В официално съобщение на държавното обвинение са цитирани думите на следователя от Следствения отдел на Софийска градска прокуратура в интервю за сайта "Биволъ" (името му не е споменато - б.р.). 

Бойко Атанасов говори за неравномерна натовареност на следователите, както и за това, че образуването на дисциплинарни производства срещу прокурори и следователи, които не изпълняват разпорежданията на главния прокурор, е „нещо вече обичайно в структурата“.

Излагат се и твърдения, че „има дела срещу министри, неизвестни извършители... Министър-председател. Може да има и него…Това са тайни, които се използват, когато наближи момента да се случват важните събития около съдебната реформа. …. Това е една малка, мръсна истина, която съществува към днешния момент в прокуратурата“, пише още в съобщението.

В него обаче не е посочено заглавието на интервюто - "Шпицкоманда" на Цацаров гледа делата срещу властта и му се отчита".

В него Атанасов твърди, че технологията на “прокуратурата-бухалка” е лично контролирана от Цацаров чрез специална “шпицкоманда” от 5-6 следователи в Софийското следствие. При тях отиват всички важни дела за политическа корупция и престъпления във висшите сфери на властта. Делата се водят срещу неизвестни извършители и стоят на трупчета, но се възобновяват когато трябва да се окаже политически натиск, казва още магистратът.

Последният пример бил около съдебната реформа. По думите му има и дело срещу Бойко Борисов, заведено още докато е бил кмет, което е било възобновено, за да се “опраска” реформата.

"Целият процес се контролира лично от Сотир Цацаров, на когото се отчитат пряко тези дела. Прокурорите не трябва да решават по вътрешното си убеждение, а съгласно нарежданията и инструкциите на главния прокурор. В противен случай биват “опрасквани” – намаляват им заплатата, завеждат им дисциплинарки и ги затрупват с преписки „за изпотяване, твърди още Бойко Атанасов.