Обстановката в Чепеларе вече се нормализира, възстановено е електрозахранването на селата Забърдо, Богутево, Острица и Лилеково.

Без ток към момента остават около 15 малки населени места и махали във високите части на Родопите в общините Чепеларе и Смолян, сред които малките села Зорница и Студенец, Гела и Стойките, както и хижите “Изгрев”, “Персенк” и “Пашалиица”, като се работи по отстраняването на авариите при тях. Аварийните екипи продължават работа и по разчистването на падналите дървета на територията на цялата община.

По-рано днес бе възстановено електрозахранването в смолянското село Мугла, както и водоподаването от помпената станция в Мугла към курорта Пампорово.

Бедствено обаче остава положението в общините Тетевен, Роман, Етрополе, Правец, Ботевград и Своге, предаде БТА.

В община Етрополе е възстановено електрозахранването във всички населени места, като само отделни къщи в селата Горна и Долна Ямна и в Рибарица нямат електрозахранване. Според информация от ЧЕЗ до края на утрешния ден и тези аварии ще бъдат отстранени. От утре ще се движи и общественият транспорт до всички селища в общината и ще се възстановят училищните занятия.

В община Ботевград обстановката се нормализира, като само отделни сгради в кв. "Зелин" са без ток. В община Правец продължава работата по осигуряване проходимостта на пътищата за селата Разлив, Калугерово и махалата Рударец. Създадена е организация за снабдяване на живеещите там със стоки от първа необходимост. В община Своге все още частично е затворен пътят до село Буковец. Продължава работата по разчистването му от натрупания сняг.

Очаква се до края на утрешния ден навсякъде да бъде възстановено електрозахранването и бедственото положение на територията на Софийска област да бъде отменено.

В община Тетевен училищата и детските градини са затворени, има затруднения с телефонните връзки, съобщи БНР.

Все още без електричество са и 700 домакинства в 5 селища в община Елена и 15 в област Габрово. Отстранени са десетки повреди по мрежата средно и ниско напрежение, възникнали в резултат на падналите валежи.