МВР ще ни следи в интернет и по телефона

stat
17:48  |  10 декември 2009 | Общество / Автор Георги Брандийски /  
Йордан Бакалов от СДС заяви, че по никакъв начин управляващите не са го убедили да подкрепи законопроекта Йордан Бакалов от СДС заяви, че по никакъв начин управляващите не са го убедили да подкрепи законопроекта
Сн.: БГНЕС

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред прие промени в Закона за електронните съобщения, които позволяват достъп чрез интерфейс на МВР до трафичните данни от интернет и мобилните оператори.
Това съобщи председателят на комисията Анастас Анастасов, предаде БТА.

Прието е данните да се използват за престъпления, наказвани с лишаване от свобода над две години, както и за издирване на хора и за разкриване на компютърни престъпления.

Според Анастасов, законопроектът отговаря на европейските изисквания. Той посочи, че ще има среща на комисията и вносителите от МВР с представители на неправителствени организации.

Членът на комисията Йордан Бакалов от Синята коалиция заяви, че по никакъв начин управляващите не са го убедили да подкрепи законопроекта. По думите му, в проекта липсват контролът и доверието.

Знаете как се използват политически специални разузнавателни средства и разпечатки, допълни Бакалов. Според него никъде в държавите в Европейския съюз не се ползва интерфейс за достъп до тези данни. Имаше държави, където бе въведен този модел, но по-късно той бе отхвърлен като противоконституционен от съответните конституционни съдилища, допълни Бакалов.
Последно в Общество


Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Валери Жаблянов беше отстранен от зам.-председателския пост в НС, след като си позволи остри изказвания, които той и БСП маскираха като лично мнение.