На една от тези улици - "Съединение", която е част от отсечката Гълъбово-Симеоновград-Харманли, на Великден при тежка катастрофа загинаха шестима младежи. След трагедията бе съобщено, че шофьорът, ударил и убил учениците, е бил пиян, но и че е изпуснал управлението на автомобила, след като колата попаднала в дупка на разбитата улица.

Пътят е предвиден за ремонт от години, но нищо не е предприето,като причината е тромавата процедура по отчуждаване на терените, а вътре в града Агенция "Пътна инфраструктура" не започва ремонт, тъй като очаква първо общината да изгради нов водопровод и канализация. Кметът на Симеоновград Милена Рангелова обаче заяви, че общината не разполага с необходимите 5 милиона лева за ВиК ремонта.

Сега точната необходима сума за ремонта на пътя, както и датата на започване на работа трябва да са ясни до края на май. До тогава трябва да се проведе среща между представители на Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и ръководството на община Симеоновград.

"По изключение, в случая ще отпадне задължителното изискване за наличие на пречиствателна станция", заявиха депутатите Фани Христова и Иван Петров, който дадоха съвместна пресконференция с областния управител Румен Данев в офиса на партия ГЕРБ, съобщи Дарик радио.