За рождения му ден Парламентарната група на ГЕРБ подарява на министър-председателя и председател на партията Бойко Борисов обзавеждане за къщата на тежко пострадало от трагедията в село Хитрино семейство, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Благодарение на тази финансова помощ ще бъде напълно обзаведена къщата, за която през декември 2016 година народните представители от ГЕРБ осигуриха фонд в размер на 50 000 лева и се ангажираха с нейното построяване.

Това е поискал от депутатите от ГЕРБ премиерът Борисов, който е пожелал да помогне допълнително на засегнатото семейство, вместо да получи материален подарък.

Къщата, която се строи от ПГ на ГЕРБ и ще бъде обзаведена с допълнително дарените средства, е на двете сестри, загубили родителите си при експлозията на цистерната в шуменското село.

На 19 май тази година министър-председателят Бойко Борисов лично присъства на официалната церемония по първа копка на новите 11 къщи, които ще бъдат изградени на мястото на разрушените от взрива в Хитрино.

Със съдействието на Камарата на строителите в България ще бъдат построени 10 къщи, а една - със средства, осигурени от ПГ на ГЕРБ.