Народният представител от ГЕРБ Живко Мартинов подаде заявление за прекратяване на правомощията му, след като прокуратурата му поиска имунитета, за да го обвини, че е изнудил търговец от името на премиера да му даде 4 тона суджук. 

Заради атаките на социалистите към управляващите във връзка с аферата, по-рано днес премиерът заяви:

"Аз суджук не ям, имам високо кръвно, близките ми го знаят. Срам ме е от такива депутати като моя, но всеки негодник е незабавно изхвърлян от парламента и партията. Искам да попитам БСП как ще обяснят чудовищното престъпление купуване на гласове, защо техният депутат е още в парламента?"

Той имаше предвид Манол Генов, който беше обвинен, че е плащал по 20-25 лева на глас на десетки хора от родния му Асеновград.

В отговор на премиера лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви в предаването "Панорама" на БНТ:

"Имам въпрос към г-н Борисов – когато мери с еднакъв аршин, защо Цветан Цветанов - с няколко пъти свален имунитет и дела за апартаменти, остана в парламента и не беше отстранен? Защо Делян Добрев, който сега е със свален имунитет за злоупотреби в „Белене“, не е отстранен? Това еднакъв аршин ли е? Обръщам се към управляващите - освен, че ни връщате към мутренските години, не ни връщайте към онова време, в което раздавахте присъди от трибуната“.

По думите й в България трябва да има ред и правила и за престъпленията има прокуратура и съд.  Затова от левицата ще изчакат какво ще решат магистратите за Генов.

"Българският парламент не издава присъди от своята трибуна, така че, г-н Борисов, по-кротко“, обърна се отново Нинова към него.

Според нея не може през последния месец политиката да е сведена "до едни суджуци, правени по специална рецепта за премиера". По думите й това е дъното и не иска това да е българската политика.

"Тези 3 месеца, които минаха показват, че сме много различни в политиките, които искаме да провеждаме. И смятам, че правилно отхвърлихме всякакви очаквания и предложения за общо управление с ГЕРБ. Пътят, който извървяхме за тази година беше труден, но времето показа, че е правилният. Трябва да имаме сили да продължим“", заяви още Нинова.

На въпрос дали иска да променя още БСП, тя отговори:

Промяната при нас започна, но не е приключила. Ние казахме, че, ако имаме претенции да променяме България, трябва да започнем себе си и мисля, че го показахме през тази една година.