Това съобщи председателят на Общинския съвет на Приморско Пламен Георгиев, цитиран от "Крос". Решението е взето на извънредна среща днес на общинския съвет и кмета Лиляна Димова.

По думите на Георгиев, общината ще атакува договора в съда. Името на Урумова нашумя покрай скандала с бедните магистратски роднини, придобили апетитни имоти в Приморско като „крайно нуждаещи се". На мястото, на което е отстъпено правото на строеж на Деница Урумова, вече има издигната 5-етажна недовършена сграда.
 
Преди дни Урумова изпрати до общината писмо, в което предлага три варианта за разрешаване на казуса с отстъпеното й право на строеж – покупко-продажба, анекс към договора и обезщетение.

Казусът е обсъден днес на среща с кмета Лиляна Димова, юристът на общинския съвет Николина Алексиева и 8 от общо 13-те общинари. Трима от останалите пет отсъствали от работната среща по уважителни причини. Според Георгиев обаче отсъствието на другите двама - Маргарита Серафимова и Кольо Попов, не било случайно.

„Маргарита Серафимова е бивш зам.-кмет на Приморско и е била председател на комисията която е издала правото на строеж. Кольо Попов пък е бивш и настоящ общински съветник. И двамата са от квотата на бившия кмет. Двамата не присъстваха и на първата работна среща с Деница Урумова”, разказа Пламен Георгиев.

По думите му, на следващото редовно заседание на общинския съвет следващата седмица в петък ще се гласува решение, с което да възложи на кмета да предяви съдебен иск за обявяване на договора с Урумова за нищожен. Благоевградската съдийка ще бъде официално уведомена по надлежния ред за днешното решение на общинарите.