Установено е, че парите идвали от дестинации като Антили, Венецуела, Панама и други страни. След като влизали в контролирани от членовете на групата банкови сметки на територията на България, сумите веднага се пренареждали към Китай, Хонг Конг, Испания, САЩ.

Антимафиотите разкрили, че паричните потоци преминавали чрез личните банкови сметки на членовете на групата и такива на контролирани от тях юридически лица. По първоначални данни от началото на миналата година до настоящия момент сумата надминава 5 милиона лева.

Извършени са обиски от три адреса в София, на които са открити банкови, фирмени и данъчни документи, персонални компютри и мобилни телефони, доказващи съпричастност към престъпната схема.
По искане на специализираната прокуратура е наложен запор на средства по банкови сметки, както и на движимо и недвижимо имущество на обща стойност над 2 млн. лева.

Повдигнати са обвинения на Лъчезар Райчев, Зорница Илиева, Василка Карчина, Юлиана Йорданова и Валентина Йорданова. Наложени са им мерки за неотклонение "парична гаранция" в различен размер.
Предстои да бъдат повдигнати обвинения на още двама от членовете на престъпната структура, сред които и организаторът й, съобщиха от спецпрокуратурата.

"Благодаря на колегите от ГДБОП за добре свършената работа при обмена на информация с колегите от DEA. Това е още едно доказателство за важността и за полезността за българската правоохранителна система и за региона, че съвместната работа с откриването на офиса на DEA в България дава сериозни резултати”, коментира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Агенцията за борба с наркотиците на САЩ откри офиса си у нас в началото на април. Тогава за церемонията пристигна и директорът на DEA Мишел Лионхарт.