В този съд се гледа делото "Октопод", по което Хамстера е обвинен заедно с Алексей Петров за участие в организирана престъпна група за рекет.
Пред БНТ директорът на ГДБОП Станимир Флоров  съобщи,  че на съдия Янева е назначена охрана.

В 11.05 часа три служебни автомобила на ГДБОП отвели Антон Петров в службата, уточни адвокатката му Ваня Траянова, предаде БГНЕС. Там Хамстера престоял около един час и 15 минути, след което отново подписал предупредителен протокол и бил пуснат.

По-късно директорът на ГДБОП потвърди пред БНТ, че Хамстера е привикан заради сигнал за подготвяно покушение над съдия Янева.
"Защото беше получена информация, че е проведена среща, в която среща след като е променена мярката на Алексей Петров са коментирали и са уговаряли физическото ликвидиране на съдия Янева, каза Флоров.

От ГДБОП обясняват, че при подобна информация първата им задача е да предотвратят престъплението, а не да събират доказателства и да подвеждат заговорниците под наказателна отговорност. Докато отпадне необходимостта на на Валентина Янева е назначена охрана.
По думите на директора на ГДБОП, от анализа, който са извършили и от получената оперативна информация от източника, от който са я получили, може да  се предположим, че "информацията е доста сериозна и доста актуална".

Според антимафиот номер 1 висши полицаи и магистрати стават мишени тогава, когато пречат на разследвани и подсъдими, за да се измъкнат от справедливостта на Темида.

Потърсена за коментар, съдия Янева заяви, че не е била уведомена за подготвяно покушение срещу нея, предаде bTV. Тя допълни, че не е притеснена за живота си, не е гледала дела, свързани с Антон Петров, и не вижда какъв би бил мотивът да има планирана атака срещу нея.

Междувременно съдът остави за постоянно в ареста Алексей Петров, който изненадващо бе задържан на 3 май заради показанията на свидетели, че ги и притискал.

На 10 май Антон Петров и несебърският наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите бяха задържани за подготовка на покушение срещу високопоставен служител на ГДБОП. След като му бе съставен предупредителен протокол, Очите бе пуснат след няколко часа, но Хамстера остана едно денонощие в ареста. Въпреки това срещу него не беше повдигнато обвинение, а също бе само предупреден.
Първоначално излезе информация, че мишена е бил директорът на ГДБОП Станимир Флоров. По-късно обаче неофициално се разбра, че целта е бил шефът на отдел "Контратероризъм" в службата Валентин Цоновски. Засечен бил телефонен разговор, в който Хамстера попитал Очите дали може да намери човек, който да "свърши една задачка", писа "Стандарт". "Трябва ми за един терорист от БОП-а", така Петров отговорил на въпроса на Желязков: "Защо ти е стрелец?"

След инцидента вуйчото на Митьо Очите беше задържан и обвинен в хулиганство, след като нападна с псувни и обиди репортерка на TV7.