33-годишният Рам Сингх, шофьорът на автобуса, в който младата жена бе нападната на 16 декември, бе един от шестимата обвиняеми във връзка със случая. Той се е обесил в затворническата си килия със своите дрехи.

20-годишният брат на починалата студентка заяви, че не е особено развълнуван от новината, тъй като е искал Сингх да "бъде обесен... публично". Според него шофьорът се е самоубил, тъй като е знаел, че ще бъде осъден на смърт.
"Надявам се, че останалите (подсъдими) ще дочакат своята смъртна присъда", допълни братът на брутално изнасилената жена.

Студентката почина в болница в Сингапур две седмици след като бе изнасилена и бита с метален прът на връщане от кино със своя приятел, 28-годишен компютърен инженер, който пострада тежко. Случаят потресе цяла Индия и предизвика масови протести с искания за сурови наказания за изнасилвачите. Петима от обвиняемите, които са пълнолетни, бяха изправени пред специален трибунал и може да бъдат осъдени на смърт. Последният, 17-годишен непълнолетен тийнейджър, е съден отделно и може да получи присъда до три години затвор.