При тези атаки авиацията от базата „Хмеймим“ е извършила 238 бойни полета и е поразила 699 цели на противника, съобщава РИА Новости, като се позовава на данни на руското Министерство на отбраната.

Освен това, руски бомбардировачи Ту-22м3 от военното летище в град Моздок (Северна Осетия), съпровождани от изтребители, са извършили 60 бойни полета и са ударили 30 обекта на терористите в провинциите Рака и Дейр ез-Зор.

Във вторник вечерта от подводницата „Ростов на Дон“ в Средиземно море бяха изстреляни крилати ракети „Калибър“, които унищожиха два важни пункта на терористите в техния сирийски бастион Рака, предаде руската агенция, цитирана от "Фокус".

Русия е предупредила Израел и САЩ за намерението си да нанесе ракетни удари по цели на „Ислямска държава“ от подводницата, съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

Ние предупредихме нашите колеги от Израел и Съединените щати за това, че днес ще осъществим такива изстрелвания“, каза Шойгу по време на срещата си с руския президент Владимир Путин.

На тази среща президентът нареди черната кутия на сваления от Турция руски военен самолет да бъде отворена в присъствието на международни експерти.

Ал Багдади избягал в Либия?

Лидерът на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади е минал през Турция и е влязъл в Либия, за да избяга от иракското разузнаване, предаде иранската агенция FARS, цитирана от "Фокус".

Ал Багдади е влязъл в Либия в опит да избяга от операция на иракското разузнаване, което го е следило и няколко пъти се е опитало да го залови в Ирак и Сирия. Източници от Либия съобщават, че той е пристигнал в град Сирт – родния град на либийския диктатор Муамар Кадафи, който е под контрола на радикални сунитски групи.

Вчера заместник-министърът на вътрешните работи на Либия отрече информацията, че Ал Багдади е в Сирт, но подчерта, че джихадистът се опитва да влезе на либийска територия.