Тежкият инцидент е станал около 1 часа тази нощ на пътя между Златарица и Горско ново село, съобщиха от Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

15-годишното момиче от Златарица шофирало лек автомобил „Рено Клио” към Горско ново село, когато на прав участък, излиза от пътното платно и се преобръща встрани от пътя. В колата пътували трима нейни приятели - 13-годишно момче и 14-годишно момиче от същото село, както и 21-годишен младеж с германско гражданство. Всички са от ромски произход.

Компанията празнувала рождения ден на "шофьорката" в жилището на родителите й. След като порядъчно се почерпили момичето взело ключовете за автомобила на баща си, качила приятелите си и потеглили към Горско ново село.

При катастрофата тежко ранено е малолетното момче, което е настанено във великотърновската болница с фрактура на ключица и травми в областта на главата. Има опасност за живота му. Другите двама пътници в колата и самата шофьорка са с леки травми. Тя е тествана за алкохол с дрегер и апаратът отчел 1,64 промила.

В края на август м.г. 19-годишен младеж и две 15-годишни момчета загинаха при тежка катастрофа по пътя между пазарджишките села Алеко Константиново и Црънча. Тогава едното от загиналите момчета взело ключовете от БМВ-то на баща си и движейки се с несъобразена скорост, загубило контрол над колата, която излязла от пътя и след два последователни удара в крайпътни дървета, се преобърнала.