Оттегленото решение, което бе от 6 октомври, предвиждаше инвестиционното предложение за изграждане на луксозен къмпинг в местността Карадере край град Бяла да не се подлага на ОВОС, срещу което протестираха екологични и граждански организации и подадоха жалба в РИОСВ-Бургас.

От своя страна министър Светлана Жекова обяви, че намира пропуски в издадения административен акт от директора на екоинспекцията и изиска цялата документация, свързана с него.

С решение от вчера шефът на РИОСВ-Бургас Антоний Иванов връща административното производство на етап "уведомление на компетентния орган по околна среда и засегнатото население".

Така експертите от екоинспекцията в морския град ще трябва да вземат решение за степента на въздействие върху защитените зони и техния предмет на опазване, посочват от МОСВ.

Мотивите за новото решение на Иванов са изложени в Решение 110/15.10.2014 г., което е публикувано на официалния сайт на екоинспекцията.

„Поставените условия в административния акт и техният характер категорично показват безспорната необходимост от изясняване на допълнителни фактори и обстоятелства в степен на подробност и тяхното въздействие върху околната среда, което трябва да бъде предмет на по-задълбочена оценка, са част от мотивите, посочени в Решението на директора на РИОСВ –Бургас.

Миналата седмица природозащитници протестираха срещу решението на директорът на РИОСВ от 6 октомври, което на практика даваше възможност за строителство на къмпинга.

АНКЕТА: Ще успеем ли да спасим природата от бетона?