Гражданин подал сигнал на телефон 112, че неизвестни мъже копаят с трактор в района на столичен хипермаркет между Божурище и Волуяк, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На място веднага били изпратен автопатрул, който забелязал край магистралата четирима мъже и жълт колесен трактор, който разкопал трасе. Щом видели полицаите, мъжете хукнали към Волуяк, а тракторът потеглил с газ през полето.

Въпреки многобройните предупреждения да се подчини на полицейското разпореждане, шофьорът продължил напред. Тогава служителите на МВР откриват стрелба по трактора и пукат предните му гуми. Били задържани двама мъже - баща и син, които били отведени в Девето РПУ. Съучастниците им, които успели да избягат, се издирват от полицията.

Задържаните са на 49 и 26 години и са криминално проявени. Бащата е регистриран за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди и изнудване, а синът – за шофиране в нетрезво състояние. Те ще останат в ареста за 24 часа. При втория оглед е установено, че крадците са изкопали над 150 м кабел.