Преди да бъде направена ДНК експертиза не може да се твърди със сигурност, че става въпрос за Петър, но вероятността е голяма, защото външното му описание почти се припокрива с това на студента, който изчезна на 12 май след интервю в посолството на САЩ в София, пише вестник "Монитор".

Информацията за зловещата находка бе потвърдена от Областната дирекция на полицията в Хасково, съобщи Дарик радио. Трупът, който все още се води официално с неустановена самоличност, е открит на 3 юли и е в напреднал стадий на разлагане

Тялото намерил дядо Ради от Дервишка могила, докато пасял говедата си, пише "Монитор".
"Кучетата започнаха силно да лаят. Погледнах встрани и видях на поляната под едно дърво бяла маратонка. Бяха се събрали чакали. Когато погледнах нагоре - изстинах. От един високо клон висеше тялото на момче", разказва възрастният мъж.

На няколко метра под друго дърво пък била захвърлена и черна нова раница.
В нея обаче криминалистите открили само 50 лв., малка бутилка мента от 200 грама, неразопакован десерт „Кит-Кат" и бутилка минерална вода. Нямало никакви документи за самоличност.

Аутопсията на открития труп показа, че по него няма травми, обясни шефът на хасковската Съдебна медицина д-р Христо Еленски.

22-годишният студент от Попово Петър Димитров изчезна безследно на 12 май т.г. Момчето се явило на интервю в американското посолство за виза, но била отказана. След това следите му се губят. Баща му Владимир Димитров написа и писмо до президента на САЩ Барак Обама с молба за съдействие, защото, според него, няма кадри, на които да се вижда, че Петър излиза от посолството.