Той добави, че Бонев ще бъде сред свидетелите, които ще разкрият подробности за връзките на подсъдимите с хора от властта.

"Такива показания има в досъдебната фаза. Не смятам, че трябва да се крият подобни връзки. Дали е мафия или организирана престъпност, е въпрос на преценка, която зависи от много неща, ще коментирам това на края на делото. Това, което аз като прокурор съм преценил, е повече от организирана престъпност, и има връзка с властимащи”, обясни Костов, цитиран от "Фокус".

По-рано днес пред съда се яви съпругата на ключовия свидетел по делото Георги Цветанов - Красимира. Пред журналисти Цветанов заяви, че наскоро е получил поредните заплахи за живота си. Прокурор Костов посочи, че ще разговаря със свидетеля за заплахите, а всеки път когато "свидетел разкаже, че е бил заплашван или има нещо съмнително около него, прокуратурата е длъжна да му предложи охрана".

Подсъдими по делото "Октопод" освен Алексей Петров са Антон Петров-Хамстера, Янко Попов, Марчело Джотолов, Кирил Топалов и експрокурорът Цеко Йорданов. Първите четирима са обвинени за участие в престъпна група за рекет, Топалов - за един случай на изнудване, а бившият прокурор Цеко Йорданов - за престъпление срещу правосъдието.
На 12 декември 2011 г. Софийски градски съд даде ход на процеса.