Тази вечер изтича 72-часовата мярка за задържане на Николов. 

Прокурор Радост Бошнакова заяви след заседанието на Районния съд в Несебър, че Тодор Николов ще може да се прибере вкъщи, тъй като днес съдът е решил, че трябва да бъде извършена съдебно-медицинска експертиза, която да установи може ли младият мъж да стои в ареста, понеже има няколко заболявания.
 
По време на заседанието адвокатът на Николов, Веселина Василева,  приложи епикриза от столичната болница „Света Екатерина”. В нея е отбелязано, че Николов страда от ендокринно заболяване, високо кръвно налягане , нервно - вегетативна дистония и глаукома. 

Становището на съдебните лекари ще бъде направено до 6-и юли, тогава ще бъде гледана отново мярката за неотклонение.

Прокурор Бошнакова счита, че установяването на състоянието на Николов е могло да се направи в днешното съдебно заседание. 

"Това дело не е по същество, а е по отношение на задържането, отклонение от начина му на придвижване. А сега, ако избяга? За мен той страда от повишено кръвно налягане, заболяване на щитовидната жлеза. С обикновени познания в областта на медицината може да се даде като становище. Всички сме подложени на стрес, имаме високо кръвно, страдаме от някакви заболявания. Какво значи това? Това означава ли че не трябва да идваме на работа“, каза прокурор Бошнакова.

Тодор Николов е обвинен затова, че на 24.06.2017 г. около 20.20 ч. в гр.Несебър, на ул.„Месембрия“, при управление на моторно превозно средство марка „Мерцедес“ блъснал незряща пешеходка (51 годишна гражданка на Република Словакия) и излязъл от управлявания от него автомобил, след което нанесъл удар с лявата си ръка в областта на лицето на друг пешеходец (57 годишна гражданка на Република Словакия), като скочил в движение и оставил без непрекъснат контрол при включен двигател управлявания от него автомобил. Побоят е бил нанесен безпричинно.