Тя им била обещана след завръщането му от Испания преди няколко седмици, но така и не се е състояла, съобщи БТА.

Моряците от кораба, хванат с 3 тона кокаин, са настанени в Мадрид при добри условия, настанени са по двама, осигурен им е преводач, както и лекарства и медицинско обслужване. Имат възможност да разговарят по телефона с близките си. Всички са в добро състояние, обясни Магдалена Димитрова, която е роднина на готвача на кораба.

Всички близки заявиха, че не допускат моряците да са организатори и трафиканти на кокаина по своя воля. Според тях до доказване на противното моряците са невинни. Роднините определиха твърденията, че екипажът е бил в затруднено финансово състояние като безпочвени.
"Твърденията, че екипажът е трябвало да познае кокаина, са несъстоятелни, тъй като той е бил опакован като захар от предишния им курс и няма как да бъде разпознат", коментира Ивелина Атанасова, която е близка на капитана на кораба.
Именно за него обаче министър Цветанов заяви, че няма как да не е знаел, че на борда има наркотици.

Според паралелно разследване има човек, който не е от екипажа, но се качвал на борда на кораба и все още не е разпитан. Роднините отказаха да съобщят кой е той, но посочиха, че последен видял екипажа и е възможно да даде някаква информация.

Близките коментираха още, че от качването на моряците на борда по сметките им не е постъпила и стотинка от заплатите им. Те обясниха, че не знаят какво е договореното възнаграждение, защото не са виждали договорите им.

Преди време на среща с тях премиерът Бойко Борисов заяви: "Всеки да признава, да казва каквото знае".
Семействата го разкритикуваха, че изобщо не е запознат с корабното дело, коментира прибързано и че от българска страна не е имало разследване.

В България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и собственикът на фирмата, която менажира кораба - Дойчин Дойчев. По-късно и двамата бяха освободени от Специализирания съд поради липса на доказателства.