46-годишният Александър Бередин ще остане в ареста за 72 часа, след което районната прокуратура ще реши дали да поиска от съда постоянното му задържане под стража, съобщават вестниците "Труд" и "24 часа", като се позовават на информация от СДВР.

Около 20 ч. във вторник пред заведение в столичния кв. "Бояна", където вечеряла Петрова, спрял бял джип „Мерцедес”, управляван от Александър Бередин. Той влязъл в заведението и издърпал бившата си приятелка пред очите на околните, след което я вкарал в автомобила. Тя обаче успяла да се обади на родителите си, които сигнализирали полицията. Няколко часа по-късно джипът на руснака бил спрян в центъра на София, а той - арестуван. Петрова била открита в колата, увита в одеяло и с охлузвания по тялото.

В показанията си пред полицията тя заявила, че след като я натикал насила в джипа си, бившият й годеник я пребил, пише още "Труд". Бередин взел чантата й и изключил мобилните й телефони. После поел по магистрала “Тракия”. По пътя разкъсал дрехите й от кръста нагоре и я оставил гола. По-късно полицаи намерили потника й на 17-и км от магистралата.
На разпита носителката на титлата "Мис България" обяснила още, че руснакът я следял от месеци и психически я тормозел.

Ако бъде признат за виновен Александър Бередин може да получи до 8 години затвор.