Съдът в Страсбург защити ромските гета в България

Европейският съд по правата на човека излезе с решение, по чиято сила забранява на България да превръща ромите в бездомници. Решението е срещу действията на Столичната община по изселването на ромите от „Баталова воденица”.

Обратно в новината

Коментари - Съдът в Страсбург защити ромските гета в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за пореден път, некадърно управление...да ги заселят в освободените казарми! така или иначе седят празни...

Да подходим към проблема хладнокръвно и решително. Първо, да се дефинира на какви критерии трябва да отговаря една постройка (материали, функционалност, сигурност и т.н.) за да се нарича "дом" и да осигурява тя минимални условия за обитаване от хора и дали бараките в гетата отговарят на тях. Второ: Да се помисли за възможността държавата да закупи от граждани изоставени имоти, в които да се настанят като наематели ( с право на изкупуване) циганите от въпросните гета. Да се помисли за оземляване. Така ще се раздвижи пазарът на имоти и ще се реши проблемът с гетата. Законът да се спазва без компромиси!

Интересно,ако си съборя къщата в "факултета" мога ли да построя в Париж ?!??

Ако нямаш друга,МОЖЕ?

Съдебното решение важи за целия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ!

Може,но не трябва да бият тамошните доктори!

В Страсбург да приберат цялата цигания от България!В България са вредни и ненужни!

Единственото решение, от което би имало ефект е да им се дават повече пари, ако имат до 2 деца. Цитаните оцеляват столетия без да работят, те са развили до съвършенство инстинктите на паразита. Ако не направим това, колкото и да ни е неприятно, ще им отглеждаме по десетина неграмотни и крадливи циганета, бъдещи престъпници. Ще плащаме на приемни родители, на социални домове, кражбите на метали и инфраструктура, безплатното им здравеопазване, пътуване, ток, вода, електричество и т.н И ще погребване безмълвно, както само ние го умеем, убитите старци по селата ни, заприличали на територия, нападната от термите.

Изобщо, помощи да се дават за отглеждане на до 2 деца, това е спасението.

Абе хора. Вижте само какво НЕЩО изпратихме да ни представлява в ЕВРОВИЗИЯ. Е за какво има да се говори повече?

НПО - неправителствена организация, демек не на българското а на чуждо правителство....

Ами след като Страсбург е толкова много силно загрижен за правата на шибаните цигани защо не си ги вземе и да им разреши там да си правят същите своеволия които правят тук в България? Значи ако това стане в Страсбург ще се изсипят 10 автобуса полицаи и за нула време циганите ще бъдат натоварени и експедирани към България. А тук пак според същия Страсбург циганите може да си правят каквото си поискат. Това се нарича дискриминация спрямо България и българите!

ако някой ром - циганин има лична карта и е роден в БГ там не пише циганин или ром а Български гражданин значи какво малцинство е той никакво че бил малко черен и там в личната карта си има адрес от някой друг край значи там си има жилище може да се отиде там а ако няма акт за разждане и лична карта значи не е бг гражданин и може да го третираме като бежанец от друга държава и да го пратят в някой бежански лагер да си живурка там

На българските граждани могат да им отнемат жилищата, поради невъзможността да си плащат парното.Сега става ясно, че това се върши с цел да бъдат дадени тези жилища на циганите. Ако държавата Циганарияне се стресне скоро ще дойде времето, когато тези фалшиви брюкселски депутати да разберат как кон боб яде....

Чудя се кога съдът е Страсбург ще защити и нашите права?! Ако аз не си плащам наема или кредита за жилището в което живея ще остана на улицата. Но според европейските бюрократи това ще си е изцяло мой проблем, защото съм българка и по презумция мога да си се оправям сама. Защо тези измислени "европейци" не се замислят защо ние имаме проблем със циганите? До кога ще се правят на много толерантни, само за да не плъзнат циганите към тях и да си стоят тук? На мен ми писна да хрантутя циганета, вместо собственото си дете.

А къде ни са политиците, "държавниците", адвокатите на държавата, които да защитят българите в България. Защо само за тази прослойка закони никакви не важат и циганите чакат само да получават? Питам!

Циганите без дом никога няма да останат!Те са катунарско племе и винаги ще си намерят място, къде да опънат шатрите и да раждат по 10 деца... НО БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ БЪЛГАРСКА БЪЛГАРИЯ, ако корумпираните ни политици не вземат спешни мерки за намаляване на циганската популация!!!

Е..., както се оказа и по този въпрос бай Тошо е вършил добре нещата. Циганите работеха, спазваха законите - не крадяха, не смееха да пребиват и убиват възрастни хора по селата и дори ходеха на училище. Та..., не ви ща тъпата демокраДция!!!

