Президентът назначи служебното правителство и насрочи изборите

stat 10:15  |  13 март 2013 / Автор Ани Стефанова / обновено преди 506 минути

Президентът Росен Плевнелиев издаде днес указ за назначаването на служебното правителство със служебен министър-председател и министър на външните работи Марин Райков. Това съобщават от прессекретариата на президента.
С друг указ държавният глава разпуска 41-то Народно събрание на 15 март и насрочва избори за Народно събрание на 12 май.

Росен Плевнелиев издаде и указ, с който определя номерацията, наименованията и границите на 31 изборни райони за произвеждане на избори за народни представители на 12 май.

В Министерския съвет се състоя церемония по приемственост на кабинета в оставка и служебното правителство. В нея участваха двата екипа министри. След церемонията служебните министри ще поемат постовете си в ресорните ведомства.

В изявление пред нацията президентът вече очерта основните задачи на служебния кабинет.

Служебният премиер и министър на външните работи Марин Райков обяви, че правителството му е длъжно да спазва бюджетната рамка, но ще предприеме мерки в сферата на доходите, подобрявайки положението на пенсионерите и най-необлагодетелстваните слоеве от населението. Той предупреди, че няма да извършва икономически авантюри.

Изявлението на Райков

Снимки на новите министри

Гореща тема: Политическата кризаПоследно в Политика


”Дизелгейт” далеч не е свършил за ”Фолксваген”

Преди близо година американските ековласти обвиниха компанията „Фолксваген”, че е нарушила законите, като е инсталирала софтуер, манипулиращ пробите за емисии.


Одобрявате ли задължителното квотно разселване на бежанци?

Да Не
Кой е виновен за пожара в Пловдив? Кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент?