Загиналият е 29-годишният Пеньо Апостолов от пловдивското село Шишманци. На мястото на инцидента бяха негови близки и кметът на селото Костадин Иванов. Мъжът бе затиснат от 20-тонна бетонна конзола около 10 часа сутринта, която се е откъртила от западната страна на надлеза.

Строителният елемент е паднал напречно върху трите жп линии и е деформирал релсите, скъсал е и контактната мрежа. При инцидента бе ранен още един работник, който е настанен в ортопедията на Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив с травми на единия глезен и на гръбначния стълб. Няма опасност за живота му.

Работници коментираха, че по време на инцидента младият мъж и негови колеги са слагали арматура от едната страна на надлеза. На място продължава огледа от страна на служители на следствието и на Инспекцията по труда.

Там са и екипи на НКЖИ, които изчакват пристигането на голям кран, който да вдигне конзолата и да започнат отстраняването на аварията.

Движението на влаковете между Пловдив и София е преустановено. Между гарите Стамболийски и Пловдив пътниците се извозват с автобуси.