Президентът назначи служебното правителство и насрочи изборите

stat 10:15  |  13 март 2013 / Автор Ани Стефанова / обновено преди 467 минути
На България сега й е нужен дипломат, каза Росен Плевнелиев и назначи посланик Марин Райков за премиер
Сн.: БГНЕС


Президентът Росен Плевнелиев издаде днес указ за назначаването на служебното правителство със служебен министър-председател и министър на външните работи Марин Райков. Това съобщават от прессекретариата на президента.
С друг указ държавният глава разпуска 41-то Народно събрание на 15 март и насрочва избори за Народно събрание на 12 май.

Росен Плевнелиев издаде и указ, с който определя номерацията, наименованията и границите на 31 изборни райони за произвеждане на избори за народни представители на 12 май.

В Министерския съвет се състоя церемония по приемственост на кабинета в оставка и служебното правителство. В нея участваха двата екипа министри. След церемонията служебните министри ще поемат постовете си в ресорните ведомства.

В изявление пред нацията президентът вече очерта основните задачи на служебния кабинет.

Служебният премиер и министър на външните работи Марин Райков обяви, че правителството му е длъжно да спазва бюджетната рамка, но ще предприеме мерки в сферата на доходите, подобрявайки положението на пенсионерите и най-необлагодетелстваните слоеве от населението. Той предупреди, че няма да извършва икономически авантюри.

Изявлението на Райков

Снимки на новите министри

Гореща тема: Политическата кризаПоследно в Политика


”Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме”

През последните години в България се налага един "народен изказ" под мотото: "Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме",