Съдът го призна за виновен за това, че е излъгал, че не познава магистрати, въпреки че по делото са събрани доказателства, че познава такива, предаде БНР.

От прокуратурата коментираха, че са доволни от осъдителната присъда, въпреки че настояваха за ефективно наказание. Прокурор Даниел Александрова уточни, че тепърва ще прецени дали да протестира решението пред Софийския градски съд.

Самият Георгиев беше категоричен, че ще обжалва наказанието си и за пореден път обясни, че не е казвал, че не познава магистрати, а че не е обсъждал кадрови въпроси със съдии и прокурори с обещания за заплащане. По думите му през целия си 30-годишен живот е спазвал закона и по това дело е говорил истината, затова призова съдът да осъди справедливо.

Красьо Черния беше обвинен, защото е възпрепятствал разкриването на истината около съмненията от преди 2 години и половина, че "черничък мъж с ланци" обещава постове в съдебната система срещу огромин суми в евро. Освен това според прокуратурата той е станал причина за уронване престижа на съдебната власт.
Заради скандала няколко висши магистрати бяха уволенени и наказани.

Георгиев е невинен, защото не е извършил престъпление - беше обаче основната теза на адвоката му, според когото той е бил разпитван неправомерно, а като заподозрян имал правото и да излъже, ако в обратния случай е щял да се самоуличи в престъпление.

Срещу Красимир Георгиев се води и друго дело - за неплатени близо 95 000 лева данъци.