Това съобщи директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, цитиран от "Фокус".
„Имаме задържано лице – извършител на убийството, което прави пълни самопризнания. Продължават процесуално-следствените действия. Мотивът е спречкване между двамата след употребено доста количество алкохол", обясни Йорданов.

Арестуваният, който е с инициали Д.Ц, е живеел в района на убийството и се е познавал с Найден Станчев от дълго време. Мъжът не е криминално проявен. Полицията обаче продължава издирването на свидетели на инцидента.

По време на разследването станало ясно, че Станчев, заедно с убиеца и още двама техни приятели, се черпили с алкохол в къща, в близост до мястото на инцидента. Бившият боксьор трябвало да отиде при хазаина си, за да плати дължимия наем и двамата с 51-годишния Д.Ц тръгнали към квартирата. Там  Станчев помолил приятеля си да се качи вместо него, за да предаде парите, тъй като нямал цялата сума. Малко по-късно по-младият мъж излязъл от входа на блока и двамата се скарали. Тогава задържаният извадил сгъваем нож, който носел в себе си, и намушкал Станчев в гърба.

Убиецът е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Първоначално снощи беше съобщено, че убиецът е 20-22 годишен висок, рус младеж, който намушкал бившия боксьор с нож в гърба. Сега столичните полицаи издирват свидетеля, който е висок 165 см., с къса светла коса, облечен с дънки и спортно яке.

62-годишният Найден Станчев е участвал в Олимпиадата през 1972 година. Тогава се е състезавал в лека и средна категория - до 71 кг.

Последна актуализация в 9.56 ч.