Уилям, който служи в Кралските военновъздушни сили, беше втори пилот на хеликоптер, участвал в спасяването на двама моряци от претърпелия крушение кораб "Суонленд". Властите заявиха, че петима души от осемчленния екипаж са в неизвестност.

Корабът е потънал при буря край бреговете на Северен Уелс. Спасители са открили мъртвото тяло на един от моряците, най-вероятно руски гражданин, посочи ИТАР-ТАСС. Представител на компанията собственик на кораба заяви, че всички осем членове на екипажа са руснаци.

Товарният кораб "Суонланд" с дължина 81 метра и осем души на борда, подал сигнал за помощ рано сутринта днес на около 32 км северозападно от полуостров Лин в северен Уелс, след като корпусът му се пропукал, съобщава бреговата охрана.

Двамата спасени мъже били настанени в база на кралските въздушни сили на остров Ангълси, Уелс. Корабът превозвал 3000 тона варовик и изглежда е потънал, заяви Джим Грин от бреговата охрана. Два хеликоптера и две спасителни лодки са били изпратени на място, за да помогнат със спасителната операция. Силни ветрове имаше днес в Ирландско море. Според бреговата охрана именно те са вероятната причина за инцидента.