Това съобщава белгийският вестник "Соар", като цитира информация на агенция "Белга", предаде БТА. Според информацията заподозреният е бил регистриран от камерите за наблюдение в магазините на веригата в белгийския град Гент, холандския Айндховен и германския Дрезден, където избухнаха бомбите.

Снимката му е била разпространена сред властите в Европа от германската полиция. Човекът на кадрите е мъж, висок около 173 сантиметра, на възраст 35-45 години, с къса руса коса и брада. На някои от записите на охранителните камери той носи бейзболна шапка и очила, на други е с перука. По данните на полицията той е говорил единствено английски и не е общувал на немски при появата си в района на Дрезден.

Първите взривни устройства в магазини на търговската верига бяха задействани на 30 май в Гент и Айндховен. На следващия ден се появи информация за взрив в магазин във френския град Лил. Експлозията в Дрезден бе регистрирана на 11 юни, се отбелязва в информациите. Медиите уточняват, че при взривовете имаше леко пострадали и несъществени материални щети.