Мъжът, за когото първоначално БНР съобщи, че е преподавател в колежа, се е разхождал край общежитията на преподавателите в учебното заведение, които се намират в квартала, когато е бил нападнат от глутница, съставена от 15-20 кучета.

Животните съборили възрастния мъж на земята, като той не е бил убит само заради бързата реакция на полицаите от Седмо РПУ.

Лекарите от ВМА са направили няколко операции, за да спасят крайниците на пострадалия от ампутация. Той е настанен в Клиниката по реанимация, съобщиха от пресцентъра на болницата. Възрастният мъж е в изключително тежко състояние, в безсъзнание и на изкуствена вентилация, с множество разкъсно-контузни рани и фрактури по главата, лицето, ръцете и краката. По време на инцидента е претърпял голяма кръвозагуба, а в резултат на тежкия шок е получил и тежка сърдечна криза. В момента лекарите се борят за живота му.

Зам.-кметът на Столична община по екологията Мария Бояджийска заяви, че от рано сутринта екип на „Екоравновесие” е в кв. „Малинова долина”, за да залови всички животни от глутницата.

"Проблемът тук е с това, че въпросната глутница кучета е хранена от съседи на пострадалия и това са неща, с които е страшно трудно да се борим. Това, което ми казват и от „Екоравновесие”, и комшии, е че тези кучета са хранени от съседи с кокали, със сурово месо, което е недопустимо”, посочи кметът на район "Студентски" Димитър Дилчев. По думите му, когато екипите на "Екоравновесие” са отишли на място, две жени са разгонили глутницата, за да не бъде уловена.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че категорично ще настоява в Наредбата за бездомните кучета да бъде заложено да има санкции при неспазването на изискването да не се хранят уличните кучета.
"Ако някой наистина иска да се грижи за кучетата, има начин те да бъдат осиновени и да се грижи за тях в дома си", допълни кметът.

През 2005 г. 34-годишната преподавателка по тенис в Националната спортна академия Елена Чолова бе нападната и нахапана жестоко от глутница кучета в Студентски град, докато правела сутрешния си крос. Жената бе приета в болница с над 100 ухапвания.