По "Тошово" време милицията биеше наред. Нас за дълги коси, къси поли или джинси. Циганите ги биеше превантивно. Което малко ги възпираше да крадат така нагло. Но пък никого не "пускаше" зад граница, та съотношението Б/Ц беше по-добро. Лично аз, като българин не искам да ме бие милицията или да лежа по затворите, ако не венцеславя БКП. Искам да ходя където си искам по света и не искам повече да чувам за онези тежки, тъжни убийствени времена когато комунистическата гмеж върлуваше с пълна сила. Сега само плачете по форумите и точите ножове за разплата.

Каква е тая тирада бе!

За какви "ножове" говорите, не Ви разбирам. Аз съм родена в началото на 60-те години и не помня някого да са пребивали в милицията за дълга коса, както и превантивно когото и да било. Циганите имаха респект от държавата и милицията, имаха и работа и ги задължаваха да ходят на училище. Съгласна съм, че беше много досадно с "ръководната роля на Партията" и т.н., но репресии не помня. Да, сега всеки може за пътува, ако може да си го позволи. Българите в чужбина, поне голямата част от тях слугуват, за повече пари и за да пращат на близките си в България, които мизерстват. Тъжна е картината, много тъжна.

Бая глупости си изписал г-н БГгражданин-но

Ето заради такива умници като теб сме сега в това положение!Освен прословутото свободно пътуване кое сега ни е по-добро от времето на Т.Ж.А, забравих за бананите....

Драги евробюрократи, търтеи такива, защо вие налагате такива санкции на България, а никакви на държави като Франция, която екстрадира ромите, които се бяха настанили там? Колкото там са имали право да живея, толкова и в "Баталова воденица" и навсякъде в България. Броят се на пръсти, сигурно, онези, които имат законни жилища. Вие сте лицемери долни!

Тъй.Сега орлите на правосъдието и правата на човека следва да се произнесат и по още един въпрос - как ще бъде защитен интереса на тези в чиито имоти са се настанили въпросните граждани на съответните държави/в частност БГ/.Как ще бъде защитен интереса/и живота/на много хора които са обект на посегателства от представители на въпросния етнос.Накрая къде е инстанцията на която да се жалват ощетените от подобно решение,защото когато защитиш нечии права винаги друг е с нарушени интереси.

Гърция в скоро време ще бъде дадена на съд в Хага от гръцки граждани. Според ищците мерките за затягане на коланите, въведени от гръцкото правителство, представляват геноцид в мирно време и престъпления срещу човечеството. Зад делото в Международния наказателен съд стоят две гъркини - Олга и Таня - майка и дъщеря, психоложки по професия, съобщава Би Би Си. Кампанията им обаче беше подкрепена от неправителствена организация, в която членуват гърци от всякакъв аршин. Това не са политически дисиденти или екстремисти, а напротив - учители, лекари, адвокати, всичките засегнати от орязването на социалните разходи, които се обръщат към Хага за помощ от последна инстанция. "Икономиите ни лишават от свободата ни. Като ни отнемат доходите и собствеността, оставаме без подслон, храна, здравеопазване, образование," споделя Олга Йерициду. "Икономията не само сваля Гърция под линията на бедността, а под жизнения минимум," включва се дъщеря й Таня. А къде сме ние - пеним се по форумите.

Да, големи сме овце. И си заслужаваме съдбата. Онези българи, които са въставали някога за свобода и права, се обръщат в гробовете си. Жалки сме и жалко за нас.

Погледнете на това решение в по-пългосрочен план и ще разберете че всъщност България и Румъния ги гласят да бъдат циганското гето на Европа. Ние можем да си мрънкаме тука колкото си искаме, но реално какво имаме все по-западаща култура, отрицателен прираст, жизнен стандарт на невъзможния минимум. Всичко това е част от една по-голяма картина

Прочете ли последното ми изречение или просто си пишеш? Ако не се прилага закона (разбирай с всичките произтичащи от това правила и норми), никакви мерки не вършат работа, още по-малко срещу неуправляема паплач като мангалската!

Какъв изчезващ вид бре - в Индия и Пакистан има много такава паплач!

Не зная, дали от 2013 година ще има "архивни снимки". Борбата за Новият световен ред, за демокрация и либерализация, дали ще остави да има камък върху камък. А за по-нататък, както е предрекъл Алберт Айнщайн, следващата война ще е с копия и лъкове. Не съм антисимит, но ако не се намери решение как да се постъпи с пустинните народи, Земята ще стане пустиня. До колкото ми е известно, Небето ще се намеси (а очевадна е вече намесата му), за да се стигне до "окончателно решение" и РАЗЦВЕТ НА ЗЕМЯТА.

Предлагам да се въведе закон-ромско семейство-1 дете, като в Китай и за него получаваш детски. Родиш ли 2,3 и повече нищо не получаваш. Така ще се получи регулация на раждаемостта им, а другото постепенно да се оправя.

В Китай е още по-строго - просто нямаш право да имаш второ дете без разрешение. Чувал съм, че даже се плаща, но не съм сигурен...

и още шофьорска книжка със средно и право на глас с основно образование

Само едно не мога да разбера за тази двойнственост в ЕС.Ами като са толкова справедливи защо не вземат и не допускат роми да се настанят в градовете на Европа?Не съм расист но много ме дразнят такива коментари какво казал тоя и оня, ами да си ги вземат за да видят.И тогава да видя какво ще говорят след това

Току-що си поприказвахме с г-н Коста ( ЕСПЧ ) ; Разбран човек ; Надявам се, че ме разбра . ------ Аз-лично бих очаквал официални пояснения . ( Дано само не са от обичайния гъгнив тип . )

Собствеността у нас се доказва с документи. Така, че който има документ за собственост подлежи на обещетение, който няма духа супата. Като се приложи този критерий се съмнявам дали ще остане някой за обезщетение. БХК е крива дупка и се нуждае от крива чивия!

или само тия с прехвърлени имоти ще взимат обезщетение?

Всичко ще се нареди когато хелзинския комитет биде обявен за нелегитимен, както и ред други организации, които защитават правата на това долно племе.

също ли ни засяга ? Щото Топлофикация и нЕкои други смятат , че сме брашнен чувал...

Единственото възможно решение на всички проблеми е НАЛАГАНЕТО на законите в БГ върху ВСИЧКИ граждани РАВНОПОСТАВЕНО. Докато мен /бледолик/ ме глобяват в градския транспорт, а наглия гратисчия-мургавелко ми се присмива и не го проверяват; мен ме наказват с наказателни лихви за закъснение при плащането на данъци, а циганина не плаща нищо; докато от мен-здравноосигурен искат да си плащам за здравни услуги, а циганина не плаща;... Докато си траем, така ще е!

И с на селяните ли ще е така?

Драги, отговорът на въпроса,който (си) задаваш е именно цитираното решение на съда в Страсбург (разбира се то трябва да се изтълкува, понеже има скрит смисъл, разкриващ какво бъдеще е отредено на суверенната държава Р.България).

Е, съдът си е прав - щом си е техен дом имат право да си живеят в него! А работа на държавата е да ги научи какви са задълженията им , произтичащи от това право! 1.Плащаш данък! Като нямаш пари за данък- полагаш обществено полезен труд докато ги изкараш! 2.Плащаш си консумативите - като нямаш пари - спира ти се достъпа до тези услуги! 3.Ще гориш боклуци защото ти е спрян тока - глоба. Ако нямаш пари - обществено полезен труд! Замърсяваш и вдигаш шум - глоба! много е важно да не се вкарват в затвора, защото те го асоциират с пансион!На първо време така...Ако не стане, то има и други форми...

не искам да защитавам мързела, криминалните деяния и нежеланието за интеграция на ромите, но все пак замислялили сте се какво е да отвориш очи и да израснеш в един свят, коjто те гледа с презрение, омраза, насилие и злоба. да не говорим за мизерните условия на битов живот и примитивни родители, които не ти предават правилна ценностна система.

Не е вярно, че българите гледат с презрение циганите. Били сме винаги мултиетническа и културна държава и сме живели в разбирателство с всички. Когато преди години циганите работеха и не крадяха и убиваха и бяха сравнително образовани, кой ги ругаеше? Но сегашното положение е натърпимо.

си давате сметка но ни чака СТРАШНА бомба??? ромска!

а ти к'во, да не би необикновени да ги сереш?

Значи има два варианта: или узаконяват постройките, в които живеят сега и започват да плащат данъци, като на всички останали "софиянци", или им построяваме една-две панелки, където решим в България, настаняваме ги там и ги обявяваме за техен "дом", както е направила с индианците най-голямата демокрация в света - САЩ, като преди това им е взела земите на дедите им, а ние на нашите "роми" нищо не сме им взели, а само им даваме. Иначе и аз ще си продам апартамента, както направиха "ромите" след падането на комунизма през 1989 г., и ще си построя някоя колиба, където ми харесва, без да плащам стотинка данък за нея.

ги санират и им ги взимат за невърнати кредити...

Съдът в Страсбург да ми каже в коя европейска държава може група хора на своя глава да си направят селище където им скимне. Никъде, защото така ще се срине пазара на земя, жилища и банкови кредити. Даже и американците, които имат сума ти празна земя, разрушават незаконните селища на хипита и прочие. Обаче, щом става въпрос за циганите в България, работата е съвсем друга. Веднага почват да валят директиви от Страсбург, за узаконяване на беззаконията им. Ах как искам да се изнесе тая сган по-западно от България, че да видя какви селища ще си издигнат.

Брюксел го е страх да не тръгнат ромите из белите държави.За това ни натиска.

Сега ще им строим и къщи за възрастните братя---- С парите от осигуровки ще се строят домове за възрастни хора. Засега това няма да е за сметка на увеличаване на вноските на работещите, обяви пред бТВ социалният министър Тотю Младенов. Заради застаряването и обедняването на нацията, местата в домовете за стари хора не достигат. link въобще ще ги обгрижваме отвсякъде - с медицински грижи и с храна квартира и всички екстри в тези социални домове пък ние и нашите родители нека си чакаме пенссите дето сме ги внесли.

Аз предлагам да направим фонд който да помага на ромите да се разселват из Еропа. Да се дава сума на ромско семейство, с която да има възможност да се засели поне за 3-4 месеца в някой красив европейски град... те след това сами ще се оправят. Да си спретнат едно гето в самия Страстбург дано.

БХК = враг на България

Поредното анти-български решение на прехваления Евро-Клуб. Какво търсим ние там, питам аз? Имаме ли място сред хора, които ни гледат презрително и от високо? Докога ще търпим европейския диктат? Да за една независима България! Решаваме икономическите проблеми, решаваме политическите проблеми, решаваме националния проблем! Три лесни стъпки към успеха!

Ми как Франция ги върна от поселището им...

правилно българите вън от българия

За всяко действие-противодействие. Когато влезе крадец в чужд дом и е осуетен опита му да краде, тогава от великото МВР казват за какво да го подведем, той нищо не е откраднал, няма доказателства. Но той е в чужд имот, а собствеността е неприкосновена съгласно Конституцията, ето нарушено право, подведи го и го осъди. Осъди го за нарушаване на правото на живот, защото непрекъснато те напада и изземва благата, с които да преживяваш. Всичко е въпрос на тълкуване и желание. Няма воля за решаване на проблемите, но няма вечно да е така, ще свършат донорите, тогава от къде ще идват благата?

Докато има будали-данъкоплатци - ще има и тарикати, които да се възползват". От нас-данъкоплатците зависи докога ще сме будали, кога ще се осъзнаем и ще предявим претенции за правата си. Права трябва да има единствено и само този гражданин, който изпълнява задълженията си. Другото е ХАОС!

kgb777kgb

Няма ли най-накрая да се намери някой , който иска да реши проблемите ? Всички задавате този въпрос !!! Решението е само едно - най простото възможно , НИЕ ВСИЧКИ сме тези които можем да решим проблема !!! Циганите са силни САМО когато са много , сам циганин не смее и да кихне , ако стане проблем веднага тича да вика останалите и стават сила ! Е когато забравим тъпите си дребни комшийски или партийни , или каквито и да е междуособици ставаме много , ставаме сила и никой не може да ни спре !!! Е тогава ще изчистим гетата и цялата държава от циганския терор !!!

Не, тогава ще дойдат "превеционистите" от МВР, които ще ни "убедят" да не пипаме братята цигани и ще отчетат превенция на престъпление;о) А извън шегата си прав - докато не осъзнаем девиза, изписан над входа на НС, винаги ще сме цаканата страна.

Да бе! Колко му е да ни наложат демократично отношение като ни спретнат ня,къФ си КАФОР набързо. Пример: македония, косово...албанци - все паразити...

...Е тогава ще изчистим гетата и цялата държава от циганския терор... И къде смяташ да ги натириш драги? На Марс ли ще ги изселиш? Колкото и да не ни се иска, ЕС ще ни принуди да си живеем с тях завинаги. Така че имаме две възможности: 1. да продължаваме да ги гоним от едно място, а те да отиват на друго и да се млатим едни-други, или 2. българите да спрат да крадат парите за интеграция на ромите и да се опитаме наистина да ги социализираме доколкото е възможно. Единственото за което си прав е, че циганите не бива да живеят на глутници по 100 човека на едно място.

БРЦК

Ше извиняваш ама парите за интеграция си ги крадат циганите - Кънчев какъв е ?

Ако знаеш шефовете на "Рос купате" и другите ромски организации в какви къщи живеят и какви коли имат, така че не ние те им крадем парите!

По-противен от българския бюрократ е само европейския бюрократ-псевдодемократ!

Искрено се надявам на подобните такива мутри да им се връща тъпкано до девето коляно. Никва прошка за жена, деца, бащи, майки и всякакви други роднини.

Сега да има как и българите да осъдим за дискриминация Държавата ни за двайсет годишното безхаберие на всичките управляващи спрямо българите. Дето ни навлякоха сама задължения, а да нямаме никакви права в собствената ни държава. Да сме бели роби в собствената си държава.Еййй "проЗ" народ сме и това си е. Смешници от Брюксел;(