Администрацията на Тръмп, самият президент и държавният секретар Рекс Тилърсън ясно показаха, че не одобряват закона, пише вестник Washington Examiner, цитиран от Агенция "Фокус".

Но след като той премина в Сената и в Камарата на представителите, Тръмп нямаше особено голям избор. При налагане на вето от страна на президента, новите санкции щяха отново бързо да бъдат одобрени в двете камари на Конгреса.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън изненада репортерите пред Държавния департамент, като се присъедини към ежедневния брифинг за първи път, за да изложи гледището си за американската външна политика, спрямо Северна Корея, Венецуела, Китай, Близкия Изток и Украйна.

Той сподели, че той и президента на САЩ, Доналд Тръмп, не са доволни от новите санкции срещу Русия, предаде The Voice of America.

На въпрос по темата, след контрасанкциите от Русия, Тилърсън отговори, че той на няколко пъти е предупредил колегата си Сергей Лавров, че отношенията между двете страни са лоши, но могат да станат и още по-лоши и това се е случило.

Държавният секретар е казал, че санкциите срещу Русия, които Конгресът прие с огромно мнозинство, не са "от помощ", според неговата гледна точка.

"Това действие на Конгреса, да наложи тези санкции и начина, по който го направи, нито аз, нито президента сме щастливи от това", подчерта Тилърсън и добави: "Ние бяхме пределно ясни в позицията си, че не мислим, че това ще подпомогне нашите усилия, но това е решението, което беше взето".