Пътният инцидент станал към 1 часа след полунощ на пътя от с. Стоб за Пороминово, предаде БГНЕС.
На десен завой неправоспособният Александър Калайджиев загубил контрол над мотора, ударил се в телена ограда, счупил 2 бетонови кола, след което излетял от машината и се ударил в орех. При сблъсъка с дървото Калайджиев счупил един от клоните му, след което се приземил в нива с царевица.

също от Пороминово. Вследствие на ударите в коловете и дървото той е със счупена база на черепа, черепно-мозъчна травма, контузия на белия дроб и счупен десен крак. Приет е с опасност за живота в ОАРИЛ-Благоевград. Пострадалият е служел като жив щит на возещия се зад него Светослав Цонев на 17 години, който е само с комоцио и контузни рани по тялото и е настанен в отделението по неврохихургия.

По случая в РПУ-Рила се води дознание, на неправоспособния водач на мотора е взета кръвна проба за алкохол.
Според свидетели двамата пострадали пили на традиционния събор в с. Стоб, който всяка година се провежда на Свети Прокопи и трае до неделя. По данни на очевидците Калайджиев е изпил над десет бири, а по-леко пострадалият Цонев 3-4.

Междувременно двама младежи са катастрофирали с мотопед в Сливенско, съобщиха от пресслужбата на полицията. Инцидентът станал около 20.30 ч. в четвъртък на 2 км от с. Градец, община Котел. Непълнолетен и неправоспособният водач на "скутерче” без регистрационен номер загубил управление над него и в зоната на ляв завой се ударил в крайпътна еластична ограда. Младежът, който не е използвал предпазна каска, е с фрактура на черепа и опасност за живота в болница. За късмет, момичето, което се возело зад него, не е пострадало.