С тези думи Христо Стоичков коментира скандала, избухнал след като в петък в Пловдивския университет му бе присъдена титлата "Доктор хонорис кауза", а по-късно един от преподавателите там - доц. Цветозар Томов, обяви, че напуска висшето училище, защото е потресен от случилото се. Според Томов това унижава не само ректора, а и членовете на Академичния съвет на университета, които са пряко отговорни за това решение.

“Никога не съм получил дивиденти от държавата, не съм взел една, една стотинка. Не може този човек (Цветозар Томов - б.р.) да говори неща, да дава изявления без да ме познава. Не може човек, който не ме е виждал на живо, да си дава своето мнение", каза още футболистът в интервю за Канал 3, цитиран от БЛИЦ Спорт.

По думите на Стоичков от 45 души в Академичния съвет на Пловдивския университет 44 са гласували “за”, а един се е въздържал.

"Аз не съм академик, никога няма да бъда доктор, трябва да се учи за тези неща. Аз съм учил там, където ми е работата. Оценили са ме на световно и на европейско ниво. Имал съм дарба, качества и съм ги развил, но това всичко е благодарение на моите колеги. Някога да сте чули думата “аз”. Аз съм щастлив и горд, че мога да помогна на Пловдивския университет с едно или друго", допълни Камата.

Междувременно днес пред Нова телевизия доц. Томов уточни, че реакцията му не е персонално срещу Христо Стоичков. "Това обижда и него, той заслужава признание в друга сфера и го е получил. Велик българин е, но това е нелепо, защото Стоичков няма постижения в сферата на науката. Самият Стоичков скоро ще разбере, че това звание ще му носи само подигравки", подчерта социологът.

Вчера ректорът на ПУ доц. Запрян Козлуджов пък определи постъпката на доц. Томов за евтин PR на гърба на университета в полза на собствената му социологическа агенция ("Скала" - б.р.), която страдала от липса на популярност, съобщи "Стандарт Нюз".
По думите на Козлуджов, цитиран от Нова телевизия, почетното звание отчита заслугите на определен човек – както към страната, така и към университета, а  Стоичков е свързан със създаването на специалност "Физическо възпитание и спорт" в Пловдивския университет.

*Брус Арина е бивш американски футболист и треньор на националния отбор по футбол на САЩ. Той започва кариерата си в Университета на Вирджиния, където прекарва 18 години преди да стане футболен треньор. През 1998 г. заема мястото на Стийв Симпсън и става треньор на националния отбор. Арина води тима на три световни първенства и става най-успешния треньор на янките.