Катастрофата станала малко след 8 ч. сутринта (9 ч. българско време) край град Мюлуз.

Автобусът пътувал с 68 души - 65 пътници и тричленен персонал, съобщиха от полската компания собственик "Синдбад". ИТАР-ТАСС предаде за над 30 ранени, като се позова на полското министерство на външните работи. Френските власти уточниха, че шестима са пострадали тежко и животът им е в опасност.

Причините за катастрофата все още не са установени. Първите алкохолни проби на шофьора са отрицателни, но той е задържан в предварителния арест. По първоначална информация автобусът не могъл да вземе завой с висока скорост и се преобърнал в канавката, посочва ИТАР-ТАСС. Според разказите на един от оцелелите, цитиран от АФП, водачът завъртял рязко волана по неизяснена причина и автобусът излязъл от пътя. Нает от друга полска компания - "Албатрос" - автобусът изпълнявал курсове между Полша и Южна Франция.

В началото на месеца бебе загина, а около 40 души бяха ранени при катастрофа на автобус с румънски граждани в южна Франция. Инцидентът стана на магистрала А8 в департамента Вар, в югоизточната част на страната. Автобусът се е движел по посока на град Ница и е навлязъл в насрещното движение, вероятно заради спукана гума.