Обама и конкуренцията на европейските и азиатски играчи в битката за перспективния руски пазар. Въпреки наложилите се стереотипи, търговско-икономическите проекти на американския бизнес в Русия съвсем не се изчерпват с горивно-енергийната сфера, а засягат много други области на производството и потреблението. Така например, през последните години PepsiCo се превърна в най-големия доставчик на хранителни продукти и напитки в Русия с годишен оборот от 5 млрд. долара. Тя държи 36 търговски марки от класическия 7up до пррословутите кубански колбаси и руските минерални води, което и гарантира печалба от 500 млн. долара само от руския пазар. 8% от печалбата (11 млрд. долара годишно) на нейния основен конкурент Coca-Cola също се реализира на руския пазар, а в тамошните му заводи работят 13 000 руснаци. Третата най-голяма транснационална корпорация в света General Electric също реализира много сериозни проекти в Русия, включително производството на свърхмодерни газови турбини и самолетни двигатели в Рибинск. Ford Motor пък сглобява в Русия стотици хиляди автомобили годишно, като планира да увеличи производството си с цел износ на трети пазари, формирайки ново съвместно предприятие с руската компания Sollers. На своя ред признатият световен лидер в авиационната индустрия Boeing не само доставя в Русия десетки самолети годишно, но и купува от тази страна до 30% от необходимия на американската корпорация титан (включително обработен). И това са само най-големите американски компании, които от дълги години си сътрудничат с Русия и работят в страната Неслучайно президентът на Националния съвет по външната търговия на САЩ Уйлям Ренч коментира евентуалните икономически санкции срещу Москва с думите: американските компании ще понесат двоен удар от тези политически игри на първо място, оборотът и печалбата им значително ше намалеят заради ограниченията, наложени от собственото им правителство, а след това върху тях ще се стовари и руската реакция на необмислените действия на администрацията на Обама. Според него: Ние достатъчно ясно обяснихме на конгресмените и членовете на президентската администрация, че антируските икономически санкции биха имали някакъв ефект, само при изключително широко международно участие, т.е. ако ангажират не само европейските, на и водещите азиатска пазари. Без формирането на подобна широка коалиция, което в момента е почти непостижимо, ние ще изложим на риск десетките милиарди долари, вложени от американските инвеститори в руската икономика, при това тази жертва ще се окаже напразна, тъй като освободените от нас ниши моментално ще бъдат запълнени от конкуренцията, докато за самата Русия ефектът от санкциите ще бъде краткосрочен и минимален.

да ме извинява цензуратора на дира, ама този е пълен идиот и още по-обидното е, че смята всички, които никога не са избирали тоя тъп селендур за идиоти. ес в лицето на тъпанара жотингер да вади от частните си покрити сметки и да плаща зулумите на вестервеле. аз нямам нищо общо с вас, като избирател. ваши са си зулумите, лъжите и интригите натовско-американски, бъдете така добри да си ги платите за гяволъка. може да ме забраните и в този форум, на мене нищо ми няма по въпроса.

доп: жотингер е поредният недоразвит и неграмотен селски паразит назначен по партийна линия на държавна софра. не виждам защо се смеете на комунягите, като те са чавдарчета в сравнение с демокрадите, еле па на църния ванко-готованко.

Ще плати ЕС на 32 април. Много е мазен Путлера рекетьор. Скоро ще си намери майстора и той и руската пета колона в България.

И майстора се казва ББ

На ББ задника му е червен а парите му са в рубли.

а пари за сириийските 'бежанци' нямат и ни ги натресоха на нас ...

Абе нали Европата щеше да "санкционира" Русия, като не и купува газта?! А пък сега - дайте да платим украинския борч, да не би Русия да ни врътне кранчето! Нали същия тоз бастун Йотингер до вчера се зъбеше - спираме "Южен поток"! Пък сега - да не прекъсваме енергийните връзки с Русия. Ей на туй му се вика раздвоение на личноста - шизофрения! Знаят еврогейците, че без руския газ са се осрали до шия!!

Мисля, че няма да е много трудно да се потопи Доналд Кук ако акостира в пристанище варна. Има доста морски пехотинци напуснали флота и за тях такава диверсия ще е детска игра. На това са обучавани все пак.

Що да го потапяме бе? Той екипажа му бездруго се разбяга. Да пуснем ромите с ножовките и след две седмици няма да има и следа от Кука...

Какви 2 седмици, колега...2 часа им трябват.

Това с ромите е добра идея. Ако пуснем цялата Максуда ще изчезне за часове заедно с все ракетите.

Значи така,от една страна да плащаме дълговете за газта на Украйна(че те си живели и не я плащали),защото Европа ще изпитва недостиг, а от друга да не строим ЮП ,който заобикаля Украйна.Е ако това не е шизофрения .....Сиктир на такъв ЕС.Дано и у нас се пръкне един Орбан ,че да я има България.

Докато беше Янукович президент на Украйна, нямаше проблеми с газта за ЕС. ЕС с преврат сложи проевропейска хунта, вече не можем да очакваме Русия да обича ЕС и да са добри приятели. Където може и с каквото може спъва ЕС, жалко че и ние ще сме потърпевши.

Да тогава Украйна натрупва 75 милиарда дългове

По това време и САЩ натрупва 17000 милиарда дълг, половин ЕС са над 100 милиарда дълг, тези дни Португалия тегли заем от 850 милиарда. Не разбирам какво желаеш да кажеш с това че и Украйна се задължила с 85 милиарда.

Сливенската танкова бригада бе вдигната по тревога за учение! До ограда бе спряна една волга на руското посолство. ТРИ ЧАСА нито един танк или автомобил не бе запален! На елашоните се натовариха само зенитната батарея и ракетния дивизион. Щото бяха в Дебелата кория - на 18 клм от Сливен! А сега си прочете за хамериканските морячета, дет в Костанцата ги спасяват психолози...

Руски митове и легенди преразказвани от петата колона в България. Лъжа повторена 100 пъти.... Страшна техника имат руснаците. Пълно е в България руска стока където и да погледнеш.