Автомобил от луксозната марка "Бентли" изхвърча от Околовръстното шосе и разби две мантинели по пътя си, съобщи bTV. Мястото, където е станала катастрофата е известно като място за незаконни нощни състезания между шофьори.

Късно снощи бентлито се движи по Околовръстното шосе. Малко преди кръстовището с бул. "Черни връх" шофьорът губи управление над автомобила. Колата поднася и се врязва в мантинелата на кръговото движение и продължава с висока скорост през тревата. Разбива още една мантинела, пресича пътното платно и се удря в отсрещния бордюр.

Като по чудо колата не пада от надлеза, а 38-годишният шофьор остава жив. Той е откаран от екип на Бърза помощ във Военномедицинска академия със съмнение за счупени крайници.
Освен смазаното бентли на мястото на катастрофата имало още няколко скъпи автомобила.

Кръстовището на бул. "Черни връх" и Околовръстното шосе се очертава като новата кървава точка в София. От откриването на пътния възел през пролетта досега на мястото е загинал моторист и са станали още няколко тежки катастрофи. Една от причините е, че новата отсечка се ползва нощно време като писта за незаконни гонки и "състезателите" често пропускат завоя.