„Много съм щастлива и горда от новината за победата на Дилма Русеф, която е наполовина българка”, казва братовчедка й Ралица Негенцова, цитирана от АФП, на която се позова "Фокус".
„Тя е жена, която успя благодарение на своята смелост и характер. Желая й успех”, добавя Негенцова.

В Габрово, родният град на бащата на Русеф, още една братовчедка й желае успех и се надява, че тя скоро ще посети България.
„Пожелавам й здраве и смелост. Убедена съм, че тя ще отговори на очакванията на бразилците”, казва Тошка Ковачева, чийто покоен съпруг е бил първи братовчед на Дилма Русеф.
„Тя доказа, че тези, които се борят, успяват”, допълва кметът на Габрово Николай Сираков.

Президентът Георги Първанов поздрави днес Дилма Русеф по повод избирането й за президент на Бразилия, съобщиха от прессекратариата на държавния глава.
"Бразилският народ ви гласува огромно доверие и вяра, че ще продължите реализацията на една политика, която нареди Бразилия сред водещите икономики в света и подобри социално-икономическото положение на милиони бразилци", заявява в писмото си българският държавен глава.
Той изразява надежда, че в най-скоро време Русеф ще посети страната ни.

Премиерът Бойко Борисов пожела на Дилма Русев успешна и ползотворна дейност на поста, здраве и лично благополучие.
"Надявам се новите високи отговорности и ангажименти да не възпрепятстват дълго отлаганото Ваше посещение в България", добавя Борисов.